نکات کمتر گفته شده در مورد کرونا

ميزان/ عضو ستاد ملي مقابله با کرونا به بيان شش نکته خواندني در مورد ويروس کرونا پرداخت.
مينو محرز در خصوص تاثير گروه خوني افراد در ميزان و شدت ابتلا به بيماري کرونا گفت: مقالاتي در مورد نقش گروههاي خوني در ابتلا به بيماري کرونا وجود دارد که در آنها عنوان شده است که افراي که گروه خوني A دارند به نوع شديدتر بيماري کرونا مبتلا ميشوند.
تاثير قد و وزن افراد در ميزان و شدت ابتلا به ويروس کوويد۱۹
وي در خصوص تاثير قد و وزن افراد در ميزان و شدت ابتلا به ويروس کوويد۱۹ بيان کرد: در اين مورد که قد چه تاثيري در ميزان و شدت گرفتاري افراد به بيماري کرونا را دارد، تا کنون چيزي نشنيده ام، اما وزن افراد تاثير بسزايي بر شدت اين بيماري مي گذارد.
اين متخصص بيماريهاي عفوني ادامه داد: چاقي يکي از عوامل بروز مرگ و مير در مبتلايان به کوويد ۱۹ است و افرادي وزن حدود ۱۳۰ يا ۱۴۰ کيلو دارند بايد خيلي مراقب کرونا باشند، چرا که اين بيماري براي آنها بسيار خطرناک است.
زمان زنده ماندن ويروس کوويد۱۹روي سطوح در فصل تابستان
عضو ستاد ملي مقابله با کرونا در خصوص زمان زنده ماندن ويروس کوويد۱۹ در فصل تابستان اظهار کرد: مدت زمان زنده ماندن اين ويروس روي سطوح در فصل تابستان کاهش پيدا کرده است و کوويد۱۹ زير نور آفتاب در عرض چند دقيقه نابود ميشود، اما در حال حاضر انتقال از طريق سطوح به اندازه سرايت انسان به انسان مطرح نيست.
محرز افزود: البته که اين ويروس از طريق سطوح هم قابل انتقال است و افراد بايد دستهاي خود را به طور مرتب با آب و صابون بشويند و ضدعفوني کنند؛ همچنين براي جلوگيري از ابتلا به کرونا حتما فاصله گزاري اجتماعي را رعايت کنند و ماسک بزنند چرا که اين اقدامات مهمترين راه هاي پيشگيري از اين بيماري در اين شرايط هستند.
چه کساني در معرض خطر اين بيماري قرار دارند؟
وي گفت: ويروس کوويد۱۹ جهش پيدا کرده که اين امر موجب افزايش قدرت انتقال اين ويروس شده است؛ از اين رو تمام افراد در معرض خطر ابتلا به اين بيماري قرار دارند.
محرز ادامه داد: قدرت بيماري ويروس کوويد۱۹ افزايش پيدا کرده است و اگر در گذشته يک فرد بيمار از بين ۱۰ نفر ۴ نفر را درگير کرونا ميکرد هم اکنون با جهش اين ويروس و افزايش قدرت انتقال آن هر ۱۰ نفر را آلوده ميکند.
وي درخصوص امکان جهش دوباره ويروس گفت: شدت اين بيماري افزايش نيافته است و تنها قدرت بيماري زايي اين ويروس بيشتر شدت است، البته افزايش تعداد بيماران موجب بيشتر شدن مرگ و مير ميشود.
ساخت واکسن کرونا
عضو ستاد ملي مقابله با کرونا در خصوص ساخت واکسن کرونا توضيح داد: بسياري از کشورها از جمله انگليس، روسيه، آلمان و آمريکا اين واکسن را ساخته اند و برخي کشورها نظير ايران و برزيل هم در حال ساختن واکسن کرونا هستند؛ نکته مهم در زمينه ساخت واکسن کوويد۱۹ اين است که واکسني که به مردم ارائه ميشودب راي مورد اطمينان بودن حتما بايد توسط ۳ مرجع علمي از جمله سازمان جهاني بهداشت، آمريکا و اتحاديه اروپا تاييد شود.
آيا نوزادان هم به کرونا مبتلا مي شوند؟
وي در خصوص درصد ابتلا و علائم نوزادان به بيماري کرونا گفت: ابتلاي نوزادان به بيماري کرونا بسيار نادر است و معمولا انتقال از طريق مادر به جنين اتفاق نميافتد، ولي امکان ابتلاي آنها بعد از تولد به صورت نادر وجود دارد.
محرز درباره ابتلاي کودکان به اين بيماري بيان کرد: در کودکان امکان ابتلا به کرونا وجود دارد و در هرسني با مريض بد حال مواجه هستيم، اما درصد ابتلاي کودکان به کرونا کمتر از ساير افراد است و آنها بيشتر دچار نوع کم علامت اين بيماري ميشوند البته درگيري ريه هم ممکن است در کودکان اتفاق بيفتد، اما احتمال آن نسبت به افراد بالغ بسيار کم است.