ديجياتو/ طبق اطلاعات جديد ساتاشوي ناکاموتو در ژانويه ۲۰۰۹ که نسخه اول بيتکوين (Bitcoin v0.1.0) توزيع شد احتمالا از يک پراکسي روسي استفاده کرده است. اين اطلاعات از خط ۲۱۲ فايل irc.cpp بيتکوين (که ژانويه امسال منتشر شد) بدست آمده، هرچند که ظاهرا با استفاده از الگوريتم سايفر مخدوش شده است.
رمزگذاري چگونه انجام شده؟
الگوريتم سايفر مورد استفاده در اين کدها را ميتوان به شيوه اي ساده رمزگشايي کرد؛ براي اين منظور کافيست تمامي صفرها را برداشت و سپس ارقام را از دستگاه اعداد پايه ۱۶ به ده دهي تبديل کرد. با اين روش به آدرس آي پي 87.251.146 مي رسيم. در آن زمان اين پروکسي توسط شرکت Anders Telecom ارائه شده بود و از آنجا که اين شرکت از سال ۲۰۱۶ فعاليتي ندارد انتظار مي رود که اين پروکسي نيز منقضي شده باشد.
البته کارشناساني نظير دکتر خاوير استرلا مدير فني شرکتي به نام GeoDB اين شيوه رمزنگاري را رد کرده اند. دکتر استرلا در مصاحبه با وبسايت Cointelegraph گفته است:
کل خبر اين نکته را در ذهنم تداعي مي کند که شما مي توانيد هر آماري که ميخواهيد بسازيد و هرآنچه که ميخواهيد نشر دهيد. از نظر من اين صرفا يک يادآور ساده در مورد فرمت برخي متغيرهاست تا بدانيم که بعدا چطور آن را تفسير کنيم.
با اين حال الکساندر چيپورنوي هم بنيانگذار پلتفرم بلاکچين Ergo با اين اظهارات مخالف است و باور دارد که اين شيوه رمزگشايي کاملا شهودي است.
پنهان شدن از پنج چشم در روسي
پراکسي ها عملکردي شبيه به شبکه هاي خصوصي مجازي دارند و به کاربران کمک مي کنند که موقعيت خود را پنهان نمايند. موقعيتي که در اين کد به آن اشاره شده به آي آر سي ربط پيدا مي کند که خود ساتوشي در تعدادي از پست هايش در Bitcointalk به آن اشاره کرده بود:
محتواي پيراموني اين نظر، گمانه زني ها در مورد ماهيت آن را (که احتمالا يک پروکسي رمزگذاري شده است) را تاييد مي کند.
چيپورنوي باور دارد که اگر ساتوشي در يکي از کشورهاي عضو پنج چشم سکونت داشته باشد (استراليا، کانادا، نيوزلند، انگلستان و آمريکا) آنگاه کاملا عقلاني است که او از پروکسي روسيه استفاده کرده باشد چراکه بعيد به نظر مي رسد اين کشورها درب پشتي در سرويس هاي روسي داشته باشند.
سرگي در ويتنام
کارشناسان با جستجوي اين آي پي به کاربري به نام سرگي رسيدند که نقدهايي در مورد هتل هاي ويتنام را در بازه زماني دسامبر ۲۰۰۸ تا ژانويه ۲۰۰۹ منتشر مي کرد و با همان پروکسيِ ساتوشي در اين وبسايت ها لاگين مي کرد (يادآوري اين نکته ضروري است که روس ها علاقه خاصي به سفر به ويتنام دارند).
آيا ساتوشي روس بوده؟
اين گمانه زني که ساتوشي از يک پروکسي روسي استفاده کرده لزوما به معناي ارتباط او با اين کشور نيست. هرچند شواهدي به دست آمده که برخي افراد روسي زبان از همان ابتدا در جامعه بيتکوين حضور داشته اند. در واقع فروم هاي زبان روسي جزو اولين بخش هاي غيرانگليسي زبان در Bitcointalk بوده اند.
جوزف پرلينگ (Joseph Vaughn Perling) که دراين فوروم با نام NewLibertyStandard شناخته مي شود در چت هاي روسي بسيار فعال بوده هرچند که او ظاهرا هيچ ريشه روسي ندارد و زبان روسي اش هم در سطح نيتيو يا بومي نيست با اين حال اين شخص به خوبي در جامعه روسي زبان ها ادغام شده است. او در تاريخ ۱۹ ژانويه ۲۰۱۰ در اين فوروم ثبت نام کرده و عضو شماره ۲۶ آن به شمار مي رود.
در هر حال چپورنوي معتقد است که اگر ساتوشي روس بود قطعا از پروکسي روسي استفاده نمي کرد و در عوض براي پنهان کردن هويت خود در کشورش از يک پروکسي غربي کمک مي گرفت. او در عوض چند فرضيه ديگر را مطرح کرده:
احتمالا از اين پروکسي که در شرکتي که ساتوشي در آن بوده استفاده مي شده يا اينکه شخصي با ريشه روسي اين پروکسي را در اختيار او قرار داده است.
بازار