ديجياتو/ شايد فردي به ويروس کرونا مبتلا باشد اما به علت عدم وجود علائم، مسائل بهداشتي را رعايت نکند و باعث ابتلاي افراد ديگر به اين بيماري شود. حالا تيمي به سرپرستي يک محقق ايراني به نام «علي رضايي» اعلام کردهاند که حلقه هوشمند «اورا» به همراه مدلهاي پيشبيني هوش مصنوعي ميتواند تا ۹۰ درصد علائم کوويد-۱۹ را ۳ روز زودتر تشخيص دهد.
محققان از موسسه «علوم اعصاب راکفلر» (RNI) و پزشکي دانشگاه «ويرجينيا غربي» (WVU) از رويکرد مبتني بر علوم اعصاب استفاده کردهاند. محققان از شرکتکنندگان درخواست ميکنند که اطلاعات مربوط به استرس، اضطراب، حافظه و ساير موارد روانشناختي و بيومتريکهاي شناختي را در اپليکيشن RNI رديابي کنند.
حلقه اورا دادههاي فيزيولوژيکي مانند دماي بدن، تغييرات ضربان قلب، ضربان در زمان استراحت، نرخ تنفس و الگوهاي خواب را جمعآوري ميکند و سپس اطلاعات برنامه و حلقه با مدلهاي هوش مصنوعي ترکيب ميشوند. دقت اين پلتفرم ۹۰ درصد اعلام شده، با اين حال همچنان افرادي بدون علائم ابتلا به کرونا ميتوانند سايرين را دچار اين بيماري کنند.
در حالي که اين پلتفرم ميتواند در آينده کارايي داشته باشد، اما مدت زماني طول ميکشد تا بتوان اين سيستم را در دنياي واقعي مورد استفاده قرار داد. علي رضايي، مدير اجرايي RNI در اين زمينه اعلام کرده:
«ما احساس ميکنيم که اين پلتفرم محافظت از کارکنان مراقبتهاي بهداشتي، افراد در ارتباط با بيماران مبتلا به کرونا و همچنين جوامع براي زندگي در دوران کرونا را کامل خواهد کرد.»
تا به امروز اين پلتفرم توسط ۶۰۰ متخصص مورد آزمايش قرار گرفته و RNI در حال همکاري با دانشگاه «توماس جفرسون» و «وندربيلت» براي افزايش شرکتکنندگان به بيش از ۱۰ هزار نفر است.
بد نيست بدانيد محققان در دانشگاه «کاليفرنيا، سانفرانسيسکو» نيز در حال تحقيق پيرامون حلقه اورا براي شناسايي ويروس در کارکنان بخش اورژانس هستند. مديرعامل اورا از اين موضوع که فناوري اين شرکت توانسته باعث پيشرفت در شناسايي و درک سيگنالهاي فيزيولوژيکي و علائم هشداردهنده شود، ابزار خرسندي کرده است.
بازار