ورزش 3/ به نظر مي رسد ستاره هاي بارسلونا نقش مهمي در رختکن اين تيم ايفا مي کنند.
کيکه ستين هفته گذشته بعد از انتخاب به عنوان سرمربي جديد بارسلونا در مصاحبه اي گفت: " حتي در خواب وروياي خود هم نمي ديدم که روزي به عنوان سرمربي بارسلونا انتخاب شوم. هرگزفکرنمي کردم که اين باشگاه من را انتخاب کند."
سرمربي سابق بتيس يکي از مقلدان سبک سوهان کرايوف فقيد، اسطوره باشگاه بارسلونا، به حساب مي آيد. با اين وجود ستين دوران مربي گري متوسطي داشته اما با وجود رد پيشنهاد سرمربي گري بارسا توسط ژاوي، اين سرمربي ۶۱ ساله بود که به عنوان مربي جديد بلوگرانا انتخاب کند.
ژاوي سرمربي حال حاضر السد چند ماهي است که هدايت اين تيم قطري را برعهده گرفته است. حالا اما آخرين چيز مهم در باشگاه بارسلونا سرمربي است. تقريبا در همه جاي دنيا، نقش مربي در حال کاهش است و اين اتفاق در نوکمپ بيش از هر جاي ديگري رخ مي دهد.
آخرين باري که بارسلونا يک سرمربي فعال سطح اول را به عنوان سرمربي خود انتخاب کرد، به سال ۲۰۰۲ بر مي گردد که لوئيس فن خال هدايت بلوگرانا را بر عهده گرفت. بعد از ناکامي اين هلندي باشگاه بارسلونا تصميم گرفت که در سياست هاي خود تغيير ايجاد کند. آن ها بعد از فن خال نه به دنبال نام هاي بزرگ بلکه در جست و جوي سبک بازي خوب بوده اند و در همين راستا نيز مربي هاي خود را انتخاب کرده اند. فوتبالي مبتني بر سبک هجومي و فشار زياد بر روي حريف.
در سال ۲۰۰۳ رئيس وقت باشگاه بارسلونا يعني خوان لاپورتا از کرايوف سوال کرد که کدام مربي مي تواند سبک او را به بارسا برگرداند و اين هلندي فرانک رايکار را پيشنهاد داد. رايکارد به بارسلونا آمد و در سال ۲۰۰۶ اين تيم را به مقام قهرماني چمپيونزليگ رساند.
بعد از جدايي رايکارد در سال ۲۰۰۸ باشگاه بارسلونا به دنبال استخدام يک سرمربي بزرگ بود و از ژوزه مورينيو به عنوان يکي از گزينه هاي اين تيم ياد مي شد و مذاکراتي نيز در اين باره انجام شد. انتخاب مورينيو قريب الوقوع به نظر مي رسيد اما باشگاه بارسلونا اين کار را انجام نداد چرا که اين باور وجود داشت که سبک بازي تيم هاي مورينيو مطابقتي با پيشينه کرايوف در اين باشگاه نداشت. در عوض بارسا پپ گوارديولا ۳۷ ساله را به عنوان سرمربي جديد خود انتخاب کرد. پپ با پيشينه اي کم بار به عنوان سرمربي بارسا انتخاب شد اما در سال ۲۰۱۲ به عنوان يکي از بهترين مربيان دنيا اين تيم را ترک کرد. بعد از گوارديولا، تيتو ويلانووا، تاتا مارتينو، لوئيز انريکه،ارنستو والورده و حالا کيکه ستين هدايت بارسلونا را بر عهده گرفته اند.
به طور خلاصه مي توان گفت که بارسلونا طي سال هاي اخير مربيان کم نام و نشان را روي نيمکت خود نشانده است. حالا اما سبک بازي بارسا نه بر اساس روش يوهان کرايوف بلکه تا حد زيادي توسط بازيکنان و به خصوص ليونل مسي پيش مي رود.
شخصيت نه چندان مسي و همچنين سکوت هميشگي او کمي فريبنده است. درون رفتي اما رهبر به تمام معنا است که ديدگاه هاي جزئي درباره نحوه فوتبال بازي کردن دارد. بارسلونا حالا موفق شده که اين فوق ستاره آرژانتيني را به مدت ۱۵ سال در تيمش حفظ کند. اگر چه بارسا اين موضوع را تکذيب مي کند اما مسي قدرتي فراتر از يک بازيکن دارد و حتي در امور نقل و انتقالات و حتي انتخاب سرمربي تيم نيز صاحب نظر است.
بعضي اوقات تو مسي براي تيم تصميم گيري مي کند. به عنوان مثال او در تابستان گذشته به طور مستقيم از رئيس باشگاه يعني جوزپ بارتومئو درخواست کرد که نيمار را به خدمت بگيرد. بارسا نيز تمام تلاش خود را براي جذب نيمار انجام داد اما به دليل قيمت ۲۰۰ ميليون يورويي او اين انتقال انجام نشد. بعد از اين موضوع باشگاه به طور رسمي از مسي عذرخواهي کرد و گفته مي شود که بارسلونا به مسي گفته است: " ببخشيد. ما تلاش خود را انجام داديم اما نتوانستيم نيمار را جذب کنيم. "
حالا شيوه بازي بارسا بر اساس مشورت سرمربي با بازيکناني نظير ليونل مسي، سرخيو بوسکتس و جرارد پيکه نايين مي شود. هر مربي بارسا حالا بايد خودش را با مسي سازگار کند. استراتژي پرس کردن حالا کنار گذاشته شده و بارسا حالا با جذب بازيکناني نظير آرتور ويدال تنها يک چيز استراتژي را در دستور کار خود قرار داده: "فقط تو را به مسي بدهيد."
والورده نيز اخيرا چنين اتفاقي را درک کرده بود و متوجه شده بود که بيش از يک سرمربي ساده هيچ نقش ديگري در بارسلونا ندارد.
حالا به نظر مي رسد که فوتبال تنها به بازيکنان تعلق دارد و اين بازيکنان هستند که تصميم گيرنده اصلي به حساب مي آيند. در حال حاضر مربيان بارسا نمي توانند سبک بازي خود را به بازيکنان ديکته کنند بلکه برعکس بازيکنان نايين کننده همه چيز هستند. به عنوان مثال بوسکتس حالا خودش مي داند که چگونه حريف را به سمت خود بکشاند و بعد از آن فضاسازي کند و مربي هيچ وقت سر بازيکنانش براي انجام کاري فرياد نمي زند.
در مجموعه مستندهاي اخير "Matchday" که توسط Rakuten اسپانسر باشگاه ساخته شده است ، صحنه هاي مختلفي در داخل رختکن فيلمبرداري شده است که به صورت واضح نقش آشکار مربي بارسلونا را نشان مي دهد. مخصوصا پيش از آغاز هر بازي اين امر مشخص تر است. والورده صحبت هاي تاکتيکي مختصري انجام مي دهد ، پس از آن بازيکنان بزرگ غالباً چند کلمه صحبت مي کنند. مسي نيز معمولاً به سخناني کوتاه تأکيد مي کند که بايد خونسرد باشيم. به عنوان مثال ، قبل از بازي مقابل اتلتيکو مادريد ، به هم تيمي هاي خود مي گويد: " مثل هميشه بدون عجله و بدون اين که تمرکز خود را از دست مي دهيم"
ايجاد انگيزه در فوتباليستها مهمتر از هر چيز ديگري است. بازيکنان کم انگيزه احتمالا نمي توانند با ترکيب اصلي بارسلونا ورود کنند احتمالاً در آنجا دوام نخواهد آورد.
در صحنه ديگري از اين مستند ، ساعاتي بعد از اين که بارسا 5-1 رئال مادريد را شکست داده ، پيکه در حال صحبت با مديرعامل راکوتن ، هيروشي ميکيتاني، است و . وي بعد از آن در گفتگويي به والورده مي گويد: "گوش کن آقاي والورده ، ما به مهماني مي رويم." سپس او با تمسخر از جواب والورده تقليد مي کند: "چرا؟ چرا؟ چرا؟ چرا؟ من هيچ دليلي نمي بينم که شما را به ميهماني برويد."
اين موضوع نشان مي دهد که سرمربي يک نقش معمولي در باشگاه دارد نه بيشتر از آن.
در هفته هاي اخير در داخل باشگاه، نارضايتي زيادي از والورده به خاطر بازي هاي نااميدکننده و نتايج نه چندان خوب و همچنين بي توجهي او به بازيکنان با استعداد آکادمي جوانان وجود داشت. حالا اين وظيفه کيکه ستين سپرده شده است. بلافاصله پس از انتصاب ، وي چندين جوان را به تمرينات تيم اول دعوت کرد.
حتي اگر بارسلونا با کيکه ستين به مقام قهرماني ليگ قهرمانان نيز دست پيدا کند، به نظر مي رسد که حضورش در اين تيم دائمي نخواهد بود چرا که آنها بازيکنان بزرگ زيادي در اختيار دارند و به همين خاطر بايد يک مربي بزرگ نيز هدايت شان را بر عهده بگيرد.
بازار