۴۰۰ روز با استقلال/ دومین فصل بدون جام!

ايرنا/ اين فصل هم براي استقلال بعد از ۴۰۰ روز به اتمام رسيد و ماحصل آن پيشرفت نسبت به سال گذشت بود که البته منجر به کسب جام نشد.
اول شهريورماه سال ۱۳۹۸ با بازي در ورزشگاه بنيان ديزل تبريز آغاز شد و در تاريخ پنج مهر سال ۱۳۹۹ در ورزشگاه الجنوب دوحه به اتمام رسيد. ۴۰۰ روز طاقتفرسا که با باخت شروع شد و با باخت به اتمام رسيد. دوراني پرنوسان که روزهاي خوب و بد زيادي را براي استقلال و هوادارانش به دنبال داشت و در نهايت منجر به کسب جام نشد.
آبيها در سه جام حضور داشتند و در مجموع ۴۲ بازي انجام دادند. ۳۰ بازي در ليگ، پنج مسابقه در جام حذفي و هفت ديدار در ليگ قهرمانان آسيا. در ۲ جام اول، نايب قهرماني به دست آمد و در جام سوم حذف در مرحله يک هشتم نهايي حاصل شد. تيم سه سرمربي داشت و سه هفته هم بدون سرمربي سپري شد. ۴۲ مسابقه در مجموع به انجام رسيد که نتيجهاش ۲۱ برد، ۱۳ مساوي و هشت شکست بود. ۸۲ گل زده و ۴۳ گل خورده. معدل ۱.۹۵ گل زده در هر بازي و ۱.۰۲ گل خورده و تنها ۱۲ کلينشيت.
شايد اگر تغييرات اين قدر زياد نبود و رفتارهاي احساسي از سوي مديريت، مربيان و هواداران سر نميزد اين فصل حداقل با يک جام براي آبيپوشان به اتمام ميرسيد. آنها تا آستانه فتح جام حذفي پيش رفتند اما آن را از کف دادند تا براي دومين فصل متوالي دستشان به جام نرسد. با اين وجود نسبت به فصل ۱۳۹۷-۱۳۹۸ پيشرفت قابل ملاحظهاي در نتيجهگيري ايجاد شد. تيم در ليگ به جاي سوم در رده دوم قرار گرفت. در جام حذفي از حدف در مرحله يک هشتم نهايي تا رسيدن به فينال پيشروي کرد و در ليگ قهرمانان آسيا هم به جاي حذف در مرحله گروهي در دور يک هشتم نهايي از مسابقات کنار رفت ولي با اين وجود جامي به دست نيامد.
در ادامه به تفکيک نگاهي به عملکرد استقلال در فصل ۱۳۹۸-۱۳۹۹ مياندازيم:
استقلال در ليگ: رتبه دوم
۳۰ بازي، ۱۴ برد، ۱۱ مساوي و پنج باخت، ۵۵ زده و ۳۱ خورده
استقلال در جام حذفي: رتبه دوم
پنج بازي، ۴ برد، يک باخت، ۱۲ زده و ۶ خورده
استقلال در ليگ قهرمانان آسيا: حذف در مرحله يک هشتم نهايي
۷ بازي، سه برد، ۲ مساوي و ۲ باخت، ۱۵ زده و ۶ خورده
مجموع:
۴۲ بازي، ۲۱ برد، ۱۳ مساوي و هشت باخت، ۸۲ زده و ۴۳ خورده
۵۰ درصد برد؛ ۱۹ درصد باخت
۱.۹۵ گل زده و ۱.۰۲ گل خورده
۱۲ کلين شيت: ۲۸ درصد
همانطور که گفته شد استقلال در اين فصل سه سرمربي داشت و در سه هفته هم بدون سرمربي هدايت شد. فرهاد مجيدي نيمي از بازيها روي نيمکت بود و نيمي ديگر مختص استراماچوني، نامجومطلق و هفتههاي بدون سرمربي بود. با اين وجود مرد ايتاليايي در ۱۵ بازي به ميانگين ۶۰ درصد برد رسيد که اين در مقايسه با مجيدي ۱۳ درصد بيشتر بود. تيمِ تحت هدايت مرد ايتاليايي ۶ درصد معدل باختش هم کمتر بود. البته که وضعيت کاريِ ۲ سرمربي در ۲ برهه کاملا متفاوت بود و شايد سختيهاي دوران مجيدي بيشتر از همتاي خود بود ولي با اين حال نمايش استرا روي کاغذ به طرز محسوسي بهتر بود.
در ادامه نگاهي به عملکرد مربيان استقلال در فصلي که گذشت مياندازيم:
آندرهآ استراماچوني:
۱۵ بازي: ۹ برد، ۴ مساوي و ۲ باخت
۶۰ درصد برد، ۱۳ درصد باخت
فرهاد مجيدي:
۲۱ بازي: ۱۰ برد، هفت مساوي و ۴ باخت
۴۷ درصد برد، ۱۹ درصد باخت
مجيد نامجومطلق:
سه بازي: يک برد، يک مساوي و يک باخت
۳۳ درصد برد، ۳۳ درصد باخت
بدون سرمربي:
سه بازي: يک برد، يک مساوي و يک باخت
حال بايد ديد در فصل ۱۳۹۹-۱۴۰۰ استقلال چه ميکند. اين بار چه کسي و يا چه کساني سرمربي اين تيم خواهند بود؟ و در تيم در پايان به چه عناويني در ليگ، جام حذفي و ليگ قهرمانان آسيا دست پيدا ميکند؟ اگر قرار باشد نسبت به اين فصل پيشرفتي ديده شود بايد منتظر حداقل يک جام براي استقلاليها باشيم مگر اينکه دوباره اين تيم اسير حواشي ناخواسته و خودخواسته شود. آبيها نميخواهند براي سومين فصل متوالي بدون جام کارشان تمام شود.