نحوه تشخیص واکسن آنفلوآنزای تقلبی

فارس/ رئيس سازمان غذا و دارو گفت: واکسنهاي فاقد برچسب اصالت مورد تائيد سازمان نبوده و تقلبي است؛ بنابراين توجه به وجود برچسب اصالت و استعلام آن از سامانه ttac براي اطمينان از اصالت و سلامت آن ضروري است.
محمدرضا شانه ساز رئيس سازمان غذا و دارو، درباره آخرين وضعيت واردات و توزيع واکسن آنفلوانزا گفت: امسال با توجه به شرايط خاص ناشي از شيوع ويروس کرونا ۲ ميليون دوز واکسن براي گروههايي مانند افراد مسن و پرخطر مثل بيماران پيوندي، قلبي-تنفسي، مادران باردار و... که تزريق اين واکسن برايشان ضروري است، تحويل معاونت بهداشتي شده است که در اختيار شبکههاي بهداشت قرار خواهد گرفت.
وي افزود: در حوزه تامين واکسن براي ساير افراد هم نسبت به سال گذشته که يک ميليون و ۶۰۰ هزار دوز واکسن آنفلوانزا مصرف شده بود، امسال حدود ۱۴ ميليون دوز واکسن را پيشبيني کردهايم.
رئيس سازمان غذا و دارو با تاکيد بر اينکه واکسن در داروخانه با اولويت افراد بالاي ۶۵ سال، عرضه خواهد شد، گفت: از ابتداي مهر افراد سالمند بالاي ۶۵ سال با ارائه کارت ملي و ثبت کد ملي خود در داروخانهها ميتوانند واکسن را دريافت کنند و در فاز بعدي ساير افراد ميتوانند براي تهيه واکسن به داروخانهها مراجعه و واکسن را با ارائه کارت و کد ملي تهيه کنند.
وي با تاکيد بر تلاشهاي صورت گرفته به منظور تامين واکسن آنفلوانزا براي افراد پر خطر به ميزان نياز کشور، تصريح کرد: همانطور که بارها اعلامشده، تصور ميکنيم که امسال به دليل رعايت پروتکلهاي بهداشتي نظير فاصلهگذاري اجتماعي، رعايت بهداشت فردي مثل ضدعفوني کردن مداوم دستها ، استفاده از ماسک و... احتمال آلودگي به ويروس آنفلوانزا بسيار کمتر از سالهاي قبل باشد؛ بنابراين تزريق واکسن براي ساير افراد ضروري نيست. کما اينکه در کشورهاي نيمکره جنوبي که زمستان را پشت سر گذاشتهاند شيوع آنفلوانزا به همين دلايل کمتر از سالهاي گذشته بوده است.
شانه ساز با تاکيد بر اينکه واکسنهاي مورد تائيد سازمان غذا و دارو داراي برچسب اصالت است، عنوان کرد: واکسنهاي فاقد برچسب اصالت مورد تائيد سازمان نبوده و تقلبي است؛ بنابراين توجه به وجود برچسب اصالت و استعلام آن از سامانه ttac براي اطمينان از اصالت و سلامت آن ضروري است.