نماد آخرین خبر

هشدار ۲۰ساله‌ای که جدی گرفته نشد

منبع
تسنيم
بروزرسانی

تسنيم/ تورم‌هاي اقتصادي و نرخ زاد و ولد دو مسير مخالف هم را در پيش‌گرفته‌اند، هرچه تورم در سطح جامعه افزايش پيدا مي‌يابد تمايل خانواده‌ها براي فرزندآوري با شيب تندي رو به کاهش است.

علي‌رغم هشدار رهبر معظم انقلاب در خصوص فرزندآوري اما متأسفانه با عدم توجه نهادهاي مسئول يا افراد ذي‌ربط با اين موضوع حياتي مواجه هستيم.

 مشکلات مالي از جمله موانعي است که در مسير اين مسئله مهم کشوري قد علم‌کرده است، تورم‌هاي اقتصادي و نرخ زاد و ولد دو مسير مخالفِ هم را در پيش گرفته‌اند، هرچه تورم در سطح جامعه افزايش مي‌يابد تمايل خانواده‌ها براي فرزندآوري با شيب تندي رو به کاهش است.

جمعيت جوان قدرت دفاعي جامعه محسوب مي‌شوند

ميترا ابوالحسني مادر سه فرزند در گفت‌وگو با خبرگزاري تسنيم در قزوين با بيان اينکه "در امر خطير فرزندآوري با تمام مشکلاتي که وجود دارد گوش به فرمان مقام معظم رهبري هستيم"، اظهار داشت: کاهش جمعيت مشکلاتي را در پي دارد که دود آن به چشم ما و آيندگان ما خواهد رفت.

اين فعال فرهنگي گفت: جمعيت جوان و مشغول‌به‌کار، قدرت دفاعي جامعه محسوب مي‌شود که پيري جمعيت جامعه را ضعيف مي‌کند و در آينده ضربات سنگيني را بر اين نظام و کشور وارد خواهد آورد.

وي خاطرنشان کرد: در آينده تک‌فرزنداني را شاهد خواهيم بود که نه‌تنها توان نگهداري از والدين سالخورده را ندارند بلکه خود نيز در مشکلات عديده روحي و رواني، امنيتي و اقتصادي گرفتار هستند.

ابوالحسني با اشاره به اينکه بسترهاي لازم براي افزايش جمعيت در جامعه فراهم نشده است عنوان کرد: مسائلي همچون مسکن، تغذيه، بهداشت، فرهنگ و تربيت را نبايد ناديده گرفت زيرا همه اين عناوين در آينده براي فرزنداني که متولد خواهند شد به يک چالش اساسي زيستي تبديل مي‌شود مگر آنکه سياست‌هاي صحيحي براي اين مسئله مهم برنامه‌ريزي شود.

وي افزود: تأمين نيازهاي اوليه و برخورداري جامعه از يک آرامش رواني و اقتصادي محرکي است تا نيروي جوان بتواند علاوه بر آينده خود و فرزندانش به آينده کشور و نظام و منطقه نيز بينديشد.

فاطمه هادي‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار تسنيم گفت: مشکلات اقتصادي که جوانان با آن دست و پنجه نرم مي‌کنند توان و قدرت تصميم‌گيري براي فرزندآوري را از آنها سلب کرده است.

وي اضافه کرد: علاوه‌بر مشکلات مالي، نحوه تربيت نسل جوان نيز در مسئله فرزندآوري بسيار حائز اهميت است، مسئوليت‌گريزي و عدم مهارت‌آموزي براي زندگي مشترک و فرزندپروري از مشکلات ديگري است که جوان امروز با آن رو‌به‌رو است.

هادي‌زاده با ابراز اينکه فرهنگ غربي ميان جوانان رواج يافته است عنوان کرد: برخي از جوانان مسئوليت خانواده‌اي را که تشکيل داده‌اند به‌سختي مي‌پذيرند، آنها چگونه مي‌توانند فرزندآوري نمايند و آينده‌سازان موفقي را به جامعه تحويل دهند؟

بالغ بر 80درصد از موجرين، مستأجران داراي دو فرزند را نمي‌پذيرند

ناصر شهسواري در گفت‌وگو با خبرنگار تسنيم در قزوين عنوان کرد: بالغ بر 80 درصد از صاحبان املاک ملک خود را براي اجاره‌دادن به يک زوج جوان و يا خانواده‌اي که تنها يک فرزند داشته باشند به بنگاه‌هاي معاملاتي سفارش مي‌کنند.

اين عضو اتحاديه مشاوران املاک قزوين گفت: مالکان خانه‌هاي اجاره‌اي از کودکان و سروصداي آن‌ها يا آسيبي که فرزندان مستأجران بر ملک آنها وارد مي‌کنند ناراضي و شاکي هستند.

وي عنوان کرد: در اين ميان خانواده‌هاي مستأجري که صاحب دو تا سه فرزند هستند پس از هفته‌ها جست‌وجو در بنگاه‌هاي املاک متعدد، به‌اجبار منزلي را انتخاب مي‌کنند که نه‌تنها با شرايط و فرهنگ آنها سازگاري ندارد بلکه به‌خاطر تعداد اعضاي خانوار بايد اجاره هنگفتي را براي آن به‌صورت ماهانه پرداخت کنند.

به گزارش تسنيم، با وجود هشدارهايي که طي چندسال اخير در خصوص بحران کاهش نرخ رشد جمعيت اعلام شده است اگر سياست‌هاي جمعيتي با همين شيوه ادامه يابد با سقوط هرچه بيشتر نرخ رشد جمعيت در ايران اسلامي مواجه خواهيم بود.

اگر فرزندآوري ترويج مي‌شود بايد مسکن ارزان‌قيمت در اختيار زوج‌هاي جوان قرار گيرد تا از اين بلاتکليفي و سرگرداني ميان بنگاه‌هاي معاملات ملکي نجات يابند.

براساس نظر کارشناسان، فرهنگ‌سازي و تسهيل ازدواج آسان، ايجاد اشتغال براي جوانان، اختصاص مسکن ارزان‌قيمت و کنترل نرخ افسارگسيخته تورم در جامعه همگي از جمله عواملي است که مي‌تواند جوانان را براي تشکيل زندگي مشترک و فرزندآوري تشويق نمايد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره