ورزش 3/ نايب قهرمان سابق کشتي آزاد المپيک گفت: شرايط بودجه کشتي حداقل در 10 سال گذشته اصلا مناسب نبوده و با اين وضعيت اين ورزش به مشکل خواهد خورد.
عليرضا رضايي که در سال هاي اخير در سمت هاي مختلف با فدراسيون کشتي همکاري داشته و هم اکنون هم سرمربي تيم دانشگاه آزاد در ليگ برتر است، درباره وضعيت فعلي کشتي ايران هشدار داده است.
دارنده مدال نقره المپيک آتن در اين باره گفت: زنگ خطر براي کشتي سال هاست که به صدا درآمده چون شرايط و ويژگي هايي که بايد براي اداره ورزشي مثل کشتي که گسترش آن زياد است، مهيا شود، فراهم نيست. اين رشته در شمال، جنوب، شرق، غرب و مرکز کشور طرفدار و علاقه مند دارد و همه کشور با آن درگير است. از کشتي انتظارات فراواني چه از نظر تاريخي و چه به لحاظ نتايجي که کسب کرده، وجود دارد.
وي افزود: کشتي ظرفيت هايش از نظر مالي، امکاناتي و طوري که بتوانيم مربيان و کشتي گيران را راضي کنيم، هيچ وقت مهيا نبوده. الان قهرمانان بزرگي در ايران داريم که شرايطشان از نظر مالي اصلا مناسب نيست. آيا نبايد واقعا به قهرمان ملي در يک ورزش ملي توجه ويژه اي شود؟
رضايي همچنين عنوان کرد: براي شما از کشورهاي ديگر مثالي مي زنم. ژاپن و ترکيه در دهه هاي 50، 60 و 70 ميلادي بيشترين مدال ها را در المپيک به همراه شوروي سابق مي گرفتند، اما آمدند و رو به ورزش هاي وارداتي آوردند. مثلا در ژاپن خيلي به رشته هايي همچون بيس بال و فوتبال توجه شد. کار به جايي رسيد که اين ها در دهه 80 و 90 يک مدال هم در مسابقات المپيک نمي گرفتند. بعد از آن به فکر اين افتادند که چه کار بايد بکنند تا به شرايط قبلي برگردند که متوجه شدند با غفلت از ورزش هاي سنتي خودشان به اين روز افتادند. آن ها با صرف بودجه هاي کلان بعد از 7، 8 سال به تدريج شروع کردن به مدال گرفتن و به شرايط قبلي خود نزديک شدند. الان کشورهايي مثل ژاپن و ترکيه در المپيک شرايط نسبتا ايده آلي است.
وي در پايان گفت: من اين زنگ خطر را احساس مي کنم و فکر مي کنم متاسفانه اگر شرايط به همين شکل ادامه پيدا کند، براي کشتي ما هم چنين اتفاقي رخ خواهد داد؛ مگر اينکه چاره اي انديشيده شود. با اين حال شرايط بودجه کشتي حداقل در 10 سال گذشته اصلا مناسب نبوده و با اين وضعيت اين ورزش به مشکل خواهد خورد.
بازار