ايسنا/ تعيين چارچوبهاي سلامت محور در مورد برگزاري مسابقات ليگ فوتبال که به صورت دستورالعمل قابل اجرا تعريف و ابلاغ شده است، مسائل متعددي دارد که چه از سوي تصميم گيرندگان و چه از سوي باشگاهها بايد مورد توجه جدي قرار گيرد.
يکي از راههاي کاهش مواجهه و قطع زنجيره تماس رعايت فاصله گذاري اجتماعي است و از آن جا که بسياري از شاغلان و مراجعان در معرض بيماري کوويد ۱۹ هستند و محلهاي برگزاري ليگ يکي از اماکن تجمع محسوب شده که ميتواند سبب انتقال بيماري شود و از طرفي حفظ سلامت نيروي کار، ورزشکاران و مراجعان از اهميت بالايي برخوردار است، بنابراين در اين راستا بايد موارد مختلفي رعايت شود.
در راهنماي گام دوم مبارزه با کوويد-۱۹(کرونا ويروس) فاصله گذاري اجتماعي و الزامات سلامت محيط ليگ فوتبال که به تازگي اعلام شد موارد مختلفي در برگزاري ليگ فوتبال را مدنظر قرار داده است که با نگاهي اجمالي به آن ميتوان مهمترين مفادش را در ۳۵ بند خلاصه کرد که در مورد برخي از اين بندها بايد بررسي و توجه بيشتري چه از سوي متوليان امر از جمله وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي، وزارت ورزش و جوانان، فدراسيون فوتبال و سازمان ليگ قرار گيرد.
خداحافظي تماشاچيان با تمرينات و مسابقات
برگزاري مسابقات و تمرينات بدون حضور تماشاچي از جمله مهمترين مسائلي است که از سوي متوليان امر مدنظر قرار گرفته است و بايد به صورت دقيق از سوي باشگاهها به آن به ويژه در حين برگزاري تمرينات توجه شود.
تعليق در انتظار تيم ها در صورت وجود بيش از ۵ مبتلا
در صورت وجود بيش از پنج نفر با علايم مثبت يا مثبت شدن تست هاي تشخيصي مبني بر ابتلاي فرد به کوويد ۱۹، فعاليت تيم مربوطه تا زمان بهبود مبتلايان و کسب گواهي سلامت، معلق خواهد شد، همچنين در صورت وجود علائم يا تست مثبت، فرد مذکور مجوز همراهي تيم را نداشته و ضروري است به مدت ۱۴ روز قرنطينه شود.
موضوع مهم در اين بخش سرنوشت برگزاري مسابقات در صورت تعليق تيمهايي است که تعداد مبتلايان آن ها به بيش از پنج مورد مي رسد و به طور حتم چنين اتفاقي دوره زماني ليگ برتر را به بيش از ۴۵ روز افزايش خواهد داد و موجب مي شود تا بازهم پرونده ليگ باز بماند!
گندزدايي توپ و يک سوال بسيار مهم
بر اساس اين دستورالعمل توپ در فواصل زماني اوت يا توقف تمرين و قبل و بعد از بازي گندزدايي شود، اما نکته بسيار مهم که بايد از سوي کارشناسان به آن پاسخ داده شود اين است که آيا کيفيت استفاده از توپ بعد از گندزدايي پايين ميآيد يا اين مسئله تاثيري در نحوه حرکت توپ در حين تمرين يا مسابقه ندارد؟
هر مسابقه يک تست
انجام تست در زمان مسابقات بايد در فاصله زماني هر پنج روز يک بار انجام شود و با توجه به اينکه اعلام شده است ۹ هفته پاياني ليگ برتر در ۴۵ روز برگزار خواهد شد بنابراين دوره زماني انجام مسابقات ليگ برتر و انجام تست برابر است.
هر نفر يک اتاق و چالش توان مالي براي باشگاه ها
اعلام شده است که در محل اقامت در هر اتاق يک نفر استقرار يابد و اگر تا پايان تمرينات بازيکنان در قرنطينه باشند، اتاق افراد بايد کاملا مجزا باشد، اين مسئله اما به اعتراض برخي از باشگاهها همراه شده و اعلام کردهاند که با توجه به مشکلات مالي در اين زمينه با محدوديت مواجه هستند. حال اما اجراي دقيق اين بند بايد از سوي ناظران تعيين شده مورد توجه قرار گيرد تا به صورت دقيق باشگاهها به آن عمل کنند و با عدم توجه به آن سلامت بازيکانان و ساير عوامل تيم را به خطر نياندازند.
محدوديت براي حضور خبرنگاران و عکاسان
مورد مهم ديگر ايجاد محدوديت براي حضور عکاسان و خبرنگاران است که بايد با همکاري رسانهها در اين زمينه گام برداشت؛ بر اساس اين دستورالعمل حداکثر ۱۰ نفر عکاس و ۱۰ نفر خبرنگار با حفظ فاصله فيزيکي مي توانند در ورزشگاهها حضور پيدا کنند و حضور آنها در تمرينات به ميزان حداقل ممکن طبق مفاد اين دستورالعمل خواهد بود و در اين زمينه بايد رعايت بهداشت فردي (با ماسک) و فاصله گذاري در دستور کار قرار گيرد خبرنگاران و عکاسان مجاز با ماسک و دستکش چه در ورزشگاه در روز مسابقه و تمرين حضور يابند.
ماساژ و حوضچه آب ممنوع
در طول برگزاري تمرين و مسابقات انجام ماساژ و نيز استفاده از حوضچههاي آب سرد و گرم ممنوع اعلام شده است و باشگاهها بايد به انجام اين مسئله توجه جدي داشته باشند و به هيچ وجه ممکن تخطي نکنند.
توجه به برخي جزييات از سوي باشگاه
در اين دستورالعمل همچنين مواردي جزيي اما بسيار مهم نيز عنوان شده که نيازمند رعايت دقيق آن از سوي تمامي اعضاي يک باشگاه است که در اين زمينه مي توان به رعايت فاصله حداقل يک متري بين افراد، حداقل برخورد بدني با ديگران، ممنوعيت تمرينات کششي به صورت کمک گرفتن از ديگران، برگزاري مراسم استقرار دسته جمعي تيم ها قبل و بعد از مسابقه و دست دادن و رد و بدل کردن نمادهاي تيم ها به يکديگر، ممنوعيت حلقه زدن تيمي در تمرينات و بازي، حفظ فا صله سه متري از سوي توپ جمع کنها، ضرورت هرگونه تمرينات غيرتوپي با فاصله ۲ متري، خودداري از برگزاري جلسات حضوري، ممنوعيت تجمع بازيکنان و مربيان در رختکن و رعايت نحوه حضور در رختکن در ۲ گروه، ممنوعيت رفتن به سمت نيمکت تيم مقابل و اهدا جوايز و گل، مجاز بودن حضور حداکثر توانند در طول يک جلسه تمرين، ممنوعيت رد و بدل کردن اشيا، وسايل تمرين، نوشيدني و خوراکي، ممنوعيت قراردادن بطري آب در کنار زمين و الزام افراد به استفاده از قمقه مربوط به خود و قطع ۳۰ دقيقه اي تمرين براي نوشيدن مايعات اشاره کرد.
در ادامه ميتوانيد مهم ترين موارد تعريف شده در راهنماي گام دوم مبارزه با کوويد-۱۹(کرونا ويروس) فاصله گذاري اجتماعي و الزامات سلامت محيط ليگ فوتبال که در ۳۵ مورد خلاصه شده است را مشاهده کنيد.
۱- مسابقات بدون تماشاچي برگزار شود.
۲- حضور تماشاچي در طول تمرينات ممنوع است.
۳- فاصله حداقل يک متري بين افراد رعايت شود.
۴- در هنگام تمرينات گروهي سعي شود حداقل برخورد بدني با ديگران صورت پذيرد.
۵- تمرينات کششي به صورت کمک گرفتن از ديگران ممنوع است.
۶- مراسم استقرار دسته جمعي تيم ها قبل و بعد از مسابقه و دست دادن و رد و بدل کردن نمادهاي تيم ها به يکديگر ممنوع است.
۷- جهت تردد، بازيکنان و کادر فني و ساير افراد در صورت امکان از اتومبيل شخصي خود استفاده کنند و در صورت استفاده از ماشين هاي عمومي ازجمله اتوبوس، ميني بوس، ون در هر رديف يک نفر و به صورت ضربدري بنشينند و حداکثر از يک سوم تا يک چهارم ظرفيت خودرو استفاده شود و در صورت استفاده از اتومبيل هاي سواري حداکثر با احتساب راننده، سه نفر در هر خودرو حضور داشته باشند.
۸- حلقه زدن تيمي در تمرينات و بازي ممنوع شود.
۹- حضور عکاسان و خبرنگاران در تمرينات به حداقل ممکن طبق مفاد اين دستورالعمل خواهد بود و در صورت حضور ايشان رعايت بهداشت فردي (با ماسک) و فاصله گذاري الزامي است. عکاسان مجاز با ماسک و دستکش براي حضور در ورزشگاه حداکثر ۱۰ نفر با حفظ فاصله فيزيکي هستند و خبرنگاران مجاز با ماسک و دستکش براي حضور در ورزشگاه حداکثر ۱۰ نفر با حفظ فاصله فيزيکي هستند.
۱۰- توپ جمع کن ها با حفظ فا صله سه متر بر اساس وسعت ورزشگاه در مکان هاي مشخص با ما سک و دستکش استقرار يابند.
۱۱- ناظر داوري، ناظر بازي و داور چهارم با حفظ فا صله حداقل ۲ متر فاصله با ماسک و دستکش مجاز به حضور در کنار زمين هستند.
۱۲- در حين انجام هرگونه تمرينات غيرتوپي حداقل فاصله (۲ متر) ضروري است.
۱۳- تا حد امکان از برگزاري جلسات حضوري خود داري شود و جلسات به صورت ويدئو کنفرانسي باشد و در صورت برگزاري جلسات رعايت فاصله گذاري و همچنين استفاده از ماسک الزامي است.
۱۴- به منظور حفظ فاصله فيزيکي، تعداد و تراکم بازيکنان در هر جلسه تمريني، متناسب با مساحت فضاي آزاد تعيين شود.
۱۵- در تمرين بازيکنان به صورت انفرادي، در اين مرحله فقط به صورت انفرادي و در فضاي آزاد با حفظ فاصله فيزيکي مجاز (۲ متر از هر طرف) صورت گيرد و در حين تمرين در صورت حضور مربي در کنار بازيکن بايد فاصله حداقل ۲ متر رعايت شود.
۱۶- براي حضور در رختکن در ابتدا ۱۱ نفر اصلي در دو گروه پنج و شش نفره براي دريافت خدمات پزشکي (درصورت لزوم) و نيز پوشيدن لباس وارد رختکن شوند که هر گروه ۱۰ دقيقه فرصت آماده شدن را خواهد داشت و بقيه بازيکنان در دوگروه پنج و چهار نفره وارد رختکن شوند.
۱۷- کاهش مواجهه چهره به چهره کارکنان و استفاده حداکثري از تلفن، شبکه هاي اجتماعي مدنظر قرار گيرد.
۱۸- کادر بيمار بر مجاز، با ماسک و دستکش چهار نفر با حفظ حداقل فاصله فيزيکي خواهند بود.
۱۹- تمامي افراد که ملزم به حضور در محل تمرين يا مسابقه هستند و نياز به استفاده از وسيله نقليه تيم هستند، بايد به اين صورت در وسيله مذکور استقرار يابند؛ ابتدا اينکه در هر رديف اتوبوس تنها يک نفر قرار گرفته و نفر بعدي در رديف بعدي به صورت متقاطع بنشيند، دوم اينکه محل نشستن در هر وسيله مشخص و مختص به همان فرد باشد و مورد سوم اينکه با توجه به شرايط مذکور هر تيم بايد توسط حداقل ۲ اتوبوس انتقال پيدا کند.
۲۰- رفتن به سمت نيمکت تيم مقابل و اهدا جوايز و گل ممنوع است.
۲۱- کادر صدا و سيما با حداقل افراد و با پوشويدن ماسک و دستکش مجاز به حضوور در ورزشگاه هستند.
۲۲- افراد مجاز براي نشستن روي نيمکت هر تيم با حفظ فاصله يک صندلي شامل سرپرست تيم، سرمربي، يک نفر مربي، يک نفر مربي دروازه بان ها، يک نفر پز شک يا فيزيوتراپيست، يک نفر امدادگر، يک نفر تدارکات مي باشند و ساير بازيکنان (بازيکنان ذخيره) بايد در نزديک ترين جايگاه به نيمکت با حفظ فا صله استقرار يابند و در صورت حضور پزشک و فيزيوتراپيست با هم، امدادگر حضور نخواهد داشت.
۲۳- تيم ها تا اطلاع ثانوي اجازه بکارگيري ماساژور را ندارند و بديهي است پس از بررسي وضعيت شيوع و بروز کرونا در اين خصوص تصميم گيري و نتيجه ابلاغ مي شود. علاوه بر اين در طول برگزاري تمرين و مسابقات انجام ماساژ و نيز استفاده از حوضچه هاي آب سرد و گرم ممنوع است.
۲۴- درصورت وجود بيش از پنج نفر با علايم مثبت يا مثبت شدن تست هاي تشخيصي مبني بر ابتلاي فرد به کوويد ۱۹، فعاليت تيم مربوطه تا زمان بهبود مبتلايان و کسب گواهي سلامت، معلق خواهد شد.
۲۵- حداکثر نفراتي که مي توانند در طول يک جلسه تمرين براي هر تيم در زمين فوتبال حضور يابند شامل بازيکنان ۲۵ نفر، حداکثر کادر فني يک نفر سرمربي، يک نفر کمک مربي، يک نفر مربي بدنساز، يک نفر مربي دروازه بان، يک نفر از کادر پز شکي، يک نفر امدادگر ورز شي و دو نفر تدارکات، دو نفر آناليزور و يک نفر سرپرست تيم است.
۲۶- انجام تست در زمان مسابقات بايد در فاصله زماني هر پنج روز يک بار انجام شود.
۲۷- تجمع بازيکنان و مربيان در رختکن ممنوع است.
۲۸- در محل اقامت در هر اتاق يک نفر استقرار يابد و اگر تا پايان تمرينات بازيکنان در قرنطينه باشند، اتاق افراد بايد کاملا مجزا باشد.
۲۹- امکان رد و بدل کردن اشيا، وسايل تمرين، نوشيدني و خوراکي ممنوع است.
۳۰- توپ در فواصل زماني اوت يا توقف تمرين و قبل و بعد از بازي گندزدايي شود.
۳۱- قراردادن بطري آب در کنار زمين ممنوع بوده و هر فرد بايد از قمقه مربوط به خود براي نوشيدن مايعات استفاده کند.
۳۲- قطع تمرين براي نوشيدن مايعات هر ۳۰ دقيقه و زير نظر کادر پزشکي الزامي است.
۳۳- در صورت وجود علائم يا تست مثبت، فرد مذکور مجوز همراهي تيم را نداشته و ضروري است به مدت ۱۴ روز قرنطينه باشد.
۳۴- در مدت زمان تمرين انفرادي در صورت بروز علايم ضروري است بلافاصله از فرد تست گرفته شود.
۳۵- مدت زمان دقيق تمرينات انفرادي حداکثر ۹۰ دقيقه خواهد بودکه حداکثر به ميزان ۵ جلسه در هفته انجام ميشود.
بازار