ديجياتو/ پس از ۹ سال جنگ حقوقي، دادگاه فدرال اخيرا حکمي داده که بر اساس آن، رهگيري کاربران توسط فيسبوک ميتواند به عنوان نقض قانون ضد شنود تلقي شود.
در سالهاي اخير شاهد بحثهاي زيادي پيرامون فيسبوک و سياستهاي نامناسب آن بوديم و علاوه بر حضور مديرعامل آن، مارک زاکربرگ در سنا، شرکتهاي بزرگ نيز اخيرا تبليغات در اين شبکه اجتماعي را به علت پخش محتواي نژادپرستانه به صورت موقت متوقف کردهاند.
به گزارش Gizmodo، ويجت «لايک» در فيسبوک اطلاعات کاربراني که از اين شبکه اجتماعي بازديد ميکنند را جمعآوري ميکند و داشتن يا نداشتن حساب نيز تفاوتي در اين موضوع ايجاد نميکند. چنين موضوعي جديد نيست و در سال ۲۰۱۱ براي اولين بار دادخواستي عليه آن تنظيم شد، اما حکم آن اخيرا اعلام شده است.
فيسبوک از مدتها قبل با نقل کردن بخشي از قانون شنود فدرال که شنود را به عنوان رهگيري ارتباطات تعريف ميکند، در حال دفاع از خود است. در منطق اين شرکت، جمعآوري اطلاعات بدون رهگيري مداوم با شنود متفاوت است.
با وجود چنين موضوع، قضات در نهمين دادگاه تجديدنظر چنين موضوعي را نپذيرفتند و به اين علت که فيسبوک اطلاعات کاربراني که روي دکمه لايک کليک نکرده بودند را نيز جمعآوري کرده، از نظر فني گفته اين شبکه اجتماعي را رد کردند. برداشت و جمعآوري اطلاعات بر اساس حکم دادگاه به معناي رهگيري است.
حکم جديد دادگاه تکاندهنده است چرا که با حکم قبلي تفاوت دارد. اين پرونده در سال ۲۰۱۷ بسته شد، زماني که قاضي آن، «ادوارد ديولا» اعلام کرد که کاربران ميتوانند با استفاده از حالت «ناشناس» يا نصب ادبلاکر، به راحتي از خود محافظت کنند. همين موضوع باعث دادگاه تجديدنظر جديد شد.
در اين دادگاه قاضي جديدي به پرونده رسيدگي کرد و گفتههاي فيسبوک را نپذيرفت. در نهايت اگر در حال گشت و گذار در سايتي با ويجتهاي مختلف براي رهگيري و جمعآوري اطلاعات باشيد، به نوعي با شنود دست و پنجه نرم ميکنيد.
بازار