فارس/ يک گروه کارشناسان سازمان ملل در گزارشي به شوراي امنيت ميگويند، بررسي سلاحهاي استفاده شده از سوي نيروهاي انصارالله نشان ميدهد که آنها به يک مدل پهپاد جديد و يک موشک شبيه به موشک کروز مجهز شدهاند.
خبرگزاري آسوشيتدپرس به نقل از کارشناسان سازمان ملل مدعي شد که نيروهاي انصارالله يمن در حال دريافت بخشها و قطعاتي از پهپادها و تسليحاتي هستند که از نظر فني مشابه تسليحاتي است که در ايران ساخته ميشود.
اين کارشناسان گزارشي به اعضاي شوراي امنيت ارسال کردهاند که نسخهاي از آن به دست خبرگزاري آسوشيتدپرس رسيده است. در اين گزارش همچنين ادعا شده است که به نظر ميرسد مسير ارسال اين قطعات پهپاد و تسليحات بر فراز عمان و سواحل جنوبي يمن و از طريق قلمروي تحت کنترل نيروهاي انصارالله به سمت صنعا پايتخت اين کشور باشد.
گروه کارشناسان سازمان ملل در گزارش خود گفتهاند که توقيف يک کشتي حامل موشکهاي ضد تانک در تاريخ 25 نوامبر 2019 در درياي عربي نشان ميدهد که حمل و نقل دريايي نقش مهمي در ارسال اين تسليحات بازي ميکند.
اين گزارش همچنين گفته، در طول سال 2019، نيروهاي انصارالله به افزايش حملات عليه عربستان سعودي با استفاده از دو سيستم تسليحاتي جديد، يک نوع جديد از پهپاد مدل دلتا و يک حمله زميني با استفاده از موشکهاي مدل کروز، ادامه دادهاند.
اين کارشناسان در ادامه ميگويند که حملات تابستان گذشته به تاسيسات نفتي آرامکو در عربستان سعودي که موجب قطع جريان نفت به بازارهاي جهاني شد را نيز مورد بررسي قرار دادهاند.
اين گزارش مدعي است که برخلاف ادعاي حوثيها که مسئوليت اين حملات را پذيرفتهاند، تخمين برد سيستمهاي تسليحاتي به آنها اجازه نميدهد که از قلمروي تحت کنترل خود به چنين حملهاي دست بزنند.
با اين وجود اين کارشناسان ميگويند که تعداد ديگري از حملات با استفاده از همان پهپادها و موشکهاي زمين به زمين کروز را به ميتوان به حوثيها نسبت داد.
اين کارشناسان با بيان اينکه قطعات اين سيستمهاي تسليحاتي وارداتي هستند ميگويند که قطعات پهپادي و بقاياي موشکها را بررسي کردهاند، رد يکي از اين محمولهها از يک شرکت در هنگ کنگ به آدرسي در عمان بوده و ديگري از جايي در ژاپن به مقصد ابوظبي بوده است.
بازار