ايسنا/ براي بيش از چهار سال اف.بي.آي از مردم ميخواست تا کمک کنند راوي يکي از مشهورترين ويدئوهاي داعش پيدا شود و حالا اين اتفاق افتاده است.
به گزارش روزنامه نيويورک تايمز، اين راوي به زبان انگليسي سليس و بر روي فيلمي از سربازان سوري صحبت ميکند و ميگويد اين افراد گور خود را ميکنند و سپس به سمت آنها شليک ميشود.
فرد راوي، لهجه آمريکاي شمالي دارد و در ساير فيلمها و برنامههاي راديويي صحبت ميکند و مبلغ پشت پرده براي انگليسي زبانها و آمريکاييهايي بوده که به دنبال يادگيري ايدئولوژي مسموم اين گروه تروريستي هستند.
"محمد خليفه" شهروند ۳۵ ساله کانادايي که در کالجي در تورنتو تحصيل کرده و زماني در کمپاني آي. تي فعال بوده، گفته اين راوي ناشناس است.
اين مرد که ماه گذشته ميلادي توسط شبه نظاميان مورد حمايت آمريکا در سوريه دستگير شد، در نخستين مصاحبه خود درباره اينکه در سال ۲۰۱۴ در ويدئويي راوي بوده خودش را کارمند عالي رتبه وزارت رسانه داعش معرفي کرد که مسئول انتشار تصاوير وحشيانه شامل سر بريدن جيمز فولي، خبرنگار آمريکايي و سوزاندن يک خلبان اردني بوده است.
آقاي خليفه از محل حبسش در شمال شرق سوريه گفت: اصلاً پشيمان نيستم. من زمانيکه بچه بودم از عربستان به تورنتو مهاجرت کردم و آنجا بود که ياد گرفتم مانند يک کانادايي صحبت کنم. من درباره فناوري سيستمهاي کامپيوتري تحصيل کردم و براي يک کمپاني پيش از آنکه به سوريه بروم کار ميکردم و با مشاهده فيلمهاي يوتيوب جذب صحنه نبرد شدم.
کارشناسان تروريسم ميگويند، مشکل است که نقش اين مرد را در جذب انگليسي زبانها و اغواي آنها براي پيوستن به داعش بيان کرد.
چارلي وينتر، از اعضاي ارشد در مرکز بين المللي مطالعات راديکالي شدن در کينگ کالج لندن گفت: صداي او قابل تشخيصترين صداي انگليسي است که در پروپاگانداي داعش شنيده ميشود.
البته برخي از کارشناسان صدا ميگويند صداي پخش شده در فيلم "شعلههاي جنگ" تا حد زيادي به صداي اين مرد ۳۵ ساله شبيه است و او راوي بوده است.
بازار