ايسنا/ با افزايش خريدهاي اينترنتي، کلاهبرداريهاي اينترنتي هم افزايش يافته و اين موضوع اهميت رعايت نکات امنيتي را آشکار ميکند تا کاربران هنگام انجام خريدهاي آنلاين متضرر نشوند.
کلاهبرداران با راهاندازي سايتهاي جعلي که شبيه به سايتهاي اصلي است، به ربودن اطلاعات افراد، اغلب براي سوءاستفادههاي مالي اقدام ميکنند؛ در اين شيوه که اصطلاحاً به فيشينگ معروف است، از طريق اطلاعات واردشده توسط کاربران در صفحات جعلي حسابهاي بانکي قربانيان خالي ميشود و البته روشهاي مختلفي هم براي فيشينگ وجود دارد.
از طرفي اين روزها و با گسترش کسبوکار مجازي و انتشار ويروس کرونا، مردم براي مايحتاج خود بيشتر از خريدهاي آنلاين استفاده کنند و خريدهاي اينترنتي روزبهروز در حال افزايش است، کلاهبرداريها نيز در اين زمينه افزايش يافته است. بنابراين ضروريست کاربران هنگام خريد از اين سايتها نکات ايمني و امنيتي را رعايت کنند تا گرفتار مجرمان سايبري نشوند.
همانطور که پليس فتا هم هشدار داده است، برخي صفحات غيرمجاز اقدام به عرضه محصولات دستدوم و بيکيفيت ميکنند و کاربران را به سمت درگاههاي جعلي سوق داده و از کاربران اطلاعات بانکي، شماره کارت، رمز اينترنتي CVV۲ و تاريخ انقضاي کارت را اخذ و اقدام به سرقت اطلاعات بانکي و کلاهبرداري و برداشت غيرمجاز ميکنند.
کاربران قبل از خريد اينترنتي بايد از معتبر بودن فروشگاه آنلاين مطمئن شده تا در دام درگاههاي فيشينگ قرار نگيرند. فروشگاههاي اينترنتي مورد نظر خريداران بايد داراي نماد اعتماد الکترونيکي (اينماد) و گواهي SSL باشد تا در صورت انصراف، بتواند کالا را بازگرداند. همچنين حتماً آدرس سايت مربوطه را خودتان تايپ کنيد و از لينکهاي موجود داخل ايميل استفاده نکنيد و به پروتکل HTTPS و کد امنيتي کنار دکمه پرداخت توجه کنيد تا در دام فيشينگ گرفتار نشويد.
همچنين درباره نحوه انتخاب فروشگاههاي اينترنتي و نحوه تشخيص اصلي بودن درگاههاي پرداخت بانکي، سعي کنيد فروشگاههاي آنلاين منتخب شما در قسمت تماس با ما، حتما آدرس و اطلاعات تماس از فروشگاه و امکان مراجعه حضوري براي خريدار وجود داشته باشد. لازم است کاربران براي افزايش ضريب امنيتي تجهيزاتي که از آن براي انجام خريد اينترنتي استفاده ميکنند، داراي آنتيويروس بهروز باشند و هرگز از شبکههاي عمومي براي انجام خريد اينترنتي استفاده نکنند و شبکه وايفاي خود را به رمز عبور قوي مجهز کنند.
بازار