کسانی که برای برگزاری کنکور تصمیم گرفتند را بشناسید

همشهري آنلاين/ عصر ديروز جلسه اي براي بررسي نحوه برگزاري کنکور سراسري با حضور وزاري بهداشت و علوم، روساي کميسيون هاي بهداشت و آموزش مجلس و جمعي از نمايندگان مجلس در محل ستاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي برگزار شد و با تأکيد نمايندگان در اين نشست، امسال شاهد برگزاري يک کنکور متفاوت خواهيم بود.
نشست تخصصي بررسي چگونگي برگزاري کنکور با حضور رؤساي کميسيونهاي آموزش و بهداشت مجلس با وزير بهداشت و وزير علوم برگزار و مقرر شد با رعايت تمهيدات ويژه کنکور سراسري و ارشد در موعد زماني خود برگزار شود. بر اين اساس روزهاي واپسين مرداد ماه شاهد برگزاري متفاوتترين، حساسترين و چه بسا مهمترين کنکور در تاريخ کشور خواهيم بود.
درحالي فشارها روي دولت براي برگزار نشدن کنکور شدت يافته بود که عصر ديروز جلسه اي براي بررسي نحوه برگزاري کنکور سراسري با حضور وزاري بهداشت و علوم، روساي کميسيون هاي بهداشت و آموزش مجلس و جمعي از نمايندگان مجلس در محل ستاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي برگزار شد و با تأکيد نمايندگان در اين نشست، امسال شاهد برگزاري يک کنکور متفاوت خواهيم بود.
گرچه دراين ميان همچنان بخشي از جامعه مخالف برگزاري کنکور است و تعدادي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي نيز معتقد به لغو و يا تعويق آن هستند.عدهاي هم وضعيت پيش آمده را زمان مناسبي براي لغو کنکور مي دانند.اما دولتمعتقد است اين مسئله ابعاد زيادي دارد و به راحتي نميتوان درباره آن تصميم گرفت. وزير بهداشت هم در پايان جلسه امشي تاکيد کرد که در رابطه با احتمال حذف کنکور در سالهاي آتي قرار شد تصميم منطقي صورت گيرد و به آن موضوع نيز پرداخته شود.
اما اين کنکور متفاوت قرار است چگونه برگزار شود؟
کنکور در هر حوزه فقط با ۲۰ درصد تراکم داوطلبان برگزار ميشود
منادي سفيدان رئيس کميسيون آموزش، تحقيقات و فناوري مجلس در اين باره گفت: پس از مأموريتي که رئيس مجلس به کميسيون آموزش محول کرد اين کميسيون جلسه فوق العاده اي را روز گذشته برگزار کرد که در اين جلسه، نمايندگان راضي به برگزاري کنکور با شرايطي که کنکور دکتري برگزار شد، نبودند و بر همين مبنا امروز نشستي در وزارت بهداشت با حضور وزراي بهداشت و علوم، رؤساي کميسيون هاي بهداشت و آموزش مجلس و جمعي از نمايندگان مجلس در وزارت بهداشت برگزار شد.
وي در گفت و گو با خانه ملت ادامه داد: در اين جلسه مقرر شد علاوه بر عدم تعويق زمان برگزاري کنکور سراسري، هر حوزه تنها ۲۰ درصد از ظرفيت پذيراي داوطلبين باشد. اين نماينده مجلس با بيان اينکه بر اساس تأکيد رئيس مجلس، بزرگترين دغدغه ما سلامت داوطلبان است، افزود: حاصل اين گفتوگو و جلسات چند روز اخير اين شد که سازمان سنجش، پروتکلها را با سختگيري بيشتري نسبت به آزمون دکتري پياده سازي کند.
سه مرحله نظارت سختگيرانه | فاصله داوطلبان ۲ متر خواهد بود
رئيس کميسيون آموزش تصريح کرد: در سه مرحله نقل و انتقال داوطلبان به داخل حوزه امتحاني، ورود و خروج با سختگيري انجام شود و پروتکلهاي سختگيرانه در اين مبادي در نظر گرفته شود.
منادي سفيدان يادآور شد: همچنين قرار شد فاصلهگذاري ۲ متري رعايت شود، ماسک براي داوطلبان تامين شود و تنها از ۲۰ درصد فضاي مکانهاي برگزاري آزمون استفاده شود.
ناظريني از سازمان بسيج و سازمانهاي مردم نهاد بر کنکور نظارت خواهند داشت . وي افزود: همچنين مقرر شد ناظريني از سازمان بسيج و سازمانهاي مردم نهاد بر برگزاري کنکور نظارت داشته باشند. وي اضافه کرد: نهايتا تصميم به برگزاري کنکور در تاريخ مقرر ۳۱ مرداد گرفته شد تا داوطلبان از اضطراب خارج شوند. نظارتهاي قوي بر اجراي پروتکلها خواهيم داشت تا حتي يک نفر هم به کرونا مبتلا نشود.
رئيس کميسيون آموزش مجلس با اشاره به برنامه هاي کميسيون آموزش و مجلس براي حذف کنکور گفت: کميسيون آموزش برنامههاي جدي براي حذف کنکور دارد که اين برنامهها را براي سالهاي آتي در چارچوبي منطقي دنبال خواهد کرد.
سخنان وزيربهداشت درباره برگزاري کنکور
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکي از برگزاري کنکور سراسري با رعايت پروتکلهاي بهداشتي در تاريخ مقرر (از ۳۰ مردادماه) خبر داد. سعيد نمکيروز دوشنبه پس از برگزاري جلسهاي با وزير علوم و نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در زمينه برگزاري کنکور سراسري بيان کرد: بزرگترين دغدغه همه ما حفظ سلامت عزيزان ملت ايران است و هر فرزند اين سرزمين را فرزند خودمان ميدانيم. جلسه مفصلي برگزار و بحثهاي زيادي انجام شد و براي خروج از اين بلاتکليفي، موارد مورد جمع بندي قرار گرفت تا بتوانيم نتيجه مطلوبي داشته باشيم.
وي ادامه داد: کميتهاي تشکيل ميشود که روساي دو کميسيون مجلس شوراي اسلامي و تعدادي از نمايندگان مجلس در کنار همکاران ما در وزارت بهداشت و وزارت علوم و سازمان سنجش يک بار ديگر پروتکلها را مرور کرده و سختتر از آزمون دکتري در نظر خواهند گرفت. وزير بهداشت گفت: با سختگيري بيشتر در سه مرحله مهم شامل نقل و انتقال داوطلبان به حوزه امتحاني، داخل حوزه امتحاني و هنگام خروج و با پروتکلهاي سختگيرانه دنبال خواهد شد.
وي ادامه داد: قرار بر اين شد که در مناطق مختلف، پروتکلهاي بهداشتي تغيير کند. در استانهاي گرمسير مثل سيستان و بلوچستان و هرمزگان، در چنين شرايط و آب و هوايي بايد فاصلهها و موارد را متفاوت در نظر بگيريم. قرار شد حدود ۲۰ درصد فضاي اشغال هر سالن نباشد و فاصله گذاريها حداقل ۲ متر باشد. همچنين قرار شد اگر داوطلبي ماسک يا پک بهداشتي نداشت، براي او تهيه شده و تحويل داده شود.
نمکي گفت: قرار بر اين شد که ناظرها با اشتراک بين وزارت بهداشت و مجلس و بسيج و سازمانهاي مردم نهاد انتخاب و نظارت قوي انجام شود. وزير بهداشت افزود: در مورد کنکور سراسري و برخي رشتهها که داوطلب کمتري دارد نيز تلاش ميشود که فضاي مناسبتري فراهم شود.
وي بيان کرد: تصميم بر اين شد که با توانمندي و قدرت، کنکور سراسري در ۳۱ مرداد برگزار شود تا هم عزيزان ما از اضطراب در بيايند و هم تکليف برگزار کنندگان روشن شود؛ اما اين تضمين را هم خواهيم داشت که با رعايت مردم و همراهي عزيزان، نظارت بر اجراي پروتکلها به قدري قوي باشد که کسي دچار بيماري نشود.
وي عنوان کرد: مقرر شد بازنگري درخصوص کنکور سراسري صورت گيرد و رشتههايي که داوطلبين کمتري دارد تلاش ميشود تا بار آنها را تا روز کنکور از دوش تعداد شرکتکنندهها کم کنيم. وزير بهداشت تاکيد کرد: در رابطه با احتمال حذف کنکور در سالهاي آتي قرار شد تصميم منطقي صورت گيرد و به آن موضوع نيز پرداخته شود، اميدواريم همانطور که در کشور تصميمات بزرگي گرفتيم کنکور نيز به بهترين نحو ممکن برگزار شود.
اجراي دقيقتر پروتکلهاي بهداشتي در کنکور ۹۹
وزير علوم، تحقيقات و فناوري گفت: پروتکلهاي بهداشتي در کنکور سراسري ۹۹ دقيقتر اجرا ميشود. منصور غلاميشامگاه دوشنبه در گفت وگو با ايرنا درباره برگزاري جلسه کنکور سراسري، اظهار داشت: پروتکل هاي بهداشتي براي کنکورهاي سراسري را وزارت بهداشت در يک کميته مشترک بررسي مي کند و در صورت قابليت اجرايي شدن به سازمان سنجش آموزش کشور ابلاغ مي کند. وي افزود: پروتکل هاي کنکور کارشناسي ارشد ۹۹ معلوم است و به دليل فاصله دو روزه داشتن تا اين آزمون حتما بررسي هاي لازم صورت مي گيرد.
غلامي گفت: در واقع اين پروتکل ها با تاکيد و دقت بيشتري براي آزمون کارشناسي ارشد اجرا خواهد شد. به گفته غلامي، به دليل جمعيت بيشتر کنکور سراسري، اين پروتکل ها بايد با دقت بيشتري اجرا شود. وي درباره استفاده از سالن هاي ورزشي وزارت ورزش براي برگزاري کنکور سراسري ۹۹ تاکيد کرد: اين مکان ها بايد ابتدا بررسي شوند و اگر شرايط لازم را داشتند، مورد استفاده قرار مي گيرد
غلامي تاکيد کرد: ما بايد به داوطلبان آرامش دهيم تا با خيال راحت در آزمون شرکت کنند. نبايد نگران سلامتي شان باشند چرا که پروتکل هايي براي اين آزمون پيش بيني شده است و نهايت تلاش براي حفظ سلامتي آنها به عمل مي آيد.
وي گفت: ما بايد به مردم آرامش دهيم و کنکور با خيال راحت برگزار مي شود. نبايد نگران سلامتي شان باشند چرا که پروتکل هايي براي اين آزمون پيش بيني شده است و نهايت تلاش براي حفظ سلامتي آنها به عمل مي آيد. در جلسه امشب مسوولان وزارت علوم و بهداشت همچنين تعدادي از نمايندگان مجلس مقرر شد کنکور سراسري در روزهاي ۲۹، ۳۰ و ۳۱ مردادماه و اول شهريور ماه به مدت چهار روز برگزار شود.
چه کساني براي کنکور تصميم گرفتند؟
احمد نادري نماينده مردم تهران و عضو کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي هم در گفتوگو با فارس در تشريح جزئيات نشست عصر امروز با موضوع برگزاري آزمونهاي کنکور سراسري و کارشناسي ارشد که با حضور وزراي بهداشت، علوم و تعدادي از نمايندگان مجلس برگزار شد، اظهار داشت: در اين جلسه بعد از بحث و تبادلنظر طولاني اعضاي اين نشست مقرر شد آزمونهاي کنکور سراسري و کارشناسي ارشد در موعد مقرر و با رعايت پروتکلهاي سختگيرانه بهداشتي برگزار شود.
وي خاطرنشان کرد: در اين نشست علاوه بر سعيد نمکي وزير بهداشت و منصور غلامي وزير علوم و خدايي رئيس سازمان سنجش، تعدادي از نمايندگان مجلس از جمله منادي رئيس کميسيون آموزش، شهرياري رئيس کميسيون بهداشت، ويس کرمي، وحيدي، سنگدويني و قاضيزاده از اعضاي کميسيون آموزش، بهداشت و فرهنگي مجلس حضور داشتند. عضو کميسيون آموزش مجلس اظهار داشت: تعدادي از نمايندگان مجلس از جمله شهرياري، سنگدويني و من موافق تعويق برگزاري کنکور آزمون سراسري بوديم.