توصیههای ضدکرونایی برای داوطلبان کنکور

ايسنا/ کارشناس بهداشت معاونت امور بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي مهمترين نکات و توصيههاي ضدکرونايي براي داوطلبان کنکور را تشريح کرد.
مهندس مهدي کمري با بيان اينکه اولويت اول حوزه بهداشت در برگزاري کنکور، حفظ سلامت داوطلبان است، اظهار کرد: سرنوشت اجتماعي، فرهنگي و اقتصادي عده زيادي از جوانان کشور ما به آزمونهاي کنکور گره خورده، بنابراين بايد با اتخاذ راهکارهاي موثر از سوي متوليان و داوطلبان مراقب باشيم تا سلامت نسل جوان در جريان اين آزمونها به خطر نيفتد.
وي با اشاره به خطر استفاده از وسايل حملونقل عمومي، درباره نحوه تردد و ورود به جلسه به داوطلبان کنکور ۹۹ توصيه کرد: تا جايي که ممکن است از خودرو شخصي خود استفاده کرده تا درگير مسايل حمل و نقل عمومي نشويد.
کارشناس بهداشت معاونت امور بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي تاکيد کرد: اگر چنانچه از وسايل حمل و نقل عمومي همانند اتوبوس، مترو و يا تاکسي هاي اينترنتي استفاده ميکنيد حتما از ماسک و دستکش استفاده کرده و ژل ضدعفوني کننده و يا الکل همراه خود داشته باشيد.
کمري با اشاره به اهميت رعايت فاصلهگذاري اجتماعي در حوزههاي امتحاني توسط داوطلبان و عوامل اجرايي خاطرنشان کرد: به صورت جدي از تجمعات بپرهيزيد و فاصله حداقل يک متر و نيم را همواره با ساير داوطلبان و عوامل اجرايي رعايت کنيد.
وي همچنين به خانوادههاي داوطلبان نيز توصيه کرد: يکي از نگرانيها تجمع والدين اطراف حوزههاي امتحاني است، تجمع والدين در اطراف حوزه امتحاني ميتواند خطرآفرين باشد و اين تجمعها نه تنها هيچ سودي براي داوطلبان ندارد بلکه موجبات شيوع بيشتر بيماري را فراهم خواهد کرد.
کارشناس بهداشت معاونت امور بهداشتي دانشگاه در ادامه اهميت استفاده از ماسک را يادآور شد و افزود: در طول ۳ تا ۴ ساعت آزمون داوطلبان بايد از ماسک استفاده کنند و ماسک بايد از نظر سايز نيز مناسب صورت فرد باشد.
وي گفت: بهتر است داوطلبان چند عدد ماسک همراه خود داشته باشند تا در صورت مرطوب شدن يا خراب شدن ماسک، بتوانند آن را تعويض کنند.
کمري توصيه کرد: بهتر است چند کيسه پلاستيکي همراه خود داشته باشيد تا در صورت تعويض ماسک آن را در کيسه بيندازيد.
کارشناس بهداشت معاونت امور بهداشتي، پرهيز از دست زدن به سر و صورت را مورد تاکيد قرار داد و افزود: داوطلبان حتما وسايل حفاظت شخصي خود را همراه داشته باشند.
وي ضمن يادآوري اين موضوع که استفاده از تلفن همراه در جلسه امتحان ممنوع است، گفت: از آنجائيکه آوردن کيف و تلفن همراه و ساير وسايل غيرضروري به داخل جلسه امتحان ممنوع است بنابراين داوطلبان تاجائيکه ممکن است از آوردن تلفن همراه و کيف خودداري کنند؛ چرا که در غير اينصورت مجبور هستند اين وسايل را به قسمت امانات تحويل داده و با توجه به شيوع پاندمي ممکن است مشکلات بعدي را در پي داشته باشد.
پرهيز از به اشتراک گذاشتن وسايل شخصي با ساير داوطلبان و ترک محل به محض اتمام آزمون از ديگر توصيه هاي اين کارشناس بهداشت معاونت امور بهداشتي دانشگاه بود.
وي با بيان اين که احراز هويت داوطلبان در بيشتر موارد توسط اثر انگشت انجام ميشود توضيح داد: بنظر مي رسد بهتر است از روش ديگري براي احراز هويت داطلبان استفاده شود. ولي پيشنهاد ميشود که حتما ماده ضدعفوني کننده و يا پد الکلي همراه داشته باشند.
وي گفت: وسايل شخصي خود را با سايرين به اشتراک نگذاريد و پس از اتمام آزمون هر چه سريعتر محل آزمون را ترک کنيد و به بحث و گفتگو درباره نحوه طراحي سوالات با ساير داوطلبان و ساير موارد نپردازيد.
همراه داشتن مواد غذايي بصورت بسته بندي شده از ديگر توصيه هاي اين کارشناس بهداشت معاونت امور بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي بود.