
تغییر لوگوی گوگل به مناسبت زادروز پدر عمل بای پس قلب
ديجياتو
بروزرسانی



ديجياتو/ گرفتگي عروق کرونري يا رگ هاي تغذيه کننده قلب از شايع ترين بيماري هاي رايج در سراسر دنيا و از جمله ايران خودمان است، اما آنطور که رئيس انجمن جراحان قلب کشورمان گفته، برخلاف ساير کشورها که در آنها عموما افراد بالاي ۷۰ سال درگير اين بيماري مي شوند در ايران، گرفتگي عروق کرونري قلب چندي است که در جوانان شايع شده است.
در اين بيماري رگ هايي که خون را به عضلات قلب مي رسانند به خاطر تجمع پلاک دچار گرفتگي مي شوند. گرفتگي رگ هاي قلب همه ساله مرگ ميليون ها نفر از مردم دنيا را رقم مي زد تا اينکه يک جراح قلب آرژانتيني به نام Rene Favaloro با ابداع روشي منحصربفرد درمان آن را ممکن کرد و ناجي جان ميليون ها انسان روي زمين شد. امروز لوگوي گوگل به بهانه ۹۶امين سالگرد تولد Favaloro تغيير کرد است.
در دهه ۱۹۶۰ ميلادي Favaloro شروع به کشف مزاياي جراحي باي پس عروق کرونري قلب کرد تا براي هميشه به گرفتگي اين رگ ها پايان دهد. در اين عمل، جراح رگ هايي را از ديگر نواي بدن مي گيرد و با کمک آنها جريان خون را مجددا حول يک رگ گرفته قلبي برقرار ميکند.
Favaloro در تحقيقات خود روي رگ سافينز تمرکز داشت که در پا قرار دارد و طولاني ترين رگ در بدن انسان است. او در سال ۱۹۶۷ ميلادي اولين جراحي باي پس عروق کرونري قلب را با موفقيت روي يک زن ۵۱ ساله به انجام رساند.
Favaloro در سال ۱۹۲۳ ميلادي در لا پلاتا آرژانتين متولد شد و ۱۲ سال از دوران حرفه ايش را در نواحي دور افتاده آرژانتين به طبابت پرداخت و تلاش نمود که سلامت را در کل سرزمين مادري اش بهبود بدهد. او پرستاران را آموزش مي داد، بانک خون آرژانتين را ايجاد کرد و يک اتاق جراحي در شهر زادگاهش درست کرد.
اما کارهاي علمي او در سال ۱۹۶۲ و بعد از سفرش به آمريکا شروع شد؛ يعني زماني که به عنوان پزشک در کلينيک کليولند شروع به کار کرد. او در کلينيک جذب تلاش هاي ميسون سانز شد؛ يک پزشک آمريکايي که کارهاي فوق العاده اي در کاتتريزاسيون قلب (تستي براي بررسي سلامت قلب) انجام داده بود. Favaloro بعد از بررسي صدها تصوير آنژيو قلب که پيشتر توسط ميسون تهيه شده بود و در زيرزمين بيمارستان نگهداري مي شد به اين نتيجه رسيد که باي پس عروق کرونري مي تواند بهترين روش براي درمان گرفتگي رگ هاي تغذيه رسان قلب باشد.
حق با او بود و حالا عمل باي پس سالانه روي ۵۰۰ هزار نفر انجام مي شود تا خطر بروز حملات قلبي و درد قفسه سينه در افراد کاهش پيدا کند. نکته مهم در مورد اين پزشک آرژانتيني تاکيد او روي کار تيمي و همچنين دوري گزيدن از هرگونه شخصي سازي تلاش هايش براي ابداع اين روش درماني بود.
من هميشه به کار تيمي ايمان داشتم. «ما» مهم تر از «من» است. در پزشکي پيشرفت ها هميشه نتيجه تلاش جمعي افراد در طي ساليان است.