فارس/ خبرگزاري رويترز گزارش داد زندانيان عقيده در زندانهاي بحرين در سلولهاي با جمعيتي دو برابر ظرفيت و در وضعيت بهداشتي و درماني نامناسب به سر ميبرند که اين امر در شرايط همه گيري کرونا خطرناک است.
زندانيان عقيده در بحرين نسبت به احتمال شيوع کرونا در زندانهاي شلوغ رژيم آل خليفه بسيار نگران هستند.
هنگامي که «عبدالله حبيب سوار» فعال بحريني در حين حبس خود سرفههاي شديد و طولاني را تجربه ميکرد چهارده هم سلولي او ترس اين را داشتند که عبدالله به ويروس کورونا آلوده شده باشد و عفونت را در سلول و بند پر ازدحام آنها گسترش دهد.
سلولي که عبدالله و ديگر زندانيان در آن هستند، مخصوص هشت زنداني است و در يکي از بندهاي مختص زندانيان امنيتي در زندان «جو» منامه واقع است.
سوار در گفتوگو با خبرگزاري رويترز به هراس زندانيان از ابتلاي به کرونا اشاره کرد و گفت: که اصلا در دورهاي که او دچار سرفههاي شديد بوده، اجازه مراجعه به پزشک داده هم نداشته است.
سوار يکي از صدها معارض سياسي و فعالان خبرنگار و مدافعان حقوق بشري است که در محاکمههاي جمعي به زندان محکوم شده است. او در سال گذشته ميلادي بازداشت شد و محکوميت 40 سال حبس خود را سپري ميکند.
بحرين به دليل شرايط زندان از جمله ازدحام بيش از حد، بهداشت نامناسب و عدم مراقبتهاي بهداشتي تحت فشار سازمانهاي حقوق بشر قرار دارد.
بحرين نيز مانند ساير کشورهاي خاورميانه برخي زندانياني را که در معرض خطر هستند مانند زنان باردار را به دليل شيوع بيماري کرونا آزاد کرده است. بحرين تاکنون بيش از ۸۰۰ مورد ابتلا به کوويد- ۱۹ ر و پنج مورد مرگ ثبت کرده است.
با اين حال در حدود ۱۵۰۰ زنداني که از زندانهاي بحرين آزاد شدند هيچ کدامشان زندانياني نبودند که به دلايل امنيت ملي در حبس به سر ميبرند.
نهادهاي حقوق بشر از جمله عفو بين الملل هفته گذشته از مقامات بحرين خواستند زندانيان عقيده در اين کشور به ويژه زندانيان سالخورده يا افراد داراي بيماريهاي مزمن را آزاد کنند.
«مارک اوون جونز» از موسسه مطالعات عربي و اسلامي در دانشگاه اکستر گفت: «مقامات بحرين نميخواهند به نظر برسند که زير فشارهاي سياسي هستند».
محاکمههاي جمعي از زمان آغاز قيام مردمي بحرين در سال 2011 رايج شده است و از آن زمان اين کشور شاهد درگيريهاي پراکنده بين معترضين و نيروهاي امنيتي است .
«علي حسين الحاج» يکي از زندانيان عقيده در بحرين است که ميگويد مقامات زندان در راستاي تدابير پيشگيرانه براي مبارزه با کرونا مانع ملاقات خانوادهها با زندانيان شده اما زندانيان يا بيشتر نگهبانان و کارکنان مشغول در زندان هيچ ابزار پيشگيري از ويروس کرونا ندارند.
«احمد الوداعي» رئيس موسسه حقوق و دموکراسي بحرين که مقر آن در لندن است، هم ميگويد که اگر ويروس کرونا در زندان شلوغ بحرين گسترش يابد نتيجه، فاجعه بار خواهد بود.
يک ائتلاف بين المللي مرکب از 19 گروه حقوقي هم چند روز پيش از رژيم آل خليفه براي آزاد نکردن زندانيان عقيده که تنها به دليل مطالبه مسالمت آميز آزادي بيان در اين کشور در بازداشت هستند و به رغم شيوع کرونا آزاد نميشوند، انتقاد کرد.
بحرين از سال ۲۰۱۱ صحنه اعتراضات مردمي به ناعدالتي نسبت به مردم اين کشور است. مردم بحرين خواستار ايجاد اصلاحات واقعي در کشورشان، پايان تبعيض و مشارکت مردم در سياست گذاريهاي اين کشور هستند.
بازار