شهر سخت افزار/ عوامل بسياري روي مصرف باتري در يک دستگاه موثرند. از نمايشگر گرفته تا پردازنده، سيستمهاي دفع گرما و بسياري موارد ديگر ميتوانند روي مصرف انرژي دستگاه شما موثر باشند. با توجه به همين مورد، اپل توجه ويژهاي به همه بخشهاي گوشيهاي خود ميکند و اوج کار اين شرکت را در چيپست پردازنده A13، جديدترين تراشه اپل در گوشيهاي آيفون 11 بدانيم.
بنابر يک اصل شرکت اپل هيچ گاه علاقه زيادي به اعلام اعداد و ارقام مربوط به فرکانس پردازنده، حافظه، حجم رم دستگاه و بسياري اطلاعات فني ديگر ندارد و به جاي آنها به شما ميگويد که براي مثال، گوشي که ساخته، تا چند ساعت ميتواند در تماشاي ويدئو شما را همراهي کند يا نسبت به قبل چند برابر قويتر شده است.
معمولاً براي اينکه بدانيم اپل دقيقاً از چه سختافزاري روي گوشيهاي خود استفاده کرده بايد يا آنها را با نرمافزارهاي تخصصي مورد بررسي قرار دهيم و يا منتظر کالبدشکافي آنها بمانيم تا ببينيم از چه تراشههايي روي برد آنها استفاده شده تا با استخراج اطلاعات فني آنها بتوان مشخصات دقيق دستگاه را بدست آورد.
همين ساختار و ويژگي در گوشيهاي جديد اپل نيز صادق است و اين شرکت اطلاعات زيادي را در مورد ظرفيت باتري، مقدار رم و سرعت و توان الکتريکي مصرفي تراشه پردازشي دستگاه عنوان نکرده است.
در مورد آيفون 11 پرو مکس اين شرکت در مراسم معرفي محصول اعلام کرد که ميتوانيم با آن به مدت 20 ساعت پياپي، ويدئو تماشا کنيم که 5 ساعت بيشتر از گوشي نسل قديم اين شرکت يعني iPhone XS Max است. اما اين افزايش کارايي به چه دليل در اين گوشي به وجود آمده است؟
قسمت اعظمي از بهبود کارايي در عملکرد شارژدهي دستگاه مربوط به افزايش ظرفيت باتري است. در اين گوشي اپل به جاي باتري 3179 ميليآمپر ساعتي نسل قبلي از يک باتري 3969 ميليآمپر ساعتي استفاده کرده که حدوداً 24 درصد ظرفيت بيشتري دارد.
در عين حال اگر عملکرد 20 ساعتي نمايش ويدئو آيفون 11 پرو مکس را در مقابل 15 ساعت آيفون XS Max قرار دهيم بايد بگوييم که عملکرد دستگاه تا 33 درصد بهتر از قبل شده است که بخش مهمي از اين اختلاف به علت استفاده از تراشه پردازشي Apple A13 روي اين دستگاه است.
اين تراشه 7 نانومتري از هستههاي جديدي موسم به Thunder استفاده ميکند که ميتوان آنها را با هستههاي Tempest در نسل قبلي (تراشه Apple A12) مقايسه کرد. در اين حالت اگر بتوانيم به صورت ويژه ميزان اختلاف انرژي مصرفي دستگاه را در دو پردازنده با هم مقايسه کرد ميتوانيم تا حد زيادي به علت کممصرفتر بودن دستگاه در مقايسه با نسل قبل پي ببريم.
در نظر داشته باشيد که نمايشگر دو دستگاه تفاوت زيادي ندارند و شايد بهتر باشد آنها را در آزمونهاي بررسي تخصصي کنار بگذاريم و مصرفشان را تقريباً يکسان فرض کنيم.
در همين زمينه وبسايت تخصصي AnandTech با يک بررسي جالب در مورد عملکردهاي ويژه پردازشي در سه نسل از پردازندههاي اپل تلاش نموده تا در هر حالت با اندازهگيريهاي دقيق، ميزان انرژي مصرف شده را اندازه گيري کرده تا نشان دهد در هر عملکردي ميزان مصرف انرژي کدام هستههاي پردازشي بهتر است.

همانگونه که در تصوير بالا مشاهده ميکنيد جديدترين هستههاي پردازشي اپل عملکردي به وضوح بهتري در مصرف انرژي دارند و در عين حال عملکرد پردازشي بهتري را نيز از خود نشان ميدهند.
نکته ديگر اين است که اين هستهها در هر حالت نيز عملکرد بهتري در مديريت مصرف انرژي نسبت به هستههاي کم مصرف ARM Cortex-A55 دارند که در تراشههاي پردازشي دستگاههاي اندرويدي يا به صورت مستقيم و يا به صورت دستکاري شده به وفور مورد استفاده قرار ميگيرد. اين دقيقاً عاملي است که باعث عملکرد بسيار خوب آيفونهاي جديد اپل در شارژدهي نسبت به پرچمداران اندرويدي ميشود.
البته از ديگر عوامل جانبي که به اپل در عملکرد بهتر باتري کمک شاياني نموده، حذف لايه لمس سه بعدي است که باعث شده با بازتر شدن فضا، شرکت بتواند از باتري بزرگتري در اين گوشيها استفاده کند و به همين خاطر پرچمدار کوپرتينويي توانسته بهترين عملکرد را در تاريخ آيفونهاي عرضه شده به بازار در شارژ دهي از خود نشان دهد.
بازار