فارس/ نمايندگان پارلمان انگليس سهشنبه طرح دولت اين کشور براي خروج از اتحاديه اروپا تا تاريخ ۳۱ اکتبر را رد کردند.
نمايندگان مجلس عوام انگليس در نخستين رأيگيري با ۳۲۹ رأي موافق و ۲۹۹ رأي مخالف به کليات توافق جانسون رأي مثبت دادند، اما در يک رأيگيري ديگر که به فاصله کوتاهي برگزار شد، چارچوب زماني جانسون براي محقق کردن برگزيت تا ۳۱ اکتبر را رد کردند.
اين رأيگيريها به معناي آن است که نمايندگان انگليس با کليات توافقي که او هفته گذشته با اتحاديه اروپا براي برگزيت دست يافت، موافقت کردهاند.
جانسون پيش از اين گفته بود در صورتي که پارلمان انگليس با طرح او موافقت نکند لايحه پيشنهادي دولت خود براي خروج از اتحاديه اروپا را پس گرفته و خواستار برگزاري انتخابات سراسري خواهد شد.
نخستوزير انگليس روز شنبه مجبور شد عليرغم خواست خود از سران اتحاديه اروپا بخواهد اجراي برگزيت را به تعويق بيندازند. جانسون چند ماه پيش گفت تشکيل ميدهد بميرد اما خواستار تعويق برگزيت نشود.
رسانههاي انگليس گزارش دادند جانسون نامهاي را که در آن درخواست تأخير در اجراي برگزيت مطرح شده بدون امضاي خودش براي «دونالد تاسک»، رئيس شوراي اروپا ارسال کرد.
جانسون در آن نامه تأکيد کرده که درخواست مطرحشده در آن نامه در واقع خواست نمايندگان پارلمان انگليس است نه او. او نوشته بود اطمينان دارد ميتواند تا تاريخ ۳۱ اکتبر توافق برگزيت که ميان دولت او و سران ۲۷ دولت عضو اتحاديه اروپا حاصل شده را به تصويب برساند.
يک مقام ارشد دفتر نخستوزيري انگليس در گفتوگو با روزنامه تلگراف گفته آقاي جانسون در تماس تلفني با سران اروپايي از آنها خواسته از پارلمان انگليس بخواهند در تصميم خود براي تأخير در اجراي برگزيت تجديد نظر کنند زيرا «بهترين گزينه هم براي انگليس و هم براي اتحاديه اروپا» خروج بريتانيا از اتحاديه اروپا در ضربالاجل ۳۱ اکتبر است.
قانونگذاران پارلمان انگليس در جلسه ويژه روز شنبه، به متممي رأي دادند که «بوريس جانسون» نخستوزير اين کشور را مجبور به تمديد مهلت اجراي برگزيت (خروج بريتانيا از اتحاديه اروپا) ميکند.
جانسون در تلاشي فشرده توانسته با مذاکرهکنندگان اتحاديه اروپا جهت اجراي برگزيت به توافق برسد و قصد داشت در جلسه امروز، آن را در پارلمان تصويب کند. اما پس از تصويب متمم «لتوين» دولت طبق تهديد قبلي پارلمان را ترک کرد و به رأي گذاشتن توافق با بروکسل را کاري بيهوده دانست.
طبق برنامهاي که جانسون براي اجراي برگزيت اعلام کرده بود دولت در تاريخ ۳۱ اکتبر (۹ آبان) با توافق يا بدون توافق اتحاديه اروپا را ترک ميکند. او در واکنش به تصويب متمم لتوين پيش از ترک پارلمان گفته بود: «با اتحاديه اروپا در مورد اعمال تأخير [در اجراي برگزيت] مذاکره نخواهم کرد و قانون هم نميتواند مرا مجبور به اين کار کند».
پيش از جانسون، «ترزا مي» نخستوزير پيشين انگليس سه بار توافق دولتش با اتحاديه اروپا درباره برگزيت را به پارلمان انگليس ارائه کرد اما قانونگذاران هر سه بار اين طرح را رد کردند. او سوم خرداد امسال با اعلام شکست تلاشهايش براي حصول توافق با بروکسل براي خروج از اتحاديه اروپا استعفاي خود را اعلام کرد.
با رأي پارلمان به تمديد مهلت اجراي برگزيت، گزينههاي محدودي پيش روي جانسون قرار داشت. او ميتوانست بدون توجه به مصوبات پارلمان برگزيت را بدون توافق اجرايي کند يا زير بار رأي قانونگذاران رفته و براي خروج از اتحاديه اروپا تا سال آينده ميلادي صبر کند. همچنين جانسون ميتوانست به اميد ايجاد تغيير در ترکيب پارلمان انگليس، انتخابات عمومي زودهنگام برگزار کند يا طبق پيشنهاد حزب رقيب کارگر، خروج بريتانيا از اتحاديه اروپا را براي بار دوم به همهپرسي بگذارد.
طي همهپرسي اول برگزيت که سال ۱۳۹۵ برگزار شد، مردم بريتانيا به خروج اين کشور از اتحاديه اروپا رأي مثبت دادند.
بازار