آخرين خبر/ بررسيها نشان ميدهد بازيکنان ليگ برتر انگليس از زمان شروع مجدد اين رقابتها و پس از پايان وقفهاي 3 ماهه ريسکپذيري کمتري به خرج ميدهند. عمر چادوري به عنوان رئيس يکي از تيمهاي آناليز ليگ برتر که تاکنون 28 مسابقه پشت درهاي بسته را تحليل کرده، در اين خصوص ميگويد: «تيمها محتاطتر از قبل بازي ميکنند. درون زمين فرصتهاي کمتري ايجاد شده و ريسک کمتري هم صورت ميگيرد که براي من جاي تعجب دارد چون تصور ميکردم حضور تماشاگران باعث ميشود بازيکنان پاسهاي کمخطري بفرستند و محتاط باشند اما در واقع حالا بازيکنان کمتر گرايش به ارسال پاس ريسکي دارند.» گري بلوم که به عنوان يک روانشناس ورزشي با مشتريان زيادي در دنياي فوتبال همکاري ميکند نيز از وضعيت بيگانه ميگويد: «ما معمولا وقتي با وضعيت بيگانهاي روبهرو ميشويم، محتاطتر عمل ميکنيم. مثلا اگر من شما را همراه يکسري غريبه در يک اتاق قرار بدهم چه کار خواهيد کرد؟ احتمالا محتاطتر خواهيد بود. اما اگر شما را همراه دوستان و اعضاي خانوادهتان در يک اتاق قرار بدهم، آزادانهتر رفتار خواهيد کرد و در واقع بيشتر خودتان خواهيد بود. حال تصور کنيد که بازيکن يک تيم ميانهجدولي هستيد که نه خطر سقوط را احساس ميکنيد و نه ميتوانيد به سهميه اروپايي برسيد. ضمنا هواداراني هم در کار نيستند. وقتي فرصتي براي گلزني پيدا کنيد، پيش خودتان ميگوييد اگر خراب کردن اين موقعيت باعث تمسخر من شود چه؟ آيا بايد گزينه کم ريسکتر را انتخاب کنم؟ در اين شرايط بازي مثل يک مسابقه تمريني ميشود. تنها در صورتي جديت کار بالاتر ميرود که پاي آينده در ميان باشد.» به همين دليل بلوم اعتقاد دارد تيمهاي در خطر سقوط بايد زودتر مرحله بيگانگي را پشت سر بگذارند تا نجات پيدا کنند. اگر اين اتفاق بيفتد خيلي زود شاهد حساسيت بيشتر، نقش بازي کردن بازيکنان و جمع شدن دور داور براي اعتراض خواهيم بود به ويژه از جانب تيمهايي که تلاش ميکنند تا در ليگ بمانند.
خونسردي داوران
يافتهها همچنين نشان ميدهد حالا شاهد خطاهاي بيشتر و کارتهاي کمتري هستيم که احتمالا اين به خونسردي بيشتر داوران بستگي دارد چراکه بررسيهاي صورتگرفته در بوندسليگا نشان داد که سطح استرس داوران در غياب تماشاگران کاهش قابل توجهي داشته است. همچنين گلهاي ديرهنگام بيشتر نشان ميدهد تيمها مسابقات را با ريتم کندتري آغاز ميکنند و قانون 5 تعويض عاملي تاثيرگذار روي گلهاي دقايق پاياني است.
اهميت مربيان در بازيهاي بدون تماشاگر
چادوري ميگويد اين فرصتي استثنايي براي باشگاههاست تا بفهمند سرمربي تيم چقدر توانمند است: «آنقدر شرايط بازي براي بازيکنان عجيب است و بازيکنان جوان فشار زيادي را حس ميکنند که مديريت کردن آنها واقعا تبحر ميطلبد و بايد آنهايي که بهترين بازي را از بازيکنان خود ميگيرند تحسين کرد؛ منظورم مربياني است که باعث ميشوند بازيکنان از نظر رواني احساس راحتي کنند و در عين حال ريسکپذير باشند و احساس کنند که در يک ورزشگاه مملو از جمعيت بازي ميکنند. اگر من مسئول باشگاهي بودم که به فکر عوض کردن مربياش بود، به اين نگاه ميکردم که کدام مربي در اين دوره تاثيري واقعي روي تيمش داشته است. آنها بيشتر زير ذرهبين هستند و اين فقط به خاطر اين نيست که حالا ميتوانيم صداي فريادهاي آنها را بشنويم. حالا آنها نميتوانند خود را در بين صداي جمعيت پنهان کنند.»
بازار