زوميت/ اپل اينبار تمرکز خود را روي طراحي دوربينهاي منحصربهفرد براي آيفون قرار داده است.
سرانجام آيفونهاي امسال اپل معرفي شدند؛ اما آنچه که آنها را از تمام مدلهاي قبلي متمايز ميکند، پيشرفت خيرهکننده و انقلاب اپل در توليد دوربين موبايلي است که ميتوان گفت زمين بازي را نيز در تصويربرداري موبايلي تغيير داد و با طراحي سه دوربين منحصربه فرد جديد در پشت بدنه گوشيها، اکنون ديگر سطح توقع را از عملکرد دوربينهاي موبايلي بسيار بالاتر برده است.
در پرچمداران جديد اپل که در رسته Pro قرار دارند، سه دوربين و در آيفون ۱۱ نيز دو دوربين با فناوريهاي پيچيدهي تصويربرداري تعبيه شده است. هريک از دوربينها با هدفي طراحي شده و وظيفهي اختصاصي خود را دارد، به نحوي که کاربر براي هر سناريوي عکاسي و فيلمبرداري مشخصا بايد دوربين متناسب را انتخاب کند.
آيفون ۱۱
۱- دوربين پايه ۱۲ مگاپيکسلي | 26mm f/1.8 | لرزشگيري اپتيکال
۲- دوربين اولتراوايد ۱۲ مگاپيکسلي | 13mm f/2.4 | گسترهي ديد ۱۲۰ درجه
۳- دوربين سلفي ۱۲ مگاپيکسلي | TrueDepth
آيفون ۱۱ پرو و ۱۱ پرو مکس
۱- دوربين وايد ۱۲ مگاپيکسلي | 26mm f/1.8 | لرزشگيري اپتيکال
۲- دوربين اولتراوايد ۱۲ مگاپيکسلي | 13mm f/2.4 | گسترهي ديد ۱۲۰ درجه
۳- لنز تله فوتو / پرتره ۱۲ مگاپيکسلي | 52mm f/2.0 | لرزشگيري اپتيکال
۴- دوربين سلفي ۱۲ مگاپيکسلي | TrueDepth
از دوربين پايه که به فناوري اختصاصي تصويربرداري در نور کم مجهز شده است عملکرد خيرهکنندهاي در مراسم رونمايي به نمايش گذاشته شد و اکنون ميتوان گفت که جديترين رقيب براي ساير محصولات از جمله پيکسل گوگل براي عکاسي در فضاهاي تاريک است. اپل روي تکنيکهاي پردازش تصوير بسيار موشکافانه و سختگيرانه کار کرده است تا در هر شات بتواند طيف وسيعي از جزئيات را برجستهتر و شفافتر از هميشه نشان دهد.
کوپرتينونشينها بجاي اينکه رويهي خود را در افزودن لنز پرترهي اختصاصي به دوربين اصلي دنبال کنند، گام را فراتر نهاده و يک دوربين اولتراوايد کاملا جديد را براي آيفون طراحي کردهاند. اکنون کاربر با سازوکاري مواجه است که گسترهي وسيعي از محدودهي ديد را ميتواند به کمک تغييرات مکانيکي لنزهاي جديد و از دريچهي اين دوربين اختصاصي در صفحهنمايش مشاهده کرده و آن را ثبت کند.
دوربين سلفي اين گوشيها هماکنون در حالت لنداسکيپ زاويهي وسيعتري را پوشش ميدهد و علاوهبر توان فيلمبرداري 4K در حالت ۶۰ فريم برثانيه، قابليت تصويربرداري آهسته نيز به آن اضافه شده است.
مطابق با آنچه در مراسم رونمايي از آيفونهاي جديد شاهد بوديم، اپل پيشرفتهاي چشمگيري در توليد عدسي، CCD و سامانههاي پردازش تصوير داشته است. يک قابليت برجستهي پلتفرم دوربين آيفونهاي جديد اين است که به توسعهدهندگان اجازهي فيلمبرداري همزمان با بيش از يک دوربين را ميدهد. به همين منظور اپل بسيار تلاش کرده است تا تغيير رنگ و ناپايداري تصوير را در زمان تغيير دوربين هنگام فيلمبرداري و بهطور کلي در تصاوير موازي ضبط شده بهکلي حذف کند.
يک دستاورد خيره کنندهي کوپرتينوييها براي دوربين موبايلي تکنيک Deep Fusion است. در اين فناوري ۹ تصوير در يک شات کاربر (مشتمل بر يک شات با نوردهي طولانيتر يا بهاصلاح Long Exposure) ثبت ميشوند. موتور عصبي مستقر در پردازندهي A13 نيز با پردازش و تحليل و پيمايش سرتاسري عکس مشغول بهسازي و حقيقيسازي آن در يک نسخهي نهايي ميشود؛ بهنحوي که با استقراض از ساير شاتها به تکميل يا جايگزيني بخشها با ميزان شفافيت پايين، مي پردازد. فيل شيلر معتقد بود که اين فناوري درحقيقت دستاورد پيچيدهاي از پردازش در عکاسي است.
اپل براي اولينبار در آيفون ۷ پلاس و با افزودن يک لنز تله فوتو در کنار دوربين اصلي، گوشي با دوربين دوگانه را توليد کرد. اين لنز پرتره تا دورهي آيفون ۱۰ در سال ۲۰۱۷ مختص سريهاي پلاس باقي ماند. از آن زمان آيفون ۱۰، آيفون ۱۰ اس و آيفون ۱۰ اس پلاس همگي از دوربين دوگانه برخوردار بودند. در اين ميان، آيفون ۱۰ آر اما استثنا بود.
بازار