نماد آخرین خبر

با ۸ استارتاپ خلاق غیرآمریکایی آشنا شوید

منبع
هفته‌نامه شنبه
بروزرسانی
با ۸ استارتاپ خلاق غیرآمریکایی آشنا شوید

هفته‌نامه شنبه/ سيليکون ولي، يا دره سيليکون، جايي که استارتاپ‌ها در آن متولد مي‌شوند. سال‌ها پيش در آمريکا سيليکون ولي بر سر زبان‌ها افتاد. هر سرمايه‌گذاري که مي‌خواست بخشي از سرمايه خود را صرف کسب و کارهاي آنلاين و اينترنتي کند، سر از سيليکون ولي درمي‌آورد، اما حالا استارتاپ‌ها در هر جايي متولد مي‌شوند.

نکته مهم‌تر اين است که نوآوري ديگر محدود به سيليکون ولي نيست. استارتاپ‌هاي خلاقانه بسياري وجود دارند که نوآوري‌هاي آنها زبانزد خاص و عام شده ولي متعلق به آمريکا و سيليکون ولي نيستند. مجمع جهاني اقتصاد هم در سال‌۲۰۱۹ تلاش کرد با بررسي خلاق‌ترين استارتاپ‌ها نشان دهد که آنها الزاما متعلق به سيليکون ولي نيستند. اين نهاد بين‌المللي، فهرستي از شرکت‌ها و استارتاپ‌هايي را فراهم کرده که با نوآوري خود شناخته شده‌اند و از ابتدا متعلق به سيليکون ولي نبوده‌اند.

داياگنوستيکس۱۹۲۸
اين روزها که کرونا به هر جايي سرک کشيده، بهتر مي‌توان به اهميت اين استارتاپ سوئدي پي برد. داياگنوستيکس۱۹۳۸، يک استارتاپ کاملا خلاقانه است که در زمينه پزشکي نوآوري مهمي داشته و مي‌تواند به بيماران کمک کند علائم بيماري خود را راحت‌تر تشخيص دهند. اين شرکت در حقيقت پلتفرمي را ايجاد کرده که کاربران مي‌توانند به کمک آن بيماري خود را با توجه به علائم آن تشخيص دهند.

آرگو اسمارت
همان‌طور که گفتيم، همه استارتاپ‌ها در سيليکون ولي متولد نشده‌اند. آرگو اسمارت شرکتي برزيلي است که در حوزه کشاورزي فعاليت مي‌کند. اين استارتاپ به کمک سنسورهايي که دارد، وضعيت گياهان مختلف را حين رشد‌ رصد مي‌کند. در واقع اين استارتاپ به کشاورزان کمک مي‌کند به صورت آنلاين شرايط محصولات کشاورزي خود را بررسي کنند و به اين ترتيب مديريت بهتري براي محصولات خود داشته باشند.

اپلايد برين ريسرچ
اين روزها هوش مصنوعي در بسياري از کسب و کارها مورد استفاده قرار مي‌گيرد. در واقع به کمک هوش مصنوعي، انواع مختلفي از دستگاه‌ها و روبات‌ها ساخته مي‌شوند که در حوزه‌هاي مختلفي کاربرد دارند، اما کاربرد هوش مصنوعي کار ساده‌اي نيست و به مقدماتي نياز دارد. در کانادا استارتاپي ايجاد شده به نام اپلايد برين ريسرچ. اين استارتاپ در زمينه هوش مصنوعي تخصص دارد و به شرکت‌ها و کسب و کارهاي مختلف کمک مي‌کند به دستگاه‌هاي مورد نياز خود دسترسي پيدا کنند؛ يعني اين شرکت به کمک هوش مصنوعي ابزار و روبات‌هاي لازم را اختراع مي‌کند. به اين ترتيب براي استفاده از دستگاه‌هاي هوشمند امروزي ديگر نيازي به ماشين‌هاي سنتي و يادگيري الگوريتم‌هاي آن نيست، مي‌توان کار پيچيده خود را به اين استارتاپ خلاق سپرد.

بنوولنت
همان‌طور که گفتيم، اين روزها بسياري از افراد از هوش مصنوعي براي بهبود عملکرد خود به‌ويژه در کسب و کارها بهره مي‌گيرند‌ اما هميشه نياز به يک دستگاه يا روبات فيزيکي نيست. بسياري از شرکت‌ها کار خود را به کمک نرم‌افزارهاي هوشمند انجام مي‌دهند. شرکت بنوولنت يکي از همان استارتاپ‌هايي است که عمده تمرکز خود را روي ساخت و توليد نرم‌افزارهاي مدرن به کمک هوش مصنوعي گذاشته‌است. اين شرکت بريتانيايي اطلاعات لازم را از مشتري مي‌گيرد و در کوتاه‌ترين زمان ممکن، نرم‌افزار مورد نظر را ايجاد مي‌کند.

بست‌مايل
سوئيس يکي از پيشرفته‌ترين کشورهاي جهان است. در اين کشور از خودروها و لوازم حمل‌ونقلي استفاده مي‌شود که راننده ندارند و به صورت مستقل و به کمک اينترنت اشيا جابه‌جا مي‌شوند. اما در اين کشور استارتاپي خلاقانه روي کار آمده به اسم بست‌مايل که به بهبود عملکرد اين خودروها کمک مي‌کند. در اين کشور اتوبوس‌هايي وجود دارند که بدون حضور راننده کار مي‌کنند. بست‌مايل به شرکت‌هاي دارنده اين اتوبوس‌ها کمک مي‌کند بهتر و دقيق‌تر اين خودروهاي خود را مديريت کنند.

بيت پسا
حتما نام بيت‌کوين به گوشتان خورده، ارزي مجازي که اين روزها بازارش حسابي داغ شده و در بسياري از کشورهاي پيشرفته به‌راحتي آن را معامله مي‌کنند. اما اگر کسي در کشورهاي در حال توسعه به دنبال خريد و فروش اين ارز مجازي باشد، چطور بايد اقدام کند؟ در آفريقا استارتاپي به نام بيت پسا‌ راه‌اندازي شده که به مردم کمک مي‌کند در صورت تمايل بيت‌کوين خريداري کنند و يا بفروشند. در واقع اين استارتاپ فضايي را براي معامله بيت‌کوين براي مردمي در شرايط عادي، فراهم مي‌کند. مقر اين استارتاپ هم در کشور کنيا قرار دارد.

ديلر
اگر نگاهي به فيلم‌ها و سريال‌هاي امروزي بيندازيد، حتما چشمتان به تصاوير هوايي جذاب مي‌خورد؛ تصاويري که عمدتا با نام هلي‌شات مي‌شناسيم، اما همه امکانات لازم براي دست يافتن به تصاوير هوايي را ندارند. در فرانسه استارتاپي راه‌اندازي شده به نام ديلر که عمده تمرکز خود را روي پهپادهاي کوچک گذاشته و به افراد اجازه مي‌دهد در صورت نياز از هر جايي به تصاوير هوايي زيبا و جذاب دست پيدا کنند. آنها هم مي‌توانند تصاوير هوايي موجود را ببينند و خريداري کنند و هم مي‌توانند تصاويري جديد سفارش دهند. اين استارتاپ خلاقانه در قالب سايت و به صورت حضوري خدمات خود را ارائه مي‌دهد.

اورلجر
معامله طلا و جواهر کار ساده‌اي نيست. بسياري از اوقات خريد و فروش کالاهاي ارزشمندي مثل الماس مي‌تواند با کلاهبرداري‌هاي بزرگ همراه شود. در بريتانيا استارتاپي راه‌اندازي شده به نام اورلجر که تلاش دارد جلوي اين کلاهبرداري‌ها را بگيرد. در واقع عمده تمرکز اين استارتاپ روي مسئله کلاهبرداري و قاچاق است که به صورت آشکار انجام مي‌شود. مسئولان در اين شرکت تلاش دارند مانع انجام اين کلاهبرداري‌ها شوند.

در کانال آي‌تي و ™CanaleIT هم کلي عکس و ويدئوي دسته اول و جذاب داريم

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره