ايرنا/ وزارت دفاع روسيه از پروژهاي خبر داده است که در آن مسکو هرگونه تحرک نظامي همسايگان خود را تشخيص داده و تحت نظر ميگيرد و ديگر موشک بالستيک يا جنگندهاي نخواهد بود که روسها از حرکت آن در اطراف خود بياطلاع باشند.
وزارت دفاع روسيه در بيانيه اي که در اختيار رسانههاي دولتي اين کشور قرار داده، درباره اين رادار جديد گفته است: سيستم جديد راداري روسيه حتي ميتواند هواپيماهاي «استلس» را در فاصله ۳ هزار کيلومتري رهگيري کند.
«يکي از مهمترين وظايف اين سيستم، رصد اهدافي مانند بمبافکن، موشکهاي کروز، هواپيماهاي برخاسته از عرشه ناو يا زمين و پارازيت است.»
براساس آنچه وزارت دفاع روسيه اعلام کرده اين سيستم قرار است در امتداد مرزهاي روسيه ميدان راداري براي ثبت پرتاب موشکهاي کروز ايجاد کند.
اين خبر در حالي منتشر شده است که چند روز ديگر نشست اعضاي ناتو سازماني که در راستاي مقابله با تهاجم احتمالي شوروي ايجاد شد، برگزار خواهد شد.
هرچند که سران عضو پيمان آتلانتيک شمالي در بدترين دوران گردهم ميآيند چرا که دونالد ترامپ رييس جمهوري آمريکا اعتقادي به دفاع آمريکا از متحدان اروپايي خود در قالب ناتو ندارد و آن را سازماني ميداند که فقط هزينه روي دست آمريکاييها ميگذارد.
«امانوئل مکرون» رييس جمهوري فرانسه نيز با استناد به اقدامات و اظهارات ترامپ عليه ناتو، اعلام کرده که آمريکا سفره خود را از اروپاييها جدا کرده است بنابراين اروپا بايد هر چه زودتر از خواب بيدار شود و ارتش مستقل خود را ايجاد کند.
وي همچنين گفته است که ناتو دچار مرگ مغزي شده است عبارتي که خشم «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان را هم در پي داشت.
رجب طيب اردوغان رييس جمهوري ترکيه و يکي از اعضاي پرحاشيه ناتو که تمايل دارد جنگنده اف٣۵ آمريکا در کنار سامانه پدافند هوايي اس۴٠٠ روسها را در کشورش بومي کند هم واکنش تندي به رهبر فرانسه داشته و از او بشدت انتقاد کرده است.
فراتر از اختلافات اعضاي ناتو با يکديگر، اختلافات روسيه و پيمان آتلانتيک شمالي تاريخچهاي به عمر تاسيس اين سازمان دارد چرا که روابط روسيه و سازمان پيمان آتلانتيک شمالي (ناتو) از هفتاد سال پيش تا امروز همواره با نوسان مواجه بوده است هر چند که در دورهاي دو طرف به همکاري روي آوردند اما اکنون اختلافها هر روز بيشتر ميشود و تنشها رنگ عملياتيتري به خود ميگيرند.
ناتو ۷۰ سال پيش و در شرايطي که جهان تازه از جنگ دوم جهاني فارغ شده بود، براي مقابله با اردوگاه شرق به رهبري اتحاد جماهير شوروي در آمريکا بوجود آمد و ۱۲ کشور شامل آمريکا، کانادا، ايسلند، انگليس، فرانسه، بلژيک، هلند، لوکزامبورگ، نروژ، دانمارک، ايتاليا و پرتغال هسته اوليه آن را تشکيل دادند.
از اهداف اصلي اين سازمان، بازدارندگي در برابر هرگونه تجاوز نظامي به کشورهاي عضو آن اعلام شد.
اين پايان کار نبود چرا که در طول جنگ سرد ناتو عملا به بازوي نظامي آمريکا در راس اردوگاه غرب براي مقابله با اقدامات شوروي و کشورهاي عضو پيمان ورشو تبديل شد.
پس از فروپاشي اتحاد جماهير شوروي در سال ۱۹۹۱ ميلادي که پس از انحلال پيمان ورشو بوقوع پيوست، پيمان ناتو حفظ شد و روند گسترش خود را ادامه داد.
روس ها معتقدند که گسترش ناتو به شرق، برخلاف وعده اين پيمان صورت مي گيرد و امنيت و تماميت ارضي اين کشور را هدف گرفته است.
سياستمداران روسيه ازجمله 'ولاديمير پوتين' رئيس جمهوري روسيه بارها گفته اند که هنگام اتحاد دو آلمان، مقام هاي غربي و ناتو به گورباچف رهبر وقت شوروي وعده داده بودند که اين پيمان گسترش نخواهد يافت.
روس ها به همين دليل گورباچف را به ساده لوحي و امضا نکردن سندي الزام آور که ناتو را ملزم به عدم گسترش به شرق کند متهم مي کنند.
در واقع روند گسترش ناتو و عضوگيري کشورهاي اروپايي بويژه کشورهاي حوزه بالتيک از نگاه روسها، فريب بزرگي است که هماکنون نيز ادامه دارد هر چند که اختلافات اخير اعضاي آن مسکني بر زخم ديرينه روسها در روزهايي شده است که ترامپ تلاش دارد زير تمام توافقات، اصول و قوانين بينالمللي بزند.
بازار