ايلنا/ يک عضو انجمن بلاکچين گفت: از لحاظ پدافند غيرعامل براي زمانهاي بحراني صنعت رمزارز يک مزيت حساب ميشود.
عباس آشتياني درباره وضعيت توليد و استفاده از رمزارزها تحت تاثير شرايط شيوع کرونا در کشور اظهار داشت: پولهاي فيزيکي و عابر بانکها با توجه به ماهيتشان ناقل و منشاء ويروس هستند اما رمزارزها ميتوانند در زمان بحران کمک کنند.
وي افزود: با توجه به اينکه صنعت ماينينگ سرمايه در گردش ندارد، ميتواند در يک محيط ايزوله توليد شود، سرمايهاي است که ميتواند به رشد GDP و اقتصاد پايدار کشور کمک کند و کمترين ميزان آسيب را از بحرانهايي مثل کرونا داشته باشد و با کمترين آسيب به راه خودش ادامه دهد، از لحاظ پدافند غيرعامل براي زمانهاي بحراني صنعت رمزارز يک مزيت حساب ميشود.
عضو انجمن بلاکچين در ادامه گفت: اما متاسفانه با سستي در تصميم گيري ما امروز شاهد توليد رمزها به صورت کاملا پراکنده هستيم و بخش بزرگي از تجهيزات وارد شده به کشور که در دوراني کاملا بصورت آزاد و در فضاي خاکستري قانوني فعاليت انجام ميشد، اکنون به صورت زير زميني مشغول بکار هستند و سرمايههاي افراد در حال نابود شدن هستند و با توجه به دوران نصف شدن نرخ توليد بيت کوين اين دستگاهها در بيشترين ظرفيت خود بکار گرفته شدند و در حال نابودي و استهلاک فيزيکي هستند. اتفاقي که ميتوانست بازي برد-برد را براي مردم و دولت فراهم کند تبديل به بازي باخت-باخت براي هر دو طرف شده و عملا بعد از ارديبهشت 99 اين دستگاه ها هيچ کاربردي نخواهند داشت.
وي خاطرنشان کرد: ما امسال براي اولين بار بعلت ضعف مديريت در منابع برق شاهد خاموشيهاي زمستانه بوديم در حالي که اگر دست بخش خصوصي را در زمينه تامين برق باز ميگذاشتند و نرخ گاز را هم به صورت دستوري در هيات وزيران 70درصدي تعيين نميشد، صنعت استخراج ماينينگ ميتوانست براي زيرساختهاي برق کشور بسيار مناسب و ناجي باشد و از يکنواختي و اتلاف توزيع بار در شبکه جلوگيري شود.
آشتياني يادآور شد: در حال حاضر کشور ما 250 تا 300 کيلووات ساعت پيک مصرف برق دارد که ماينينگ به خاطر ذات چابک ميتوانست شرايط انباشت و يا عدم توازن در توليد و توزيع را فراهم کرده و در توسعه زيرساخت برق مشارکت کند. بسياري از کشورها از صنعت ماينينگ براي بالا بردن GDP استفاده ميکنند اما ما متاسفانه امروز شاهد کندي در تصميم گيري هستيم و تعرفه هم به هيچ عنوان مناسب نيست و بازي باخت-باخت است.
بازار