تسنيم/ پرونده تحقيق و تفحص از استقلال و پرسپوليس با قرائت در مجلس در مسيري جديد قرار گرفته و حال بايد ديد راهي به غير از پرونده فساد در فوتبال را ميرود يا خير.
اخيراً گزارش تحقيق و تفحص از باشگاههاي پرسپوليس و استقلال در صحن مجلس شوراي اسلامي قرائت شد، اتفاق خوبي که ميتواند با پيگيري همه جانبه و البته سختگيرانه نقاط ابهام زيادي را روشن کند.
پيش از اين مجلس يک بار پرونده عظيم فساد در فوتبال را به صحن رساند، اما اين پرونده مهم بسته و مسکوت ماند و احتمالاً اکنون گوشهاي در حال خاک خوردن است. حالا اما اهالي بهارستان در آخرين روزهاي مسندشان روي صندليهاي سبز مجلس گزارشي بلند و پرجزييات از اداره استقلال و پرسپوليس در سالهاي اخير منتشر کردند. گزارشي که همانند پر محتوا بودنش بايد پر اميد براي به سرانجام رسيدن باشد تا بتوان گفت تلاش و کاري براي روشن شدن ماجرا شده است.
در اين گزارش پُر است از اعداد و ارقام که مربوط به درآمد، هزينه، بدهي و ... است. در گزارش به موارد عجيب شکست تيمها در پروندههاي بينالمللي و عملکرد مشکوک برخي مديران اشاره شده است. از اين گفته شده که چرا مدام مديران در اين دو باشگاه تغيير کرده و اصلاً چرا افرادي غير تخصصي کار را دست گرفتهاند.
«از آنجا که گزارش جامعي از فرايند منتهي به نحوه ايجاد شکايات و پرداخت جرايم، هزينهها و جوانم ايجاد آن، قصور يا کوتاهي متوليان امور و وجود لابيگري در اختيار هيئت قرار نگرفته است، به بعضي از اسناد و مدارک و قراردادهاي منعقده در اين گزارش اشاره شده است». اين بند مربوط به تحقيق و تفحص باشگاه پرسپوليس است، جايي که به نوعي ابهام ايجاد و از لابيگري و کوتاهي در پروندههاي بينالمللي صحبت ميکند، پروندههايي مثل مانوئل ژوزه. اين گزارش به نوعي ميگويد 14 پرونده بازيکن و مربي خارجي پرسپوليس در اين سالها به طور مشکوکي در فيفا با محکوميت اين باشگاه بسته شده است.
در باشگاه استقلال نيز همين وضعيت وجود دارد و به انواع و اقسام بيکفايتي و تخلف و ابهام اشاره شده، از پرداخت اجاره خانه برخي بازيکنان آن هم خارج از مفاد قرارداد تا عدم رعايت مقررات قانوني در برخي قراردادها مثل وينفرد شفر.
اهداي هديه و پاداش به اعضاي غير موظف هيئت مديره، پرداخت مازاد به برخي افراد خاص مانند دبير هيئت مديره باشگاه، مفقود شدن اسباب و وسايلي که براي محل اسکان بازيکنان خارجي باشگاه خريداري شده، فقدان آييننامه اداري و استخدامي و آييننامه پاداش به بازيکنان و کادر فني، عدم رعايت مفاد برخي قراردادها و خيلي موارد ديگر که نياز به بررسي و برخورد با متخلفان دارد.
نکتهاي که قابل تاملتر از بقيه ميتواند باشد و در اين گزارش به آن اشاره شده، اين است که استقلال و پرسپوليس فاقد واحد حسابرسي داخلي بوده و هيچگونه نظارت و کنترل مؤثري در خصوص اجراي صحيح مصوبات هيئت مديره در سالها انجام نشده است!
هرچند گزارش تحقيق و تفحص با ارائه چند بند پيشنهاد به پايان ميرسد اما همه ميدانيم که کار اصلاح امور اداري و مديريتي دو باشگاه بزرگ پايتخت با پيشنهاد و وعده و وعيد و برنامه راه نميافتد. در پرونده دو باشگاه بزرگ استقلال و پرسپوليس نقاط سياه زيادي وجود دارد که در خوشبينانهترين حالت هم نميتوان گفت همه اين تخلف و بيکفايتيها که حالا دو باشگاه را به زير خروارها بدهي سنگين برده، از روي اشتباه و غير عمدي بوده است.
مطمئنا در اين سالها دستهايي در صحنه و پشت صحنه استقلال و پرسپوليس وجود داشته که از فضاي مساعد براي سوءاستفاده شخصي و دست اندازي به بيتالمال بهره بردهاند. اکنون که اين گزارش از سوي مجلس تنظيم شده، همه دلسوزان فوتبال و هواداران پرشمار استقلال و پرسپوليس چشم به راه سپري شدن قدمهاي بعدي و سپردن کار به دستگاه قضايي هستند تا با کساني که مسبب حال ناخوشايند امروز اين باشگاهها هستند برخورد شود.
با اين حال همه فوتباليها پرونده فساد در فوتبال و سرانجام آن را به خوبي به ياد دارند، آيا پرونده تازه از راه رسيده تحقيق و تفحص از استقلال و پرسپوليس هم قرار است همان راه را برود يا اينکه به سر منزل مقصود برسد؟ اگر چه قوه قضاييه نشان داده که در برخورد با متخلفان تعارف ندارد و در اين مدت حتي با دانهدرشتها هم برخورد کرده است. اميد ميرود که در موضوع فوتبال نيز شاهد چنين برخورد قاطعي باشيم و متخلفان به سزاي عمل خود برسند. قاطعيت چند وقت اخير قوه قضاييه ما را اميدوار ميکند تا شاهد برخوردي قاطع با فساد در ورزش و به ويژه فوتبال باشيم.
بازار