نماد آخرین خبر

خطر بزرگ سلب میزبانی مقدماتی جام جهانی از ایران

منبع
ورزش 3
بروزرسانی
خطر بزرگ سلب میزبانی مقدماتی جام جهانی از ایران

ورزش 3/ احتمال دارد ميزباني مرحله مقدماتي جام جهاني 2022 قطر از ايران گرفته شود و بازي ها در کشور ديگري به انجام برسند.
در شرايطي که هر روز به مسابقات مقدماتي جام جهاني 2022 نزديک و نزديک تر مي‌شويم اما وضعيت کرونا در ايران به شکلي نگران کننده پيش مي‌رود و احتمال دارد بر مسائل بين المللي فوتبال هم تاثير بگذارد. پس از اين که ميزباني ليگ قهرمانان آسيا ابتدا از ايران گرفته شد و سپس با برگزاري متمرکز، امکان برگزاري بازي در ايران به طور کامل از بين رفت، حالا سايه بيماري کوويد19 اين احتمال را پيش آورده که سه ميزباني مرحله مقدماتي جام جهاني هم از ايران سلب شود.
در پروتکل بهداشتي فيفا که دو ماه پيش در اختيار فدراسيون هاي عضو قرار گفت، بندي وجود دارد که به تيم هاي ملي و باشگاهي اجازه مي‌دهد که به کشورهاي پرخطر در زمينه کرونا سفر نکنند. اکنون در ايران روزانه حدود 200 نفر به خاطر ابتلا به کرونا جان خود را از دست مي‌دهند و ميزان مبتلايان نيز روزانه اغلب در حول و حوش 2000 نفر گزارش مي‌شود. همچنين چندي پيش رئيس جمهور اعلام کرد که 25 ميليون نفر در ايران ويروس کرونا داشته يا دارند و 35 ميليون نفر هم در معرض اين ويروس هستند. همين موضوع سبب شده تا کشورهاي حريف ايران شانس سلب ميزباني را داشته باشند.
البته اوضاع در فوتبال هم آنچنان خوب نيست. مواضعي که مديران، مربيان و بازيکنان در دو ماه اخير گرفتند، خود سند روشني است مبني بر اين که بازي در ايران خطرات زيادي را به دنبال خواهد داشت. شايد اگر در مصاحبه ها همبستگي بيشتري وجود داشت و تيم ها براي رعايت پروتکل تلاش بيشتري انجام مي‌دادند، اوضاع به شکل ديگري پيش مي‌رفت و دستکم از نظر رسانه اي، ايران دست بالا را مي‌داشت که البته نقش فدراسيون فوتبال و سازمان ليگ را هم نبايد در اين زمينه ناديده گرفت.
از طرف ديگر مدل برگزاري ليگ فوتبال در ايران تقريبا تفاوتي با گذشته نکرد؛ تيم ها راهي شهرهاي مختلف شدند، بازي را برگزار کردند و به شهر خود برگشتند و اين در حالي است که حتي در کشورهاي منطقه نيز به خاطر شرايط فوق العاده، فدراسيون ها تصميمات ديگري را گرفتند و اغلب بازي ها را متمرکز برگزار کردند؛ مثل قطر که همه تيم ها در شهر دوحه بازي ها را برگزار مي‌کنند. براي ايران شايد مثالي از چين و هندوستان ملموس تر باشد؛ دو کشوري که باتوجه به مساحت بالا، تيم ها نياز به مسافرت هوايي براي انجام بازي داشتند اما مسئولان آن ها تصميم به برگزاري متمرکز بازي ها گرفتند و به طور مثال در چين ليگ اين کشور در دو گروه انجام مي‌شود.
اين در حالي است که البته مسئله امکانات هم تاثير بسزايي دارند اما همين حالا علاوه بر 4 تيم تهراني، چند تيم از جمله نساجي در تهران تمرين مي‌کنند و شايد با اسکان هر 16 تيم در پايتخت، ايران مي‌توانست مدل مطلوبي را براي بازي هاي مقدماتي جام جهاني هم ارائه کند. حتي در کارستاريکا که کشوري فقير و با امکانات محدود است، تيم ها مجاب به برگزاري متمرکز بازي ها شده‌اند و اساسا براي رعايت سه اصل «فاصله اجتماعي، ماسک زدن و رعايت بهداشت فردي» شايد امکانات کشورها آنچنان تفاوتي با يکديگر نداشته باشد.

نکته عجيب اين که همين حالا در تمرينات و اردوهاي تيم هاي ايراني اتفاقات عجيبي رخ مي‌دهد؛ از حضور دروازه بان دوم استقلال در آرايشگاه تا حضور فرزندان زنده ياد هادي نوروزي در تمرين پرسپوليس که جزو رفتارهاي پرخطر و مغاير با پروتکل هاي بهداشتي هستند و شايد اگر قصد باشگاه پرسپوليس احترام به کاپيتان فقيد خود بوده باشد نيز براي سلامت جان فرزندان او، نبايد چنين دعوتي انجام مي‌شد.
چين اگرچه منشا شيوع ويروس کرونا بوده اما با کنترل بيماري و برگزاري متمرکز بازي ها، خود را به عنوان نامزد جدي برگزاري مرحله مقدماتي جام جهاني در صورت انجام متمرکز اين رقابت ها معرفي کرده است. آن هم در شرايطي که کشورهاي رقيب ايران باتوجه به مواضع اهالي فوتبال در ايران، شانس اين را دارند که ميزباني را از ايران بگيرند.
در صورت سلب ميزباني از ايران، فدراسيون بايد کشور مدنظر خود را پيشنهاد کند اما باتوجه به نکته اي که در ادامه گفته خواهد شد، اساسا امکان برگزاري معمول مسابقات مقدماتي جام جهاني 2022 وجود ندارد و حتي اي اف سي هم در وبسايت خود مکان برگزاري بازي ها را اعلا نکرده؛ نکته اين است که هر کشور پروتکل و قوانين بهداشتي خاص خود را دارد و مثلا ايران بعد از سفر به کامبوج بايد 14 روز در قرنطينه باشد يا يک کشوري اجازه ورود شهروندان هنگ کنگي را نمي‌دهد و به همين خاطر شايد بازي هاي هر گروه به ميزباني يکي از کشورهاي همان گروه به انجام برسند.
اکنون در ليگ قهرمانان آسيا هم ميزباني منطقه شرق به کشوري داده شده که اساسا نماينده اي در اين مسابقات ندارد. يعني اي اف سي براي تصميم گيري درباره ميزباني قوانين ملي و امکانات را در نظر مي‌گيرد و شايد تغيير رفتار در فدراسيون فوتبال، سازمان ليگ، باشگاه ها و افراد، سبب شود تا ايران بتواند فيفا و اي اف سي را مجاب کند که ميزباني به ايران تعليق گيرد. اما نبايد فراموش کرد که تا اولين بازي ايران کمتر از 90 روز باقي مانده است.
از طرف ديگر براي برگزاري جام جهاني فوتبال بايد 31 تيم ديگر آماده بازي ها باشند اما در آمريکاي جنوبي، آمريکاي شمالي و آسيا وضعيت طوري نيست که مسابقات سر موقع برگزار شوند. جالب است بدانيد که حتي چند کشور آمريکاي جنوبي پيشنهاد داده اند که مرحله مقدماتي اين قاره در ايالات متحده يا اروپا برگزار شود؛ شايد راه برگزاري ليگ بيستم و مقدماتي جام جهاني در آسيا هم همين برگزاري متمرکز باشد.

ما را در کانال تلگرامي «کانال ورزش» دنبال کنيد

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره