نبرد بازیگران میانرده؛ گوگل پیکسل 4a در برابر آیفون SE

زوميت/ امسال دو غول فناوري دنيا از گوشيهاي ميانرده و اقتصادي خود پردهبرداشتند؛ اما کدام يک از اين گوشيها انتخاب بهتري است؟ با زوميت همراه باشيد.
گوشيهاي پرچمدار، چندسالي است که برچسب قيمتي ۱۰۰۰ دلاري را رد کردهاند و مدام گرانتر ميشوند. بسياري از مشتريان خواهان يک پرچمدار تمامعيار نيستند و احتمالا نيازي هم به آن ندارند و در عوض دنبال گزينههايي ارزانتر هستند. حال دو شرکتي که پيش از اين به خاطر پرچمدارهاي گرانقيمت خود شهره بودهاند دو گوشي مقرونبهصرفه معرفي کردهاند: گوگل پيکسل 4a و اپل آيفون SE.
اپل همه را با نسخه ۲۰۲۰ آيفون SE غافلگير کرد؛ درحاليکه پيکسل مقرونبهصرفه ايده جديدي نيست؛ پيکسل 4a يکي از پرانتظارترين گوشيهاي هوشمند امسال بود.
پس از ماهها شايعه و درز اخبار، گوگل بالاخره از پيکسل 4a پرده برداشت و اين گوشي را به مبارزه دوش به دوش با آيفون SE فرستاد. اما اين دو گزينه در قياس با يکديگر چگونهاند؟ در اين مقاله نگاهي اجمالي به دو گوشي جديد اين دو غول فناوري خواهيم داشت.
طراحي و نمايشگر
شيک قديمي بهترين عبارتي است که ميتوان در توصيف طراحي گوشي آيفون SE بيان کرد. اين گوشي تا حد بسياري شبيه آيفون ۸ سه سال پيش است. اما طراحي گوشيهاي بازار در اين سه سال دستخوش تحولات بسياري بودهاست. فارغ از دور بودن طراحي آيفون SE از جريان غالب طراحي گوشيهاي فعلي بازار، اين طراحي، جمع و جور و تو جيب جاشو بوده و اسکنر اثرانگشت فيزيکي آن نسبت به نسخههاي زيرصفحه، دقت بالاتري دارد.
گوگل روندي مشابه در رابطه با پيکسل 4a در پي گرفته اما نه بهشدت اپل! گوشي پيکسل 4a ظاهري به مراتب مدرنتر از نسل قبل خود دارد. طراحي تقريبا بدون حاشيه و با پانچهولي در بالاي صفحه براي دوربين جلو که نمادهايي از طراحي نسل جديد گوشيهاي هوشمند هستند. البته با وجود وجود ويژگيهاي طراحي مدرن، گوشي جديد گوگل از دوربين پشت تکي و حسگر اثرانگشت فيزيکي نيز بهره ميبرد که جايي در طراحيهاي جديد ندارند. وجود جکهدفون نيز ويژگي قديمي ديگري است که احتمالا بسياري از کاربران از آن استقبال خواهند کرد.
مقوله طراحي تا حد زيادي سليقهاي است و بيشتر ترجيح شخصي خود شما مهم است. اگرچه آيفون SE طراحي زيبا و جمعوجوري دارد اما کفه ترازو از ديدگاه ما به سمت پيکسل 4a سنگيني ميکند. پيکسل 4a نمايشگري بيش از يک اينچ بزرگتر دارد اما اندازه کلي آن چندان بزرگتر نيست. از آن سو احتمالا جنس بدنه شيشه و فلز آيفون SE نکته مثبتي نسبت به بدنه پليکربنات پيکسل محسوب ميشود.
هردو گوشي از نمايشگرهايي کوچک به نسبت ساير گوشيهاي ميانرده بهره ميبرند. نمايشگر کوچک ۴.۷ اينچي آيفون در اين ميان بسيار شاخص است. نمايشگر کمي کمتر از ۶ اينچي پيکسل نيز کمتر از ساير گوشيهاي ميانرده بازار است. هيچکدام از اين دو گوشي نرخ نوسازي بالاتري ندارند.
مسئله مهم ميان اين دو گوشي، فناوري بهکار رفته در نمايشگرهاي اين دو است. رزولوشن هم مسئلهاي نيست اما فناوري OLED پيکسل 4a يکي از بهترينهايي است که در ميان دستگاههاي ميانرده يافت ميشود.
عملکرد و عمر باتري
اگرچه آيفون SE ظاهري قديمي دارد؛ اما درون آن بويي از قديم نبرده است. استفاده از پردازنده يکسان با پرچمدارهاي اپل که پا به پاي پردازنده اسنپدراگون ۸۶۵ عملکرد دارد، موضوعي فوقالعاده است. مديريت رم عالي اپل موجب شده تا ۳ گيگابايت رم براي اجراي روان سيستمعامل و بيشتر برنامهها و بازيها کافي باشد.
از طرف ديگر، گوگل قيمت گوشياش را با انتخاب گزينه ميانرده اسنپدراگون 730G کاهش دادهاست. اما ۶ گيگابايت رم آن تجربهاي روان و عالي از سيستمعامل به شما ارائه ميدهد و هيچ مشکل قابلتوجهي در استفاده روزانه نخواهيد داشت.
در زمينه باتري، همانطور که انتظار ميرفت، گوگل پيکسل 4a عمر باتري بهتري نسبت به آيفون SE ۲۰۲۰ ارائه ميدهد. البته پردازش بهينه و صفحهنمايشهاي نسبتا کوچک اين دو گوشي به عمر باتري آنها کمک کرده و در آزمايش، آيفون SE به ۴.۵ و پيکسل 4a به ۶.۵ ساعت کارکرد با صفحه روشن دستيافتند. اين اعداد احتمالا براي يک روز کافي است اما ممکن است برخي از کاربران نياز به عمر باتري بيشتري داشتهباشند.
يک برتري آيفون در بخش باتري، شارژ بيسيم است. اين ويژگي که در پرچمدار پيکسل موجود است جايي در نسخه ميانرده پيدا نکردهاست. با وجود اهميت نه چندان زياد اين موضوع براي بسياري از کاربران، اين موضوع اندکي نااميدکنندهاست.
نرمافزار
براي نظردادن در اين مورد بايد به جنگ هميشگي iOS و اندرويد برگرديم. اندرويد خالص شايد موردپسند همه کاربران نباشد اما بدون اغراق، تميزترين و سادهترين گزينه فعلي است. پيکسل 4a از آخرين قابليتهاي اختصاصي پيکسلها بهرهمند ميشود؛ قابليتهايي نظير گوگل اسيستنت، کال اسکرينينگ، گوگل ريکوردر و گوگل کمرا بهروزرسانيشده.
از آن سو آيفون SE از iOS ۱۳ بهره ميبرد و تمام ايرادات وارد به iOS به آن وارد است. تمامي برنامههاي شما در صفحه هوم بوده و هيچ جاي جداگانهاي براي برنامهها وجود ندارد، گروهشدن اعلانيهها وجود ندارد و خبري از ويجتها هم نيست. البته تمام اين موضوعات، پاييز امسال و با عرضه iOS ۱۴ تغيير خواهد کرد. با کتابخانه اپها، ويجتها، تصوير در تصوير و ساير قابليتها بسياري از ايرادات فعلي اين سيستمعامل برطرف خواهد شد.
مقايسه iOS و اندرويد هميشه بينتيجه است و بستگي دارد که ترجيح ميدهيد عضوي از کدام اکوسيستم باشيد. از خوبيهاي هردو گوشي پشتيباني سريع و دستاول نرمافزاري هر دو شرکت است. البته آيفون در اينجا با پشتيباني طولانيمدتتر، امتيازي مثبت کسب ميکند. با در نظرگرفتن اينکه حتي آيفون 6S هم iOS ۱۴ را دريافت ميکند احتمالا بهتر اين موضوع را لمس کنيد. البته گوگل هم بهروزرساني پيکسلها را براي دو يا سه سال تضمين ميکند.
دوربين
دوربين شايد مهمترين قابليت گوشيهاي هوشمند امروزي باشد. پيکسل 4a از سنسوري ۱۲.۲ مگاپيکسلي يکسان با پيکسل ۴ و ۳ در دوربين پشت بهره ميبرد. دوربين تکي پشت در فضاي گوشيهاي جديد مطرود است اما پيکسل 4a موضوعي را ثابت ميکند: بيشتر هميشه بهمعناي بهتر نيست!
شايد سختافزار دوربين تغيير نکردهباشد؛ اما نرمافزار پيشرفت شگرفي داشته و از همين رو، خروجي تصاوير بسيار بهتر شده است. پيکسل 4a وارث ويژگيهاي عکاسي پيکسلهاي سري ۴ مانند Astrophotography Mode و اسلايدر دوگانه اکسپوژر است.
به دليل يکسانبودن حسگر پيکسل 4a با پيکسل 3a و 4 بيشتر تصاوير شبيه به هم هستند. وضوح و کنتراست در کل يکي است اما پردازش تصاوير اندکي تغيير کردهاست. پيکسل 4a تصاويري با بالانس سفيد بهتر، توناژ گرمتر و سايههاي متعادلتر ارائه ميدهد.
آيفون SE نيز با مشخصاتي مشابه عرضه شده است؛ يک دوربين تکي ۱۲ مگاپيکسلي در پشت و دوربين سلفي ۷ مگاپيکسلي. تصاوير SE مشابه پيکسل 3a بههمراه تون آبي در سايهها است. آيفون SE قطعا گستره ديناميکي بيشتري نسبت به پيکسل 4a دارد. اما اين موضوع هميشه نکته مثبتي نيست. آيفون ظاهرا سايهها را بدون توجه به کنتراست و کانتور، زيادتر کرده است که موجب شده تصاوير آيفون در قياس با پيکسل اندکي بيرنگوروتر بهنظر برسند.
يکي از مهمترين نقاط مثبت پيکسل 3a استفاده از دوربين پرچمدار در آن بود. گوگل تصميمي مشابه در پيکسل 4a اتخاذ کرده اما استفاده از حسگر يکسان با نسل گذشته شايد به مذاق همه کاربران خوش نيايد. با تمام گفتهها و نظرات، هردو گوشي پيکسل و آيفون تصاوير بسيار خوبي ميگيرند.
مقايسه قيمتها
آيفون SE در بازارهاي کليدي دنيا عرضه شده و قيمت فعلي اين گوشي در ايران طبق بخش محصولات زوميت، حدود ۱۵ ميليون تومان است. قيمتهاي جهاني اين گوشي بدين صورت است:
نسخه ۶۴ گيگ: ۳۹۹ دلار / ۴۱۹ پوند / ۴۲۵۰۰ روپيه
نسخه ۱۲۸ گيگ: ۴۴۹ دلار / ۴۶۹ پوند / ۴۷۸۰۰ روپيه
نسخه ۲۵۶ گيگ: ۴۹۹ دلار / ۵۶۹ پوند / ۵۸۳۰۰ روپيه
از طرف ديگر، پيکسل 4a تنها در يک نسخه با ۶ گيگابايت رم و ۱۲۸ گيگابايت حافظه داخلي عرضه ميشود. پيکسل 4a با برچسب قيمتي ۳۴۹ دلاري در بازار آمريکا از تاريخ ۲۰ اوت (۲۰ روز ديگر) عرضه ميشود.
در انگلستان اين گوشي ۳۴۹ پوند قيمتگذاري شده است و از ۱۰ سپتامبر پيشفروش آن آغاز خواهد شد. شروع فروش در اين کشور از تاريخ ۱ اکتبر خواهد بود. در بازار اروپا نيز اين گوشي قيمتي حدود ۳۴۹ تا ۳۸۹ يورو خواهد داشت.
گوگل هنوز تاريخ و قيمت عرضه اين گوشي در هند را اعلام نکردهاست.
گوگل پيکسل 4a (يک نسخه، ۱۲۸ گيگابايت): ۳۴۹ دلار / ۳۴۹ پوند / ۳۴۹-۳۸۹ يورو
پيکسل يا آيفون؛ کدام را بخريم؟
انتخاب ميان اين دو گوشي انتخاب سختي است. با افزايش قيمت پرچمدارها، بازار ميانردهها محبوبيتي دوباره پيدا کردهاند و هردو گوشي پيکسل 4a و آيفون SE گزينههايي عالي در اين بازار هستند.
هردوي اين گوشيها در بازه قيمتي مشابهي هستند اما پيکسل قيمتي ارزانتر دارد. جنس بدنه آيفون از فلز و شيشه است و از شارژ بيسيم، مقاومت در برابر آب و پردازنده پرچمدار بهره ميبرد. از آن طرف پيکسل داراي نمايشگر بسيار روشن OLED، جک هدفون و دوربيني بهتر است.
نکات مثبت iPhone SE
جنس بدنه شيشه و فلز
شارژ بيسيم
مقاومت در برابر آب
پردازنده پرچمدار
پشتيباني طولانيمدت
نکات مثبت Pixel 4a
جک هدفون
نمايشگر باکيفيت OLED
دوربين بهتر
قيمت نازلتر
در نهايت هردوي اين گوشيها گزينههايي مقرونبهصرفه و عالي هستند که جاي خاليشان در بازار ميانردهها حس ميشد. اگر بهدنبال ميانردهاي عالي هستيد حتما گوشه چشمي به اين دو گوشي داشتهباشيد.
انتخاب شما ميان اين دو گوشي چيست؟ دلايل انتخابتان را با ما و ساير کاربران به اشتراک بگذاريد.