۵ دلیل برای شکست گوشی تاشو مایکروسافت






مجله ديجي کالا/ بعد از اينکه مايکروسافت سال گذشته از گوشي تاشو سرفيس Duo رونمايي کرد، بالاخره چند روز قبل اعلام شد که اين گوشي در تاريخ ۱۰ سپتامبر (۲۰ شهريور) روانهي بازار ميشود. با توجه به اينکه اين روزها شرکتهاي مختلفي ميخواهند شانس خود را حوزه گوشيهاي تاشو امتحان کنند، مايکروسافت هم قصد دارد از اين قافله عقب نماند.
با اين حال رويکرد مايکروسافت تفاوت مهمي با ديگر شرکتها دارد. سرفيس Duo به نوعي يادآور ZTE Axon M است که از دو نمايشگر بهره ميبرد. اگرچه سرفيس Duo طراحي ظريفتر و جذابتري دارد، اما در هر صورت فاقد نمايشگر انعطافپذير است و دو نمايشگر جداگانه مورد استفاده قرار گرفتهاند. بايد ببينيم آيا اين گوشي ميتواند توجه کاربران زيادي را جلب کند؟ در ادامه به ۵ دليل براي شکست احتمالي آن ميپردازيم.
سختافزار قديمي سرفيس Duo
همانطور که احتمالا ميدانيد، اين روزها بسياري از گوشيهاي مقرون به صرفه با امکانات جذابي روانهي بازار ميشوند که مثلا از بين آنها ميتوانيم به وانپلاس Nord اشاره کنيم. حالا در اين ميان سرفيس Duo به جاي اينکه از سختافزارهاي جذابي استفاده کند، در اين زمينه حرف زيادي براي گفتن ندارد. در ادامه ميتوانيد ويژگيهاي سختافزاري اين گوشي را مشاهده کنيد:
دو نمايشگر ۵.۶ اينچي امولد، در مجموع ۸.۱ اينچ
اسنپدراگون ۸۵۵
۶ گيگابايت حافظه رم
۱۲۸ و ۲۵۶ گيگابايت حافظه داخلي
يک دوربين ۱۱ مگاپيکسلي
باتري ۳۵۷۷ ميليآمپر ساعتي
با توجه به اين موضوع که طراحي و ساخت اين گوشي ماهها قبل نهايي شده، پس تعبيه اسنپدراگون ۸۵۵ منطقي به نظر ميرسد. به همين خاطر مايکروسافت نميتوانسته اين تراشه را کنار بگذارد و در عوض از تراشهي جديدي بهره ببرد.
در اين ميان ميتوانيم به ظرفيت نااميدکننده باتري، فقط ۶ گيگابايت حافظه رم و فقدان پشتيباني از کارت حافظه اشاره کنيم. مايکروسافت اميدوار است که کاربران از اين گجت براي بهبود بهرهوري خود استفاده کنند ولي با تراشه قديمي و فقط ۶ گيگابايت حافظه رم همين حالا اين گوشي در برابر پرچمداران جديد حرف زيادي براي گفتن ندارد و فقط چند ماه ديگر شکاف بين آن و ديگر پرچمداران بسيار بزرگتر خواهد شد.
تعبيه فقط يک دوربين
در کنار سختافزارهاي معمولي، بايد به تعبيه فقط يک دوربين هم اشاره کنيم. گوشيهايي مانند آيفون SE 2020 و پيکسل ۴a اگرچه فقط يک دوربين اصلي دارند، اما ميتوانند عکسهاي جذابي را ثبت کنند. اما دوربين سرفيس Duo به احتمال زياد نميتواند به کيفيت گوشيهاي گوگل و اپل برسد زيرا مايکروسافت سالهاست که در اين زمينه فعاليت چنداني نداشته است. اين يعني کاربران اين گوشي اگر بخواهند يک عکس باکيفيت از منظرهاي ثبت کنند، به ناچار بايد از گوشي ديگري استفاده کنند.
عدم پشتيباني از فناوري ۵G
يکي از دلايلي که اين گوشي از تراشه جديدتر اسنپدراگون ۸۶۵ بهره نميبرد، به اين موضوع برميگردد که کوالکام براي اين تراشه تعبيه مودم ۵G را اجباري کرده است. از آنجايي که فرايند طراحي و ساخت اين گوشي مدتها قبل از عرضه اسنپدراگون ۸۶۵ نهايي شده، پس مايکروسافت نميتوانسته بار ديگر اين طراحي را براي تعبيه تراشه جديدتر تغيير دهد.
البته قابليت ۵G هنوز براي بسياري از کاربران اهميت زيادي ندارد، ولي از آنجايي که عمدتا کاربران ثروتمند ساکن کشورهاي پيشرفته چنين گوشي نوآورانهاي را خريداري خواهند کرد، احتمالا براي اين دسته از افراد پشتيباني از فناوري ۵G موضوع نسبتا مهمي محسوب ميشود.
فقدان NFC
تا اينجاي مطلب به سختافزار معمولي و عدم پشتيباني از فناوري ۵G اشاره کردهايم. شايد براي بسياري از کاربران عدم پشتيباني از شارژ بيسيم اهميت زيادي نداشته باشد، ولي در حال حاضر بسياري از کاربران ساکن کشورهاي پيشرفته از فناوري NFC براي پرداخت استفاده ميکنند و اين مشخصه اهميت زيادي براي آنها دارد. البته بايد اذعان کنيم اين موضوع در کنار عدم پشتيباني از کارت حافظه ضعف چندان مهمي محسوب نميشوند.
قيمت بسيار بالا سرفيس Duo
در نهايت بايد به قيمت بسيار بالاي اين گوشي بپردازيم. همانطور که احتمالا ميدانيد، اين گوشي قرار است با قيمت هنگفت ۱۴۰۰ دلاري به دست کاربران برسد. اين قيمت يک گوشي دو نمايشگره مجهز به سختافزار قديمي است که فقدان برخي ويژگيهاي کليدي توجه را جلب ميکند.
کاربراني که خواستار بهرهگيري از گوشي تاشو هستند، ميتوانند همين حالا با پرداخت ۵۰ دلار بيشتر مدل ۵G گلکسي Z Flip سامسونگ را خريداري کنند که از امکانات بسيار بهتري هم بهره ميبرد.