نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
جامعه و حوادث

علائم جدید کرونا؛ خوددرمانی ممنوع

منبع
ايسنا
بروزرسانی
علائم جدید کرونا؛ خوددرمانی ممنوع

ايسنا/ رييس بيمارستان شهداي تجريش با تشريح علائم جديد شناسايي شده در بيماران مبتلا به کرونا، از تکميل ظرفيت اختصاص داده شده به اين بيماران در بيمارستان خبر داد و گفت: عدم رعايت دستورالعمل‌هاي بهداشتي و فاصله‌گذاري فيزيکي در کنار خستگي و فرسودگي کادر درمان؛ نظام سلامت را براي پاسخگويي به موج بعدي بيماران با بحران و مشکلات جدي مواجه مي‌کند.

دکتر رضا جليلي خشنود - عضو ستاد مقابله با کروناي تهران در گفت‌وگو با ايسنا، با اشاره به افزايش آمار ابتلا و فوتي‌هاي کرونا طي ماه اخير، گفت: در حال حاضر اکثر بيمارستان‌ها کاملا درگير اين بيماري بوده و با حداکثر ظرفيت مشغول به ارايه خدمت هستند.

وي با بيان اينکه هم اکنون حدود ۱۰۰ بيمار کرونايي در بيمارستان شهداي تجريش بستري هستند، اظهار کرد: البته بيمارستان هم پذيراي بيماران کرونايي وهم غير کرونايي است و تقريبا مراجعه بيماران غيرکروناي بيش از ۳ برابر کرونايي‌هاست. در حال حاضر روزانه بين ۱۵ تا ۲۰ بيمار کرونايي و بين  ۴۰ تا ۶۰ بيمار غيرکرونايي اعم از مغز و اعصاب، زنان، ارتوپدي، اورولوژي، سرطان و غيره در بخش‌هاي بيمارستان بستري مي‌شوند.

تکميل ظرفيت بيمارستان براي بستري بيماران کرونايي

وي با بيان اينکه در حال حاضر ظرفيت اختصاص داده شده به بيماران کرونايي در بيمارستان  شهداي تجريش تکميل شده است، گفت: البته اقدامات اوليه براي مراجعين انجام مي‌شود و در صورت نياز براي بستري به ساير مراکز درماني ارجاع مي‌شوند.

علايم جديد کرونا

وي با اشاره به برخي از علايم ناشايع کرونا که اخيرا مشاهده مي‌شود، اظهار کرد: علايم گوارشي مانند اسهال، سکسکه، علايم نورولوژيک مثل سکته‌هاي مغزي، عفونت نخاعي و خستگي و بدن درد بسيار شديد برخي از علايم ناشايع کروناست که اخيرا بيشتر مشاهده مي‌شود.

هشدار نسبت به تبعات ناشي از تجمعات

خشنود در ادامه با هشدار نسبت به تبعات تجمعات در شرايط شيوع کرونا و با تاکيد بر اينکه هرگونه تجمع و عدم رعايت فاصله ‌گذاري‌هاي فيزيکي در شرايط کنوني بسيار آسيب زننده خواهد بود، گفت:‌ اثرات و تبعات منفي تجمعات يعني افزايش آمار مبتلايان و فوتي‌ها چند هفته بعد از آن مشاهده مي‌شود، بنابراين اگر تجمعات پيش رو همچون آزمون‌هاي سراسري و مراسم و عزاداري‌هاي محرم محدود و کنترل نشود، تبعات ناشي از آن همچون افزايش شيوع بيماري با پاييز يعني زمان شيوع انواع آنفولانزا تجميع و همزمان شده و قطعا با موجي شديد و سهمگين از بيماران مواجه مي‌شويم.

بحران در کمين موج بعدي کرونا

وي ادامه داد: اين مساله در کنار خستگي و فرسودگي کادر درمان و تکميل ظرفيت تخت‌هاي بيمارستاني،  نظام سلامت را براي پاسخگويي به موج بعدي بيماري با بحران و مشکلات جدي مواجه مي‌کند.

انتقال خوشه‌اي بيماري در تجمعات

وي با بيان اينکه مديريت تجمعات با هدف کنترل شيوع بيماري امکانپذير نيست، عنوان کرد: وجود يک فرد ناقل در تجمعات منجر به انتقال خوشه‌اي بيماري شده و اين مساله در کنار امکانپذير نبودن شناسايي ناقلان بدون علامت، منجر به افزايش چشمگير آمار مبتلايان شده که همزماني آن با پاييز شرايط بسيار دشواري ايجاد مي‌کند.

وي پرهيز از حضور در تجمعات را در شکستن زنجيره انتقال بيماري بسيار موثر دانست و گفت:‌ اگر تجمعات محدود و کنترل نشود، آمار مبتلايان تا چند برابر افزايش پيدا مي‌کند که پاسخگويي به آن از توان و ظرفيت کادر درمان فراتر بوده و همين مساله منجر به افزايش چندبرابري آمار فوتي‌ها خواهد شد.

مبتلايان به کرونا خود درماني نکنند

وي با بيان اينکه اخيرا اکثر بيماران کرونايي با وضعيت حاد و بدحال مراجعه مي‌کنند، گفت:‌ ترس از ابتلا با مراجعه به مراکز درماني، مراجعه به مطب‌ها و ماندن در منزل و خود درماني برخي از دلايل اين مساله است. به همين دليل تنها زماني که بدحال شده و علايم شديدي مانند افت شديد اکسيژن، تب بالا و تنگي نفس دارند به بيمارستان مراجعه مي‌کنند.

عضو ستاد کروناي استان تهران با تاکيد بر اينکه توصيه مي‌شود بيماران با مشاهده علايم بيماري به مراکز درماني مراجعه کنند، گفت: کوويد ۱۹ يک بيماري ويروسي است که علايم آن از يک بدن درد خفيف تا دامنه‌اي از تب با سرفه و تنگي نفس به عنوان علايم شايع و علايم ناشايعي مانند مشکلات گوارشي و نورولوژيکي متفاوت است. بنابراين توصيه ما اين است که بيماران حتي اگر علايم خفيفي دارند براي دريافت توصيه‌هاي درماني و پيگيري‌هاي مرتبط با ادامه درمان و پيشگيري از بروز شرايط حاد و غير قابل بازگشت به بيمارستان‌ها و مراکز درماني مراجعه کنند.

هشدار نسبت به تبعات عدم مراجعه بيماران غيرکرونايي براي ادامه درمان

رييس بيمارستان شهداي تجريش در ادامه با تاکيد بر اينکه بيماران غيرکرونايي حتما براي پيگيري و يا شروع درمان به بيمارستان‌ها و مراکز درماني مراجعه کنند و از ترس کرونا درمان خود را به تعويق نيندازند، تصريح کرد: بيمارستان‌ها غير از کرونا رسالت‌هاي ديگري هم دارند و بايد پاسخگوي ساير بيماران غيرکرونايي هم باشند؛ بنابراين در تمامي مراکز درماني اصل تفکيک کليه بخش‌هاي بيماران کرونايي و غيرکرونايي رعايت مي‌شود، ولي متاسفانه به غلط اينگونه جا افتاده که يک بيمارستان کرونايي و ديگري غيرکرونايي است.

تفکيک بخش‌هاي کرونايي و غيرکرونايي بيمارستان‌ها

خشنود با بيان اينکه در بيمارستان شهداي تجريش تمامي بخش‌ها، اتاق‌هاي عمل، اورژانس، راديولوژي، سي تي اسکن، آزمايشگاه و حتي آسانسورها براي بيماران کرونايي و غيرکرونايي از هم جدا شده و مردم بدون نگراني از ابتلا مي‌توانند براي درمان مراجعه کنند، اظهار کرد: متاسفانه برخي بيماران از ترس کرونا، براي شروع يا ادامه درمان به مراکز درماني مراجعه نمي‌کنند، در حاليکه تعلل و تاخير در برخي بيماري‌ها عوارض جبران ناپذيري داشته که در برخي موارد از ابتلا به کرونا بيشتر است.

افزايش ابتلاي کادر درمان در ماه‌هاي اخير

رييس بيمارستان شهداي تجريش در خاتمه با بيان اينکه طي موج اخير شيوع کرونا جمعي از کادر درمان بيمارستان مبتلا شدند که نسبت به موج اول نشان‌دهنده افزايش قابل توجهي بود، گفت: خستگي، فرسودگي و استرس کادر درمان در اين رابطه بي تاثير نيست. البته در مجموع ۱۸۰ نفر از کادر درمان بيمارستان مبتلا شدند که اين تعداد در موج اول زير ۶۰ نفر و عمده درگيري‌ها در موج دوم بود و خوشبختانه همگي مرخص شده و يا در حال درمان هستند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره