ديجياتو/ پس از اجرايي شدن قانون امنيتي چين، کاربران اينترنت در هنگ کنگ بايد خود را براي فايروال يا ديوار آتش بزرگ آماده کنند که محدويتهاي قابل توجهي را به همراه مي آورد.
قانون جديد چين که بحثهاي زيادي به همراه داشته، اختيارات مقامات هنگ کنگ براي سانسور گفتگوهاي آنلاين، رديابي کاربران و تعطيلي پلتفرمها را در پي دارد. همين عامل باعث شده شرکتهايي نظير توييتر، گوگل، فيسبوک، واتساپ و حتي زوم با انتشار بيانيههايي از تجديد نظر در همکاري با مقامات اين منطقه خبر دادهاند.
آنطور که گاردين ميگويد برخي شهروندان از زمان شروع اجراي اين قانون در حال حذف هرگونه نشانه مبني بر مخالفت با پکن يا پشتيباني از تظاهرات سال گذشته هستند. در چين بسياري از سايتهاي خبري خارجي و شبکههاي اجتماعي مانند فيسبوک و توييتر فيلتر هستند، اما شهروندان در هنگ کنگ به آنها دسترسي دارند.
قرار گرفتن هنگ کنگ زير چتر فايروال نگراني شهروندان و صاحبان کسب و کارها در هنگ کنگ را در پي داشته. چرا که اين منطقهدر حال از دست دادن يکي از بزرگترين مزيتهاي خود نسبت به کشورهاي اطراف يعني اينترنت آزاد است. «چالز لو»، رئيس انجمن اينترنت در هنگ کنگ اعلام کرده:
«ظاهرا قانون جديد در حال ايجاد يک فايروال بزرگ داخلي در هنگ کنگ است که آزادي فردي در اينترنت را از بين ميبرد. اگر مطلب اشتباهي در اينترنت منتشر کنيد، پليس ميتواند از ارائهدهندگان اينترنت آدرس آيپي يا شماره موبايل شما را درخواست کند که به دستگيري منجر ميشود.»
پس از اعلام قانون جديد فيسبوک، مايکروسافت، واتساپ، گوگل، توييتر، تلگرام و ساير شرکتها اعلام کردند تا زمان بررسي قانون جديد، درخواستهاي دريافت اطلاعات از سوي دولت را پردازش نميکنند. تيک تاک که در ماههاي اخير محبوبيت بالايي پيدا کرده نيز خبر از ترک هنگ کنگ داد. معترضان هنگ کنگي که سال گذشته ميلادي براي تظاهرات به ابزارهاي ديجيتالي تکيه کرده بودند، هم اکنون ميدانند که امکان استفاده از همان پلتفرمها عليه آنها وجود دارد.
به اعتقاد کارشناسان، چندين سال تا استفاده کامل از فايروال بزرگ چين در هنگ کنگ طول ميکشد که يکي از دلايل آن، شرکتهاي ارائهدهنده اينترنت در اين کشور است. هم اکنون بسياري از کاربران هنگ کنگي از تلگرام به سمت پيامرسان امن سيگنال مهاجرت کردهاند. علاوه بر اين، تعدادي از آنها در حال استفاده از سيم کارتهاي کشورهاي ديگر هستند.
بازار