ترنجي/ اپليکيشنهاي تيک تاک، ويچت، شيرايت و فهرست بلندبالاي ديگري از اپليکيشنها به دستور وزارت الکترونيک و فناوري اطلاعات هند فيلتر شدند.
به نظر مي رسد سياست در همه جاي دنيا قرباني مي گيرد. خب البته اگر نيمه خالي ليوان را ببينيم يا نيمه تاريک را شايد تا حدودي هم حق داشته باشند اما اجبار هميشه از ضعف مي آيد! امشب مي بينيم که فيلترينگ تيک تاک و ويچت در هند به همراه ۵۷ نرم افزار چيني ديگر از جمله Shareit صورت گرفته است. خب ما کاربران ايراني اصلا با اين رفتار غريبه نيستيم اما در هند چه خبر است؟
وزارت الکترونيک و فناوري اطلاعات دولت هند به تازگي بيانيه مطبوعاتي صادر کرده است که ممنوعيت 59 برنامه را که “خلاف حاکميت و يکپارچه هند، دفاع از هند، امنيت دولت و نظم عمومي است” را منع کرد. ليست برنامه هاي ممنوعه TikTok را در بين ديگران قرار مي دهد. از امروز، در اينجا ليست 59 برنامه چيني که در هند ممنوع خواهند بود آمده است:
TikTok
Shareit
Kwai
UC Browser
Baidu map
Shein
Clash of Kings
DU battery saver
Helo
Likee
YouCam makeup
Mi Community
CM Browers
Virus Cleaner
APUS Browser
ROMWE
Club Factory
Newsdog
Beutry Plus
WeChat
UC News
QQ Mail
Weibo
Xender
QQ Music
QQ Newsfeed
Bigo Live
SelfieCity
Mail Master
Parallel Space
Mi Video Call – Xiaomi
WeSync
ES File Explorer
Viva Video – QU Video Inc
Meitu
Vigo Video
New Video Status
DU Recorder
Vault- Hide
Cache Cleaner DU App studio
DU Cleaner
DU Browser
Hago Play With New Friends
Cam Scanner
Clean Master – Cheetah Mobile
Wonder Camera
Photo Wonder
QQ Player
We Meet
Sweet Selfie
Baidu Translate
Vmate
QQ International
QQ Security Center
QQ Launcher
U Video
V fly Status Video
Mobile Legends
DU Privacy
بسياري از برنامه هاي قابل توجه در اين ليست قرار دارند. اول از همه TikTok يعني پلتفرم رسانه هاي اجتماعي به اشتراک گذاري ويديو وجود دارد که از ابتداي همه گير شدن ويروس کرونا محبوبيت زيادي پيدا کرده است. سپس چندين برنامه از شيائومي وجود دارد، از جمله Mi Community و Mi Video Call.
برنامه هاي کاربردي محبوب مانند Parallel Space ، Xender ، Shareit و Cam Scanner نيز ذکر شده است. جايگزين توييتر چين، Weibo نيز ممنوع خواهد بود. بازي فوق العاده محبوب “Clash of Kings” همچنين در هند ممنوع خواهد بود. ما در گذشته شاهد اختلاف نظرهايي در مورد چندين مورد از اين برنامه ها بوديم که مهمترين آنها TikTok، دوربين اسکنر و همه برنامه هاي تلفن همراه DU است، اما ديدن يک ممنوعيت هدفمند مانند اين از يک دولت بزرگ چيزي است که هرگز کاملاً انتظارش را نداشتيم.
دولت هند “تصميم گرفته است تا استفاده از [اين برنامه ها] را که در دستگاه هاي اينترنتي موبايل و غير تلفن همراه استفاده مي شود مجاز نيست.” اين بدان معناست که مدتي بعد از امروز کاربران هندي قادر نخواهند بود از طريق برنامه موبايل يا از طريق وب سايت به اين برنامه ها و خدمات دسترسي پيدا کنند، اما مشخص نيست که آيا دولت فروشگاه هاي اپليکيشن را مجبور خواهد کرد که اين برنامه ها را در ليست فروشگاه هاي تلفن همراه حذف کنند يا اين محدوديت در سطح ISP است.
هند در تصميم خود مبني بر ممنوعيت اين 59 برنامه موبايل، به بخش 69A قانون فناوري اطلاعات استناد مي کند. بخش 69A قانون آي تي به شرح زير است:
69A قدرت صدور جهت جلوگيري از دسترسي عمومي به هرگونه اطلاعات از طريق هر منبع رايانه اي.
۱- در جايي که دولت مرکزي يا هر يک از افسران وي که به ويژه از اين طرف به وي اجازه داده اند، راضي باشد که لازم است يا مصلحت انجام شود، به نفع حاکميت و يکپارچگي هند ، دفاع از هند ، امنيت دولت ، روابط دوستانه با کشورهاي خارجي يا نظم عمومي يا براي جلوگيري از تحريک در انجام هرگونه تخلف قابل تشخيص در بالا ، ممکن است به دلايلي که به صورت کتبي به ثبت کتب برسد ، به دستور واسط ، مقررات بند (2) را رعايت کند. دولت يا واسطه مانع از دسترسي عموم يا مسدود شدن دسترسي عمومي توسط هرگونه اطلاعات توليد شده ، انتقال ، دريافت ، ذخيره يا ميزباني در هر منبع رايانه اي مي شود.
۲- روالها و ضمانت هايي که ممکن است چنين مانعي براي دسترسي عموم انجام شود ، مطابق تجويز خواهد بود.
۳- واسطه اي که نتواند از جهت صادر شده در زير بند (1) پيروي کند ، با حبس مجازاتي که ممکن است تا هفت سال تمديد شود ، مجازات مي شود.
وزارت الکترونيک و فناوري اطلاعات يادآور مي شود “نگراني در مورد جنبه هاي مربوط به امنيت داده ها و محافظت از حريم خصوصي ۱.۳ ميليارد هندي” به عنوان يک عامل موثر در تصميم گيري آن است. اين وزارتخانه “از بسياري از منابع شکايت کرده است، از جمله چندين گزارش در مورد سوء استفاده برخي از برنامه هاي تلفن همراه موجود در سيستم عامل هاي Android و iOS براي سرقت و انتقال به طرز ناخواسته داده هاي کاربران به شيوه غيرمجاز به سرورهايي که مکان هايي خارج از هند دارند.”
وزارت الکترونيک و فناوري اطلاعات به دليل “جمع آوري [اين] داده ها ، استخراج و توصيف آن توسط عناصر خصمانه براي امنيت ملي و دفاع هند” ، اين موضوع را “نگراني بسيار عميق و فوري مي داند که نياز به اقدامات اضطراري دارد.” تنش ها بين هند و چين در اين ماه به دليل اختلافات مرزي در حال افزايش است که منجر به ايجاد يک سازنده بزرگ تلفن هاي هوشمند چيني راه اندازي محصول مستقيم آنلاين خود و تحريک مصرف کنندگان به تحريم داوطلبانه برنامه ها و محصولات ساخت چيني شد. اطلاعيه امروز آخرين پيشرفتي است که به حوزه فناوري تلفن هاي هوشمند سرايت کرده است.
نظر شما چيست؟ فکر مي کنيد که هند و چين به کجا برسند و آيا فکر مي کنيد فيلترينگ راه حل است؟
بازار