رئیس اداره بهداشت و درمان ستاد کل نیروهای مسلح: تمام رزمندگان عملیات والفجر 8 شیمیایی هستند
خراسان
بروزرسانی
خراسان/ رئيس اداره بهداشت و درمان ستاد کل نيروهاي مسلح با اشاره به وسعت تهاجمات شيميايي عراق در والفجر8 که در تاريخ جنگهاي شيميايي جهان بيسابقه بود، گفت: تمام رزمندگان عمليات والفجر 8 شيميايي هستند.
سردار نصرا... فتحيان در گفتوگو با خبرگزاري تسنيم ، با اشاره به مشکلات جانبازان شيميايي به دليل تأثيرات مخرب بمبهاي شيميايي که در دوران دفاع مقدس بر عليه رزمندگان کشورمان توسط عراق استفاده شده است، اظهارداشت: يکي از مشکلات رزمندگان دفاع مقدس آن است که عوارض بمبهاي شيميايي پس از سالها خود را نشان ميدهد.
*** سردار نصرالله فتحيان، رئيس اداره بهداشت و درمان ستاد کل نيروهاي مسلح
وي افزود: در اين زمينه با توجه به استفاده دشمن بعثي از بمبهاي شيميايي در عمليات والفجر 8 در منطقه فاو بايد عنوان کنم که تمام رزمندگان شرکت کننده در اين عمليات شيميايي شدند که امکان دارد با عوارض مخرب شيميايي شدن مواجه شوند.
سردار فتحيان خاطرنشان کرد: به هر حال ارائه خدمات درماني به جانبازان شيميايي بايد در اولويت قرار گيرد ولي متأسفانه برخي نيز که شيميايي نيستند از عنوان جانباز شيميايي سوءاستفاده ميکنند که اين مسئله گستردگي ارائه خدمات به جانبازان شيميايي را تحت شعاع قرار ميدهد.
به گزارش تسنيم، سلاحهاي شيميايي در طول جنگ ايران و عراق بهعنوان يکي از مؤثرترين ابزارهاي بازدارندگي و مقابله و نيز اهرم فشاري در دست رژيم عراق بود که با کيفيت و کميت دلخواه آن رژيم استفاده شدکه نتايج وحشتناکي را به بار آورد، اين نتايج ناشي از سکوت مجامع بين المللي و همسوئي قدرتهاي استکباري با سياستهاي رژيم عراق بود.
بي ترديد وسعت تهاجمات شيميايي رژيم عراق در بهمن 1364 در تاريخ جنگهاي شيميايي در جهان بيسابقه بود. با آفند والفجر 8 در 21 بهمن 1364 که منجر به سقوط شهر بندري فاو عراق شد نيروهاي عراقي به کاربرد مواد سمي شيميايي انبوه که تا آن زمان نظير آن با چنين ابعاد گستردهاي ديده نشده بود، اقدام کردند.
*** جانباز شيميايي
از شروع عمليات آفندي والفجر 8 تا اواسط اسفند 1364 متجاوز از 7 هزار گلوله توپ و خمپاره حاوي مواد سمي بر عليه مواضع نيروهاي ايراني شليک شد و در طول 20 روز به طور مداوم هواپيماهاي عراقي بيش از يک هزار بمب شيميايي در صحنه عمليات والفجر 8 فرو ريختند که همزمان با تجاوزات وحشيانه عراق به ايران در بسياري از مواضع، تکهاي شيميايي عراق عليه مواضع و همچنين خود نيروهاي عراقي، اجرا شدکه در نتيجه نيروهاي بعثي تحت تأثير مقادير قابل ملاحظه اي مواد سمي شيميايي قرار گرفتند.
در نهايت دشمن، سرخورده و نااميد از تمام راهها و شگردهاي رزمي خود در مقابله با نيروهاي ايران تنها راه باقي مانده در ضربه زدن به رزمندگان اسلام را بمباران شيميايي به وسيله هواپيماهاي جنگنده خود ديد. لذا با بهرهگيري از نيروي هوايي خود اقدام به بمباران شيميايي منطقه کرد. از آنجا که فاصله درگيري بين يگانهاي دشمن و خودي بسيار نزديک بود، در مرحله نخست بمباران، دشمن به اشتباه تيپهاي گارد جمهوري خود را مورد اصابت بمبهاي شيميايي قرار داد که منجر به آلودگي 70 درصد نيروهاي آنها شد.
*** جانباز شيميايي
آزادسازي30 کيلومتر از خاک ميهن اسلامي و حدود 770 کيلومتر از خاک عراق، قطع ارتباط عراق با آبهاي آزاد، آزاد شدن شهر فاو، تصرف اسکلههاي فاو، استقرار نيروهاي ايراني در 20 کيلومتري بندر امالقصر، کشته شدن 17 هزار نفر از ارتش عراق، زخمي شدن 25 هزار نفر از نيروهاي ارتش عراق، انهدام 70 فروند هواپيما و 10 فروند بالگرد، 400 دستگاه تانک، 200 دستگاه نفربر، 200 موضع توپخانه و 500 خودرو، به غنيمت گرفتن 80 دستگاه تانک، 40 دستگاه نفربر، 190 قبضه توپ و تعداد بسيار زيادي خودرو و انهدام يک فروند ناوچه بزرگ عراق از نتايج اجراي عمليات گسترده «والفجر 8» بود.
*** ايران بيش از 61 هزار نفر جانباز شيميايي دارد
برخي آمارها از وجود بالغ بر 61 هزار نفر جانباز شيميايي تحت پوشش بنياد شهيد و امور ايثارگران حکايت دارد.
به گزارش ايرنا، هم اکنون تعداد 61 هزار و 892 جانباز شيميايي تحت پوشش بنياد شهيد و امور ايثارگران قرار دارند که حدود 683 نفر آنها جانباز شيميايي با مصدوميت بالا از ناحيه ريه، چشم و پوست مواجه هستند.
همچنين 9 هزار و 785 نفر از اين جانبازان با عوارض خفيف چشم و پوست مواجه هستند و 51 هزار و 424 نفر با مشکلات خفيف تحت باليني از ناحيه پوست دست و پنجه نرم مي کنند.
برپايه اين گزارش، با راه اندازي مرکز مجهزي براي درمان جانبازان شيميايي، ضرورت اعزام به خارج از کشور کاهش يافته و هم اکنون بنابه تجويز پزشکان اين مرکز فقط 17 نفر از اين جانبازان براي تکميل درمان خود بايد به خارج از کشور اعزام شوند.
بنياد شهيد و امور ايثارگران به عنوان متولي پيگيري وضعيت جانبازان و قربانيان سلاح هاي شيميايي، در نظر دارد از سازندگان، حمايت کنندگان و استفاده کنندگان اينگونه سلاح هاي کشتار جمعي در مراجع بين المللي اقامه دعوا کند.