2.5 میلیارد نفر از مردم دنیا نمیتوانند گوشی هوشمند بخرند

مجله پلازا/ نتايج نظرسنجي جديد منتشر شده توسط انجمن اتحاد براي اينترنت مقرون به صرفه نشان ميدهد که 2.5 ميليارد نفر از جمعيت جهان قدرت خريد گوشي هوشمند را ندارند.
تلفنهاي هوشمند در عصر کنوني ديگر به عنوان يک وسيله لوکس و تجملي در نظر گرفته نشده و بيشتر به چشم يک وسيله ضروري به آنها نگاه ميشود. درواقع، نداشتن موبايل يا گوشي هوشمند يعني نداشتن اينترنت در جيب و محروم شدن از مزاياي آن. اما با اين حال، قيمت گوشيهاي هوشمند باعث شده است تا طيف عظيمي از مردم جهان توانايي خريد آنها را نداشته و از مزاياي داشتن يک گوشي هوشمند محروم شوند.
بر اساس اطلاعات مربوط به يک نظرسنجي که پنج شنبه گذشته توسط انجمن «اتحاد براي اينترنت مقرون به صرفه» منتشر شد، 2.5 ميليارد نفر از جمعيت جهان در کشورهايي زندگي ميکنند که قيمت يک گوشي هوشمند يک چهارم يا بيشتر از يک چهارم درآمد ماهيانه آنها است. در برخي کشورها اين هزينه بالاتر از اين مقدار بوده و مردم را از داشتن يک گوشي هوشمند و دسترسي به اينترنت با آن محروم ميسازد.
به عنوان مثال، يک فرد با درآمد معمولي در کشور سيرالئون بايد پولي معادل 6 ماه درآمد خود را براي خريد يک گوشي هوشمند 256 دلاري هزينه کند. در هند، جايي که يک پنجم جمعيت جهان در آن زندگي ميکنند، ارزانترين گوشي هوشمند 346 دلار قيمت دارد که بيش از دو برابر متوسط درآمد ماهيانه اين کشور به حساب ميآيد. قيمت گوشي هوشمند در کشور بوروندي کمتر از 56 دلار است، اما اين مبلغ برابر با 221 درصد درآمد متوسط ماهيانه مردم اين کشور است.
نظرسنجي مورد نظر در 70 کشور با سطح درآمد پايين و متوسط انجام شد و به اين نتيجه رسيد که چگونه قيمت و توان خريد گوشي هوشمند ميتواند در کشورهاي مختلف به شکل گستردهاي متفاوت باشد.
اين نظرسنجي همچنين نشان ميدهد که قدرت خريد گوشي هوشمند در بين زنان نسبت به مردان کمتر است و 25 درصد مردان بيشتر از زنان صاحب يک گوشي هوشمند هستند. قدرت خريد کمتر زنان همچنين به اين معنا است که زماني هم که آنها صاحب يک گوشي هوشمند ميشوند، اين گوشي معمولا قديميتر و کم کاربردتر از گوشيهايي است که مردان خريداري ميکنند.
آنلاين شدن افراد بيشتر يکي از بزرگترين هدفهاي سازمان جهاني اينترنت، سازمان ملل متحد و همچنين دولتهاي کشورهاي مختلف است. دسترسي به اينترنت به بهبود آموزش و فرصتهاي شغلي، گسترش دسترسي به سرويسهاي مهم و در نهايت رشد اقتصادي منجر ميشود.
اما زماني که بسياري از مردم جهان قدرت خريد لازم براي تهيه يک گوشي هوشمند را ندارند، دسترسي به اينترنت نيز نميتواند گسترش پيدا کند؛ زيرا گوشيهاي هوشمند اولين و سادهترين دستگاهي هستند که امروزه ميتوان براي دسترسي به اينترنت از آنها استفاده کرد.
نظر شما در اين باره چيست؟ به نظر شما چه عواملي سبب کاهش قدرت خريد گوشي هوشمند در بين مردم ميشوند و چه عوامي ميتوانند اين قدرت خريد را افزايش دهند؟ با ما در بخش نظرات همراه باشيد.