نماد آخرین خبر

بهره‌گیری یونیسف از رمزارزها

منبع
ايسنا
بروزرسانی
بهره‌گیری یونیسف از رمزارزها

ايسنا/ موسسه خيريه جهاني يونيسف در صدد است تا استفاده از رمزارزها را در راستاي پاسخگويي بهتر به خواسته حاميان خود و پشتيباني بهتر شرکت‌ها در سراسر جهان براي مبارزه با اثرات کوويد ۱۹ گسترش دهد.

به گزارش پژوهشگاه فضاي مجازي، يونيسف اخيرا اعلام کرده که اهداي ۱۲۵ اتر (به ارزش ۲۸۵۰۰ دلار) به هشت شرکت از هفت کشور مختلف را به‌منظور کمک به رفع چالش‌هاي جهاني موجود، در برنامه خود قرار داده است. اين رمزارزهاي اهدايي، اصطلاحا «cryptofund» خوانده مي‌شوند. به گفته کريستيانو لامازو، مدير بلاک‌چين يونيسف، اين مبالغ اهدايي طي ماه هاي پيش روي، در قالب بيت‌کوين نيز تداوم خواهد يافت.

وي در گفت و گو با وبگاه «Finextra Research» گفت: تا امروز ما هيچ اهداکننده بيت‌کوين شاخصي نداشته‌ايم، اما بسيار مشتاقانه منتظريم تا به‌زودي يک خير فعال در اين حوزه مالي را جذب کنيم. يونيسف علاوه بر اين، در پي ايجاد يک بستر اختصاصي است که مردم از طريق آن بتوانند وجوه موجود در صندوق را دنبال کرده و از جزئيات تبادلات مالي مطلع شوند. اين موضوع ما را به عنوان يک سازمان جهاني، در استفاده بهتر از رمزارزها، پشتيباني شرکت‌هاي همکار و به طور کلي فعاليت موثر در اين زمينه، ياري مي‌کند.

فوايد رمزارزها

هشت شرکت ياد شده، تا به امروز، به منظور توسعه خدمات ديجيتالي متن باز جهت کمک به رفع مشکلات اقتصادي، بهداشتي و آموزشي کشورهايشان کمک‌هايي به ارزش ۱۰۰ هزار دلار از صندوق نوآوري يونيسف دريافت کرده‌اند. بر اساس اعلام يونيسف، اين نهاد بين‌المللي با هدف تکميل ابتکار «Cryptofund» (ارز ديجيتالي اهدايي)، درصدد است تا به شرکت‌ها براي حل مشکلات ناشي از بيماري فراگير کوويد ۱۹ کمک کند. بودجه يونيسف، براي کمک به حل مشکلاتي نظير تهيه مواد غذايي و آموزش صرف خواهد شد.

اهداکنندگان از ابتداي آغاز بحران کوويد ۱۹، با همکاري دولت‌ها و ساير سازمان‌هاي محلي همواره در پي کاهش برخي از اثرات مخرب بيماري کرونا بر کودکان، کمک‌هايي در تحويل غذا، ارائه آموزش و حل ساير مشکلات ناشي از شيوع کرونا بوده‌اند.

از جمله شرکت‌هاي دريافت کننده ۱۲۵ اتر، مي‌توان به شرکت «Sta twig» از هند که در حال طراحي يک برنامه مبتني‌بر بلاک‌چين براي پيگيري تحويل برنج به مناطق فقيرنشين است و شرکت «Utopic» از شيلي با هدف کمک به بهبود سطح سواد کودکان در خانه‌هاي خود به روش آموزش از راه دور با استفاده از يک بازي يادگيري، اشاره کرد.

لامازو گفت: ما در حال سرمايه‌گذاري بر روي فن آوري‌هاي نوظهور مانند علوم داده، واقعيت مجازي و بلاک‌چين هستيم و در عين حال بررسي شيوه تامين بودجه با استارتاپ‌ها و تلاش براي فهم مزايا و اشکالات آن را نيز در دستور کار داريم.

لامازو در ادامه توضيح داد که چگونه يونيسف نيازهاي خيرخواهانه افراد خيري را که مقادير زيادي بيت کوين يا اتريوم در اختيار دارند و مايل به استفاده از آن در امور خيريه هستند، بدون ايجاد دردسرهاي نقدينگي و يا هزينه‌هاي اضافي، مرتفع مي‌کند.

کوويد ۱۹ همچنين کانال‌هاي مرسوم را براي توزيع چنين وجوهي کم‌کاربرد کرده است و بنابراين مزاياي استفاده از رمزارزها را تقويت مي‌کند. يونيسف در دفاع از طرح جديد خود مدعي شده است که انتقال وجوه به صورت رمزارز در کمتر از ۲۰ دقيقه و با هزينه کمتر از ۲۰ دلار انجام مي شود.

کريس فابيان مشاور ارشد و سرپرست صندوق سرمايه‌گذاري يونيسف در اين مورد گفت: شفاف‌سازي آني براي اهداکنندگان کمک و حاميانمان از اولويت‌هاي اساسي ما به شمار مي‌رود.

به عقيده کارشناسان، از جمله مزاياي اصلي استفاده از رمزارزها، رفع برخي موانع و اصطکاک‌هاي مربوط به صدور حواله در جريان کمک‌هاي خيرخواهانه است. شفافيت ارائه‌شده از طريق دفاتر کل توزيع‌شده راحتي بيشتري را براي اهداکنندگان فراهم مي‌آورد.

لامازو در اين مورد گفت: اين چيزي است که ما سعي کرده‌ايم از طريق ابتکار «Cryptofund» به آن دسترسي پيدا کنيم. ما يک وب‌سايت براي اين کار راه‌اندازي کرده‌ايم که به مردم اجازه مي‌دهد مبالغ اهدايي که به صندوق وارد و خارج مي‌شوند را ببينند و پيگيري کنند. من فکر مي‌کنم شفافيت همانند سرعت يکي از مزاياي بارز استفاده از رمزارزهاست.

اگرچه استفاده از رمزارزها، هزينه‌ها و زمان عقد قراردادها و تسويه کاهش مي‌دهد، اما چالش‌هايي چون تاييد هويت اهداکنندگان را نيز در پي دارد. لامازو اذغان با اشاره به مشکلات موجود در اين حوزه گفت: با اين حال من اعتقاد دارم که استفاده از رمزنگاري و ارزهاي ديجيتالي به طور کلي به ما اين امکان را مي‌دهد تا در مورد چگونگي حصول اطمينان‌هاي لازم و رفع موانع گفت‌وگو کنيم. 

در کانال آي‌تي و ™CanaleIT هم کلي عکس و ويدئوي دسته اول و جذاب داريم

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره