ايسنا/ تنها ۱۲ روز مانده به پايان دوره نخستوزيري، ترزا مي امروز در مصاحبه با بيبيسي از احساس "افتخار" و "سرخوردگي" خود صحبت کرد.
ترزا مي، نخستوزير بريتانيا در مصاحبه پاياني تلويزيوني خود با لورا کونسبرگ، سردبير بخش سياسي بيبيسي، درخصوص "سرخوردگي" خود از نديدن پيشرفت بريگزيت و دستکم گرفتن "فرسودگي" نمايندگان پارلمان، به گفتوگو نشست.
وي گفت که به "دستاوردهاي بزرگي" در سه سال فعاليتش دست يافته است. همچنين از اينکه مايل به انجام چيزهاي زيادي است اما مجبور به ترک است، ابراز تأسف کرد.
بيست و چهارم ژوئيه، مي به همراه همسرش، خيابان داونينگ لندن را که محل کار وي به شمار ميرود، ترک خواهد کرد. جانشين او، از ميان بوريس جانسون و جرمي هانت انتخاب خواهد شد.
وي در ماه مه و در جريان خشم نمايندگان حزب محافظهکار از ناکامي وي در خارج کردن بريتانيا از اتحاديه اروپا که براي بيست و نهم مارس مقرر شده بود و نيز تصميم وي مبني بر آغاز رايزني با حزب کارگر، مجبور شد تا خروجش را از مقام نخستوزيري اعلام کند.
در اين مصاحبه که در شماره ۱۰ خيابان داونينگ صورت گرفت، "مي" گفت که انتقادات از شخصيت و رهبري را "متوجه خود نميداند".
عليرغم اجبار به ترک زودتر از موعد اين مقام، وي تاکيد کرد که او "شخص صحيح" براي اين شغل بوده و از آنچه که بدان دست يافته است، "فوقالعاده مفتخر" است.
وي در پاسخ به انجام تلاش بيشتر براي متقاعد کردن نمايندگان جهت حمايت از طرح بريگزيت وي –که سه بار رد شد- گفت: "همه ميتوانند به گذشته بنگرند و بگويند: ‘کاش بيشتر با مردم صحبت ميکردم’".
ترزا مي درخصوص گمانهزني خود درخصوص "مشتاق" بودن نمايندگان براي به پايان بردن موضوع بريگزيت نيز افزود: "فکر ميکنم کمي تفاوت ميان پارلمان و مردم وجود داشته باشد؛ مردم نگاه خيلي سادهاي به موضوع دارند، تصميمي اتخاذ شده بود و بايست انجام ميگرفت، اما آنها درخصوص اين مسئله، جهتگيري يکساني با پارلمان ندارند".
وي افزود که ضعف اراده نمايندگان هر دو سو –چه موافقان ماندن در اتحاديه اروپا و چه مخالفان آن- جهت مصالحه، "شديداً نااميد کننده" بوده است و وي را در پيشبرد اين امر ناکام گذاشت.
وي بدون اعلام نظر درخصوص حمايت از بوريس جانسون يا جرمي هانت، دو رقيب تصدي مقام نخستوزيري، اعلام کرد: "آنها مسئوليتهايي که متوجه اين شغل است را ميفهمند".
او با آرزوي موفقيت براي جانشين خود، اعلام داشت که به دفاع از ديدگاه خودش درخصوص ترک اتحاديه اروپا "با توافقي خوب" ادامه خواهد داد.
او پس از سالها اختلافات و افشاگريها در داخل کابينهاش، خواستار افزايش نظم در بدنه دولت شد.
در ادامه مصاحبه، او از لحظه "وحشتناکي" که در مورد بمبگذاري سال ۲۰۱۷ در منچستر آرنا به وي اطلاع دادند، صحبت کرد و به استرسهاي کار خود طي دوران نخستوزيرياش اشاره کرد.
او درخصوص انتخابات زودهنگامي که در همان سال خواستار آن شده بود و طي آن، اکثريت مجلس عوام را از دست داد، ابراز پشيماني نکرد؛ اما تصديق کرد که عدم ظاهر شدن در مناظره تلويزيوني با ديگر رهبران احزاب، از اشتباهاتش بوده است.
او که پس از اتمام دوره نخستوزيري، به سمت نمايندگي "ميدنهد" در پارلمان درخواهد آمد، با بيان پايين بودن نرخ بيکاري و تمام شدن دوره رياضت اقتصادي، از مديريت اقتصادي خود نيز دفاع کرد.
در پايان، وي ابراز اميدواري کرد که حاميان و منتقدانش، به اين موضوع که وي در اتخاذ تمام تصميمات، به منافع ملي پايبند بوده است، ايمان داشته باشند.
برنده رقابت رهبري حزب محافظهکار که نخستوزير بعدي بريتانيا خواهد بود، روز بيست و سوم ژوئيه اعلام خواهد شد.
بازار