قیمتهای نجومی بازار موبایل

باشگاه خبرنگاران/ بازار موبايل اين روزها علي رغم اينکه کاهش قيمت در برخي از مدلها را حس ميکند، اما همچنان با خريد و فروش با نرخهاي نجومي دست و پنجه نرم ميکند.
خريد تلفن همراه اين روزها شدت بيشتري به خود گرفته است، خانه نشيني و قرنطينه هاي پياپي به علت شيوع ويروس کرونا، منجر شده تا استفاده از فضاي مجازي بيشتر شده و به تعداد کاربران آن نيز افزوده شود.
برگزاري جلسات آنلاين کلاس هاي آموزشي و همچنين کلاس هاي درس مدارس، خانواده ها را براي خريد تلفن همراه مناسب براي فرزندان خود تشويق مي کند.
همين موضوع سبب شد تا سري به بازار تلفن همراه در نقاط مختلف شهر بزنيم. شرايط کرونايي خريد اين قلم جنس را هم به صورت آنلاين افزايش داده است به طوري که يکي از فروشندگان تلفن همراه از افزايش چشمگير خريدهاي غيرحضوري به خبرنگار ما مي گويد: هفته گذشته از بين ۲۰ فروش بيش نيمي را به صورت آنلاين و ارسال به محل فروختم.وي درباره روند قيمت فروش تلفن همراه در يک هفته و يک ماه گذشته اينطور مي گويد: هفته گذشته قيمت ها به علت ورود درصد قابل توجهي تلفن همراه به بازار، کاهش پيدا کرد اما به علت افزايش نياز همچنان تعادل در عرضه و تقاضا برقرار نيست و قيمت ها همچنان حباب دارند.
سري به سايت هاي فروش تلفن همراه زديم و نمودار قيمت دو محصول را به صورت تصادفي بررسي کرديم.
بعد از اين بررسي ها به سراغ مسئول و متولي بازار تلفن همراه رفتيم تا علت گراني ها و عدم تعادل در اين بازار را جويا بشيم.
رئيس اتحاديه فروشندگان تلفن همراه: قيمت موبايل کاهش يافت
ابراهيم درستي در خصوص وضعيت فعلي بازار فروش تلفن همراه اظهار کرد: از حدود ۲ هفته گذشته قيمتها در بازار تلفن همراه شروع به کاهش کرد که عمدهترين دليل آن تزريق تعدادي تلفن همراه به بازار بود.
وي افزود: روند کاهش قيمتها هم اکنون ادامه دارد، اما قيمتها همچنان بالاست است و بايد حجم بيشتري از تلفن همراه به بازار وارد شود تا تعادل به بازار بازگردد.
رئيس اتحاديه فروشندگان تلفن همراه بيان کرد: حجم بسيار زيادي از تلفنهايي که هم اکنون در بازار عرضه ميشوند با دلار ۱۲ هزار تومان به کشور وارد شده اند، اما متوليان عرضه تلفن از گمرک به بازار با دلار نرخ روز اقدام به عرضه و فروش ميکنند.
درستي گفت: انجمن واردکنندگان تلفن همراه به عنوان متولي اين امر، زماني که دلار ۱۲ يا ۱۳ هزار تومان بود، تلفنهايي که هم اکنون در بازار عرضه ميشوند را به کشور وارد کرده است، که اين موضوع يک نمونه از تخلف بزرگ در کشور است.
وي عنوان کرد: پيگيري اين موضوع و بررسي صحت آن توسط نهادهاي امنيتي و اطلاعاتي امکان پذير است و اميدواريم اين نهادها در راستاي تنظيم بازار و کاهش چشم گير قيمتها اقدام به بررسي و جلوگيري از ادامه فعاليت اشتباه اين افراد کنند.
قوه قضائيه به بازار موبايل ورود کند
رئيس اتحاديه فروشندگان تلفن همراه با درخواست از قوه قضاييه عنوان کرد: از قوه قضاييه خواستاريم به اين موضوع ورود کرده و از فعاليت غير قانوني واردکنندگان جلوگيري کند تا قيمتها کاهش و قدرت خريد مردم در اين زمينه افزايش پيدا کند.
وي با اشاره به نحوه فروش واحدهاي صنفي افزود: محدوده سود مشخصي براي واحدهاي صنفي مشخص شده و امکان هرگونه تخلف و گران فروشي در اين واحدها وجود ندارد چراکه سازمان حمايت و اصناف با آنها مقابله ميکنند.
درستي ادامه داد: بازار تلفن همراه در حال حاضر با وجود کاهش نسبي که در قيمتها شاهد است، اما در وضعيت مساعدي قرار ندارد چراکه نياز بازارهاي کشور و تقاضاي مردم بيشتر از حجم کالاهاي موجود است.
رئيس اتحاديه فروشندگان تلفن همراه با ذکر اين مطلب که تلفن همراه جزو کالاهاي لوکس نيست، تصريح کرد: دولت اعتقاد دارد تلفن همراه جزو کالاهاي لوکس است و ارز ارزان قيمت به واردات آن اختصاص نميدهد، اما اين تصور غلط است چراکه با وجود پيشرفت تکنولوژي در جامعه اين کالا در سبد خانوارهاي کشور قرار دارد و جزو نيازهاي ضروري است.
درستي ابراز کرد: متاسفانه تحريمها واردات تلفن همراه را از کشورهاي اروپايي دشوار کرده است، اما به دليل روابط تجاري خوب با کشور چين و کيفيت بالاي برندهاي چيني، واردات تلفن همراه از اين کشور ميتواند بازار داخل را تنظيم کند.
وي گفت: در حال حاضر قدرت خريد مردم کاهش پيدا کرده و ممکن از با ادامه اين روند، تلفن همراه از سبد برخي خانوارها حذف شود پس دولت و نهادهاي نظارتي بايد هرچه سريعتر نسبت به حل اين مشکل اقدام کنند.
در پايان گفته مي شود؛ بازار تلفن همراه نيز با حباب قيمتي دست به گريبان شده است، از طرفي هم نجومي فروشاني هستند که با برنامه ريزي هدفمند بدو در نظر گرفتن ضوابط معاملات تجاري، سودهاي کلاني را براي فروش تعريف مي کنند. البته هستند کساني که در خريد و فروش از قوانين مصوب تبعيت مي کنند و اين بين تنها دلال ها هستند که به برهم زدن بازارهاي کشور علاقمندند.
نظارت فوري و برخورد آني راه حلي مناسب براي مديريت هرنوع بازار به ويژه بازار موبايل است.