ترفندهای پیچیده برای کلاهبرداری های میلیاردی

شرق/ سه تبهکار که با طراحي نقشههايي دست به کلاهبرداريهاي ميلياردي زدهاند، در جريان تحقيقات تخصصي پليس شناسايي و دستگير شدند.
در اولين پرونده فردي که با وعده سرمايهگذاري در پرورش مرغ تخمگذار 10 ميليارد ريال کلاهبرداري کرده بود، دستگير شد. اوايل امسال پروندهاي با موضوع کلاهبرداري براي رسيدگي تخصصي در اختيار کارآگاهان پايگاه چهارم پليس آگاهي تهران قرار گرفت. شاکي توضيح داد: از طريق آگهي روزنامه براي مشارکت در توليد و پرورش مرغ تخمگذار با مردي ميانسال آشنا شدم. او مدعي بود سالهاست در اين حرفه فعاليت دارد و براي توسعه فعاليتش به سرمايهگذار نياز دارد. شاکي ادامه داد: قرارداد مشارکت کاري تنظيم کرديم و مقرر شد مبلغ 10 ميليارد ريال به ازاي شراکت در توسعه سايت توليد در ورامين و دفتر فروشي در تهرانپارس پرداخت کنم و در اين مکانها سهيم شوم و سود حاصله نيز به صورت برابر بين من و او تقسيم شود. مبلغ 10 ميليارد ريال را در دو فقره چک رمزدار بانکي به او تحويل دادم. مدتي به بهانه اخذ مجوز از وزارت بهداشت، دامپزشکي و... سپري شد تا اينکه متوجه شدم آن فرد از دفتر کار و منزل مسکونياش واقع در شرق تهران گريخته است. پس از اخذ اظهارات شاکي قرارداد تنظيمي مالباخته بررسي و در پاسخ استعلام انجامشده مشخص شد متهم مشخصات هويتي خود را جعلي ارائه داده است. در شاخه ديگري از تحقيقات پليسي معلوم شد متهم با ادعاي بيماري فرزندش مبلغ وديعه مسکن محل مسکونياش را از موجر گرفته و بلافاصله محل سکونتش را تخليه کرده و تحويل داده است.
در ادامه تحقيقات پليسي مشخص شد متهم با مبالغ دريافتي سکه و ارز خريداري کرده است. در گام بعدي هويت واقعي او به دست آمد و محلهاي تردد او در محدوده لويزان و شيان شناسايي و در نهايت متهم با هماهنگيهاي قضائي در مخفيگاهش دستگير شد و به کلاهبرداري با استفاده از کارت ملي جعلي اعتراف کرد.
سرهنگ کارآگاه مسعود برجي، جانشين پايگاه چهارم پليس آگاهي تهران، با تأييد اين خبر گفت: متهم پس از تحقيقات تکميلي در اختيار مرجع قضائي قرار گرفت و با دستور شعبه اول دادياري دادسراي ناحيه 4 تهران روانه زندان شد. در پروندهاي ديگر دو جاعل حرفهاي که با شناسايي ملکي در شمال تهران و جعل سند مالکيت آن 50 ميليارد ريال کلاهبرداري کرده بودند، بازداشت شدند. اوايل تيرماه پروندهاي از بازپرسي دادسراي ناحيه 5 تهران مبني بر جعل سند مالکيت به دادخواهي مرد جواني به اداره 13 پليس آگاهي تهران ارجاع شد. شاکي با حضور در پليس آگاهي به کارآگاهان گفت: قصد خريد ملکي را داشتم. با بررسي سايتهاي خريد و فروش به يک آگهي در محدوده شمال شهر تهران برخورد کردم که فروشنده قيمتي پايينتر از عرف بازار براي فروش ملک تعيين کرده بود. با فروشنده تماس گرفتم و پس از بررسي سند مالکيت او قرارداد فروش ملک را تنظيم و مبلغ 50 ميليارد ريال به حسابش واريز کردم. شاکي در ادامه گفت: بعد از مدتي شخصي به ملکي که تازه خريده بودم، مراجعه کرد و مدعي شد اين ملک براي اوست و حدود چند ماهي به مسافرت خارج از کشور رفته بود. او سند مالکيتش را نشان داد و متوجه شدم سند من جعلي است و فروشنده کلاهبردار است. در تحقيقات پليسي و رصدهاي اطلاعاتي يکي از مجرمان حرفهاي به نام فرشاد در اين کلاهبرداري شناسايي و متهم در مخفيگاهش دستگير شد. فرشاد در بازجوييها ضمن اعتراف به جرم خود گفت: من با پرسهزني در مناطق مختلف شهر تهران و شناسايي املاک فاقد سکنه خود را مالک آنان معرفي ميکردم و با جعل اسناد مالکيت به همدستي يکي از دوستانم آگهي فروش ثبت ميکرديم. کارآگاهان در ادامه تحقيقات پليسي، مخفيگاه متهم دوم پرونده را در جنوب شهر تهران شناسايي و با هماهنگيهاي قضائي او را در مخفيگاهش دستگير کردند. با اعتراف متهمان به جرم ارتکابي، هر دو متهم با صدور قرار قانوني از سوي بازپرس پرونده براي انجام تحقيقات تکميلي در اختيار کارآگاهان اداره سيزدهم قرار دارند.