فارس/ آمريکا درباره کمکهاي درماني و بهداشتي به آفريقا خودنمايي ميکند، اما به جاي نجات جان مردم اين قاره، آنان را بمباران ميکند.
وبگاه تحليلي «اينترسپت» در يادداشتي که روز گذشته منتشر شد نوشت، آمريکا درباره کمکهاي بهداشتي و درماني به آفريقا خودنمايي ميکند اما در عين حال اکثر کشورهاي اين قاره را بمباران ميکند.
اينترسپت در اين گزارش نوشت، زماني که شيوع بيماري کرونا در قاره آفريقا در اواخر ماه مارس، آغاز شد، وزارت خارجه آمريکا در رسانه اجتماعي توئيتر درباره کمک بهداشتي و درماني آمريکا به اين قاره خودستايي کرد. توئيتي که اين وزارتخانه در 25 مارس نوشت، نشان ميدهد که آمريکا بيش از 100 ميليون دلار به کشورهاي خارجي از جمله کشورهاي آفريقايي کمک درماني و دارويي رسانده است.
وبگاه اينترسپت در اين يادداشت نوشت شواهد بسياري نشان ميدهند زماني که براي آمريکا بحث آفريقا مطرح ميشود تمرکز اين کشور به جاي اينکه بر نجات جان افراد باشد، پايان دادن به زندگي آنان است. اين مسئله به خصوص در دو کشور آفريقايي، يعني ليبي و سومالي که بزرگترين منافع را براي نظاميان آمريکا دارند، صدق ميکند.
ستاد فرماندهي آفريقا ايالات متحده آمريکا زماني که در سال 2008 به طور کامل عملياتي شد، سربازان آمريکايي شاهد مبارزاتي در بيش از دهها کشور آفريقايي بودهاند و بيش از هزار و 500 حمله هوايي، حمله کماندويي و ديگر مأموريتهاي زميني در ليبي و سومالي انجام دادهاند.
اين دو کشور آفريقايي از لحاظ سهم دريافتي کمکهاي درماني و بهداشتي آمريکا همچنان فقير هستند و اين در حالي است که نيروهاي آمريکايي، صدها و ميليونها دلار را صرف حملات هوايي بر اين دو کشور کرده است.
ارتش آمريکا در تلاش بوده ستاد فرماندهي آفريقا را به عنوان سپاه صلح نشان دهد نه مانند ستاد فرماندهي که عملياتهاي نظامي آمريکا و اقداماتي که موجب جنگ در «خاورميانه بزرگتر» شده را نظارت ميکند.
اينترسپت در ادامه نوشت، نقشههاي وزارت خارجه آمريکا نشان ميدهند که ليبي کمتر از 500 هزار دلار و بين 500 هزار تا 99 ميليون دلار نيز سومالي کمکهاي درماني و بهداشتي دريافت کردهاند.
بعد از حادثه يازده سپتامبر، آمريکا حملات بيشتري را در ليبي انجام داده و در اين حملات جنگجوياني را مورد هدف قرار داده که با داعش و القاعده در ارتباط بودهاند. بر اساس آماري که يک فرمانده بازنشسته نيروي هوايي آمريکا براي مرکز اينترسپت فراهم آورده است، آمريکا از 2011 تاکنون، حدود 776 حمله هوايي در شمال آفريقا انجام داده است.
عمده اين حملات در دوره «باراک اوباما»، رئيسجمهور پيشين آمريکا، صورت گرفتند، که نخستين حملات بزرگ در سال 2011 براي حمايت از شورشيان بودند که در نهايت نيز معمر قذافي، نخستوزير وقت ليبي را برکنار کردند. آن جنگ، کشور ليبي را متلاشي کرد.
در حالي که ارتش آمريکا حملات هوايي بيشتري را در ليبي انجام داده است اما سومالي نيز سالهاي طولاني محل عملياتهاي هوايي آمريکا در خارج از منطقه عملياتي ستاد فرماندهي مرکزي آمريکا بوده است و اين جنگ در دولت ترامپ افزايش داشته است. آمريکا بعد از سال 2007، بيش از 220 بار به سومالي حمله کرده است.
گمانهزنيهاي زيادي درباره کاهش نيروهاي آمريکايي در آفريقا وجود دارند و ويروس کوويد-19 استقرار اين نظاميان را در سراسر جهان محدود کرده است. اما تعداد سربازان مستقر در سومالي از سال گذشته همچنان بين 650 تا 800 ميباشد. براي محل استقرار اين سربازان و حمايت از صدها مأموريت زميني در اين سالها، ارتش آمريکا تعداد زيادي پاسگاه و پايگاه را در اين کشور ايجاد کرده است، اما متخصصان گفتهاند چيزي که سومالي واقعاً به آن نيازمند است، کلينيکها و بيمارستانها هستند.
حملات آمريکا به سومالي بعد از سال 2007 موجب کشته شدن حدود 142 غيرنظامي شده است و اين حملات در ليبي بعد از سال 2011 نيز بيش از 82 کشته بر جاي گذاشته است. با اين وجود ستاد فرماندهي آفريقا تأييد کرده که تنها چهار غيرنظامي بر اثر اين حملات در کشور سومالي کشته شدهاند.
پايگاه اينترسپت در پايان نوشت، عدم هماهنگي ستاد فرماندهي آفريقا با وزارت خارجه و همچنين با اداره توسعه بينالمللي آمريکا احتمالاً دليل اصلي اين موضوع بوده که غيرنظاميان سومالي هرگز نتوانستهاند کمک، جبران خسارات يا تلفات ناشي از حملات هوايي آمريکا را دريافت کنند.
بازار