نماد آخرین خبر

افزایش ۵۰ درصدی روند چاقی جمعیت کشور

منبع
ايرنا
بروزرسانی
افزایش ۵۰ درصدی روند چاقی جمعیت کشور

ايرنا/ براساس بررسي‌هاي انجام شده در بحث بيماري‌هاي غير واگير از جمله اضافه وزن و چاقي در جمعيت ۶۴ - ۱۵ سال با شيوع تقريبي۵۰ درصدي بويژه در کودکان و نوجوانان کشور، ديابت با شيوع ۱۰ درصد و فشارخون بالا با شيوع در حدود ۳۰ درصد رو به افزايش است.

به گزارش روز چهارشنبه دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي، شيوع بالاي کمبود ويتامين D در گروه هاي سني مختلف براساس نتايح بررسي ملي وضعيت ريزمغذي ها در ۱۱ اقليم کشور وجود دارد که کمبود ويتامين د خطر بروز پوکي استخوان، ديابت و انواع سرطان ها را افزايش مي دهد.

 الگوي غذايي نامناسب، مصرف زياد قند، نمک و چربي و مصرف اندک سبزي و ميوه ها که از مهمترين عوامل خطر تغذيه اي ابتلا به بيماري هاي غير واگير است.

 سرانه مصرف قند، شکر و روغن بيشتر از مقدار توصيه شده در سبد مطلوب غذايي بوده و مصرف سبزي ها و ميوه ها نيز در مقايسه با سبد مطلوب کمتر است. متوسط سرانه مصرف نمک  در کشور تقريبا دو برابر مقدار توصيه شده در روز است.  

اجراي طرح تحول نظام سلامت در سراسر کشور از نيمه دوم ارديبهشت ‌ماه سال ۱۳۹۳ با سه رويکرد حفاظت مالي از مردم،  ايجاد عدالت در دسترسي به خدمات سلامت و ارتقاي کيفيت خدمات در دستور کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي قرار گرفت. يکي از ارکان اصلي برنامه هاي سلامت کشور، خدمات و مراقبت هاي تغذيه ايي است که با هدف بهبود وضعيت تغذيه و امنيت غذايي در کشور در قالب شبکه هاي بهداشتي و درماني کشور به اقشار مختلف جامعه در شهر و روستا ارائه مي شود.

بر اساس اين گزارش، کمک به بهبود امنيت غذا و تغذيه آحاد مردم کشور از طريق ارتقاي سطح دسترسي فيزيکي و دسترسي اقتصادي به غذا، افزايش سواد و فرهنگ تغذيه اي با استفاده از تمهيداتي از قبيل اطلاع رساني، فرهنگسازي و آموزش تغذيه، مشارکت در تدوين سياست هاي نوين در عرصه غذا و تغذيه در برنامه هاي توسعه ملي و منطقه اي، تدوين و پيشنهاد لوايح و آئين نامه هاي مرتبط با تغذيه جامعه، طراحي مداخلات تغذيه اي به منظور اقدامات پيشگيرانه و درماني درجهت بهبود تغذيه جامعه در قالب ارزش هاي اسلامي و انساني و قوانين جاري جمهوري اسلامي ايران از اهداف اين دفتر است.

درحال حاضر دفتر بهبود تغذيه جامعه به صورت مستقل در معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي فعاليت مي کند. در سطح دانشگاه هاي علوم پزشکي کشور نيز، کارشناسان تغذيه در مراکز بهداشت استان و شهرستان در واحد بهبود تغذيه جامعه، مديريت، برنامه ريزي و ارائه خدمات تغذيه اي براي جامعه را زير نظر معاونت بهداشتي بر عهده دارند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar