هفت صبح/ امروزه براي هر قشري از طرفداران بازيهاي ويدئويي، نام Duty of Call( نداي وظيفه( يک نام کامال آشناست؛ يکي از محبوبترين فرنچايزهاي تاريخ ويدئوگيم که در شانزده سال اخير با هر نسخه جديد ميليونها مخاطب را به خود جذب کرده است. حال که تب اين سري به لطف بازآفريني جنگ هاي مدرن داغتر از چند سال گذشته شده، فرصت را غنيمت ديديم تا به سراغ 10 حقيقت جالب از اين سري برويم که دانستنشان خالي از لطف نيست.
پرفروشترين عنوان تاريخ دنياي سرگرمي
اين سري تا به حال در مجموع ۲۸۰ ميليون نسخه فروش داشته و ۱۷ ميليارد دلار درآمد به جيب ناشر يعني اکتيويژن واريز کرده اســت. اين آمار سري Duty of Call را به يکي از پنج فرنچايز محبوب و پردرآمد تاريخ صنعت بازي هاي ويدئويي تبديل کرده است. ميزان درآمد اين سري حتي از مجموع فروش فيلمهاي Wars Star و Avengers نيز بيشتر است.
دنباله معنوي Medal of Honor
اســتوديوي Infinity Ward خالــق فرنچايز Duty of Call در واقــع توســط کارمندانــي تاسيس شد که قبل از آن، جزو تيم سازنده عنوان بودند. Medal of Honor: Allied Assault دو فرنچايزي که هر دو در ابتــدا در جنگ جهاني دوم جريان داشتند. پس از تاسيس اين استوديو، شــرکت اکتيويژن با خريد سي درصد از سهامش، قصد داشــت تا عنواني خلق شــود که به رقابت با فرنچايــز Medal of Honor بپــردازد و حتي اسم پروژه در ابتدا Killer Honor of Medal نامگذاري شده بود!
Tedy Bear
نســخه هاي مختلف اين فرنچايز ايســتراگ هاي مختلفــي را در خــود گنجانده انــد، امــا يکي از جالبترين آنها ايســتراگ «خرس عروســکي» است. خرس عروسکي اولين بار در نسخه Finest Hour مشاهده شــد و تا به حال در دوازده نسخه مختلف حضور داشــته که آخرين آن ها قســمت سوم Black Ops است. اين ايســتراگ به مرور و در بخش چندنفره به عنوان يک المان در نقشــه استفاده شد. طرفداران تئوري هاي متعددي را براي اين ايستراگ مطرح کرده اند، اما يکي از جالبترين آن ها مي گويد که اين خرس اشارهاي به دختر يکي از اعضاي استوديوي Infinity Ward است که در ســن کودکي از دنيا رفته و اســباب بازي مورد علاقهاش يک خرس بوده است.
رکورد سري
يک مرد اســتراليايي با نام Kaya Okan در سال ۲۰۱۲ با بازي کردن نســخه 2 Black Ops يک رکورد گينس به نام خود ثبت کرده است! وي موفق شــد تا رکورد ۱۳۵ بازي کردن بي وقفه را ثبت و نام خود را در کتاب گينس وارد کند. وي در طي مدت بازي کردن، به ازاي هر يک ســاعت مي توانست 10 دقيقه اســتراحت کند و اجازه داشــت اين دقايق استراحت را جمع کند تا چند ســاعت بخوابد. کايا در اين مدت براي بيدار ماندن از غذاها و نوشــيدني انرژي زا بهره مي بــرد. وي در آن زمان و پس از ثبت رکورد به رتبه ۳۷ در ليدبورد بازي صعود کرد.
عجيب ترين نسخه کالکتور
يکي از شهرت هاي سري Duty of Call به خاطر نســخه هاي ويژه و کالکتور آن اســت کــه همواره آيتم هاي بســيار خاص و جذابــي را در خود جاي دادند. نســخه کالکتور 2 Warfare Modern يک دوربين ديد در شــب را در خود جاي داده بود و با خريد نسخه کالکتور Black Ops مي توانستيد. صاحب يک ماشين کنترلي شويد. در نسخه 2 Black Ops ايــن آيتم جاي خود را به يــک پهپاد قابل کنترل داد. از همه عجيب تر مربوط به قسمت سوم
Black Ops است که با خريد نســخه کالکتور به قيمت ۱۸۰ پوند صاحب يک يخچال فريزر کوچک مي شديد!
همکاري با Sevenfold Avenged
در طي ســال هاي اخير، همکاري افراد و گروه هاي مشــهور و موفق از حوزه هاي ديگر با استوديوهاي بازي سازي رشد چشمگيري داشته است. از بازيگران مطرح گرفته تا فيلمنامه نويسان، نويسندگان کتاب و گروه هاي موسيقي. شرکت اکتيويژن و استوديوي Treyarch که مســئوليت ســاخت سري فرعي Black Ops ،قسمت ســوم و نسخه World at War را دارد، همــکاري طولاني مدتــي را با گروه موســيقي Avenged Sevenfold رقم زده اند.
اين گروه فعال در سبک متال تا به حال براي تمامي نســخه هاي Ops Black ترانــه اختصاصي خلق کرده است.
پشت پرده مرحله ممنوعه
سه گانه Warfare Modern در زمان انتشار، به خاطر درونمايه سياسي همواره درگير حواشي بوده است. معروفترين اين موارد بدون شک مرحله No Russian در MW2 است. در اين مرحله اختياري، بازيکن در قالب يک مامور مخفي قرار مي گيرد و بايد به يک گروه تروريستي در کشتن مردم در فرودگاه مسکو کمک کند. اين مرحله به واسطه خشونت بالا و عيان خود حواشــي زيادي ايجاد کرد. براي مثال انتشار نسخه هاي کنســولي در روسيه به طور کامل ممنوع و نسخه PC هم با حذف کامل مرحله عرضه شد. همچنين اين مرحله در نســخه هاي آلماني و ژاپني تغيير يافت و در صورت شــليک به مردم بايد از نو آن را بازي مي کرديد. در عين حال ساخت اين مرحله توسط Infinity Ward تحولي در رويکرد ســاخت بازي ايجاد کــرد تا ســازندگان به صورت جديتر به بيان مضامين عميق تري بپردازند.
شخصيت هاي واقعي
هر چقدر کــه ســري Warfare Modern از شــخصيت هاي تخيلي براي روايت داســتان بهره برده، در سري Black Ops از شخصيت هاي واقعي استفاده شده اســت. از «جان. اف کندي» رئيس جمهور ترورشده آمريکا گرفته تا «فيدل کاسترو» رهبر ســابق کوبا. يکي ديگر از اين شخصيت هاي واقعي «مانوئل نوريــگا» است که از سال ۱۹۸۳ تا ۱۹۸۹ ميلادي، ديکتاتور نظامي کشور پاناما بود و در سال ۲۰۱۷ ميلادي از دنيا رفت. وي در قسمت دوم Black Ops به عنوان يکي از شخصيت هاي منفي حضور داشت.
نسخه هاي کنسل شده
يکي از شناسه هاي سري Call of Duty قرارگيري آن در سبک شوتر اول شخص است، اما در گذشته پروژه هايي از اين ســري در سبک هاي ديگر نيز در حال ساخت بوده که هيچ کدام به نتيجه نرسيدند. براي مثــال پــروژه COD:Tactics که قرار بود يک بازي اســتراتژي باشــد يا COD: Brigades’Devil که قرار بود در قالب يک شــوتر ســوم شــخص مخاطبان را به حال و هواي جنگ جهاني دوم بازگرداند. اســتوديوي Sledgehammer
Games که ساخت نســخه هاي Warfare Advanced و WW2 را به عهده داشته، قرار بود تا نسخه اي در زمان جنگ ويتنام بسازد که در عوض، به Infinity Ward در ســاخت قســمت سوم MW کمک کرد.
هوش بالاي کاربران Call of Duty
طبق تحقيقاتي که دانشگاه روچستر نيويورک در ســال ۲۰۱۰ ميلادي روي جوانان ۱۸ تا ۲۵ ساله انجام داده بود، مشخص شد کســاني که به انجام بازي هاي اکشن تيراندازي همچون Call of Duty مشغول هستند، ســرعت بالاتري در تصميم گيري نســبت به ديگر افــراد و حتي بازيکنان ســبک اســتراتژي دارند. موقعيت هاي پرفشار و اکشن با ريتم بالا از عوامل اين تاثيرات عنوان شده است.
بازار