ديجياتو/ حتما برايتان پيش آمده که منزل را با پيژامه يا لباس راحت ترک کرده باشيد تا از فروشگاه نزديک منزلتان کمي خواربار خريداري کنيد و به سرعت باز گرديد. اين رفتار گرچه در اقصي نقاط دنيا ديده مي شود اما طبق اعلام مقامات دولتي شهر Suzhou در چين غيرمتمدانه است. براساس گزارش نشريه چيني The Paper دفتر مديريت شهر Suzhou براي شرمنده کردن افرادي که با اين تيپ و ظاهر در خيابان ظاهر مي شوند تصاوير مربوط به هفت شهروند چيني را در حالي که با پيژامه در شهر ظاهر شده بودند در اکانت ويچت خود منتشر کرده است. البته اين پست روز سه شنبه هفته گذشته از اکانت ويچت شهرداري ياد شده پاک شد.
طبق گزارش نيويورک تايمز تصاوير اين شهروندان با استفاده از دوربين هاي مداربسته مبتني بر هوش مصنوعي گرفته شده بود که در تمام سطح شهر نصب شده اند و قادرند با تشخيص چهره افراد آنها را به نام و شماره شهروندي شان ارتباط دهند. در حال حاضر صدها ميليون عدد از اين دوربين ها که قابليت تشخيص چهره هم دارند در شهرهاي مختلف چين وجود دارند و برآورد شده که تا پايان سال جاري ميلادي شمار آنها به بيش از ششصد ميليون عدد برسد.
علنا آبروي مردم را به خاطر پيژامه پوشيدن در خيابان مي برند و نام فاميل، عکس و بخشي از شماره ملي آنها را منتشر مي کنند. دولت از مردم خواسته عکس افراد نامتمدن پيژامه پوش را تحويل دهند و بابت هرکدام ۱۰ يوآن بگيرند.
براساس گزارش نيويورک تايمز رفتار غيرمتمدانه در چين به زماني اشاره دارد که افراد به خاطر عدم برخورداري از ادب و اخلاقيات اجتماعي نظم عمومي را زير پا بگذارند.
اکانت متعلق به شهرداري Suzhou تاکنون مجموعا تصاوير ۱۵ شهروند را به خاطر انجام فعاليت هايي نظير دراز کشيدن در خيابان و کارت بازي منتشر کرده. جالب است بدانيد که Suzhou شهر کوچکي نيست و بالغ بر ۱۰.۷ ميليون شهروند دارد.
ويليام ني تحليلگر مسائل مربوط به چين در ديدبان حقوق بشر در اين باره گفته است:
اگر قرار بر استفاده از تکنولوژي تشخيص چهره باشد بايد تنها در مواردي اين فناوري به کار رود که هدف قانوني وجود داشته باشد و در اين موارد نيز بايد حريم خصوصي افراد حفظ گردد. شرمنده کردن افراد براي پوشيدن پيژامه يک هدف قانوني نيست و در عوض سوء استفاده از تکنولوژي محسوب مي شود.
البته اين نخستين باري نيست که مقامات چين از دوربين هاي مدار بسته مجهز به تکنولوژي هوش مصنوعي براي شرمنده کردن شهروندان خود استفاده مي کنند. در شنزن شهري که با هنگ کنگ مرز مشترک دارد دولت محلي با استفاده از اين فناوري تصوير چهره و اسامي افرادي که قوانين عبور و مرور را زير پا مي گذاشتند و از روي خط عابر پياده راه نمي رفتند را پيدا کرده و روي بيلبورد بزرگي به نمايش گذاشت.
بازار