ايرنا/ دونالد ترامپ رييس جمهوري آمريکا بامداد جمعه فرماني اجرايي را امضا کرد که با به چالش کشيدن مسووليت شبکههاي اجتماعي در قبال محتواها، اين شبکه ها را محدود ميکند.
به گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس، ترامپ که پيشتر تهديد به امضاي اين فرمان کرده بود، پس از عملي کردن تهديد خود مدعي شد که اين اقدام را براي حفاظت از آزادي بيان انجام داده است.
روز سهشنبه پس از آنکه ترامپ با انتشار چند پيام در حساب خود در شبکه اجتماعي توييتر رايگيري پستي را مصداق تقلب دانست، اين شبکه برچسبي را با عنوان «راستيآزمايي» حاوي يک پيوند به توييتهاي او اضافه کرد که آغاز درگيري لفظي ميان رييس جمهوري آمريکا و اين شبکه بود.
ترامپ پس از امضاي فرمان اجرايي گفت پيوندهاي «راستيآزمايي» تصميمات سردبيري توسط توييتر بود که به معناي فعاليت سياسي توسط اين شبکه اجتماعي است و بايد به قيمت از بين رفتن مصونيت اين شبکهها در مقابل شکايتهايي که درباره محتواهاي منتشر شده در آنان ميشود، تمام شود.
اين فرمان اجرايي نهادهاي دولتي را موظف ميکند که از سازمانهاي تنظيم مقررات مثل کميسيون ارتباطات فدرال و کميسيون تجارت فدرال بخواهند تا درباره امکان تنظيم مقررات جديد بر اين شبکهها مطالعه کنند.
قوانين آمريکا شبکههاي اجتماعي را در قبال محتواهايي که کاربران در آن منتشر ميکنند، مسوول نميدانند، چراکه اين شبکهها به عنوان بستر عمل ميکنند نه ناشر.
توييتر در بخش بالاي صفحه راستيآزمايي توييتهاي ترامپ نوشته است: ترامپ به اشتباه ادعا کرد که رايگيري پستي به تقلب در انتخابات منجر خواهد شد اما به گفته راستيآزمايان، هيچ مدرکي در تاييد اين ادعا وجود ندارد.
ترامپ نيز در واکنش تندي که از وي انتظار ميرفت، با انتشار پيامي گفت که توييتر در انتخابات رياست جمهوري سال ۲۰۲۰ آمريکا مداخله کرده و آزادي بيان را سرکوب ميکند.
به گفته يکي از سخنگويان توييتر، برخورد اخير با ترامپ در راستاي سياست جديد اين شبکه اجتماعي براي محدود کردن انتشار محتواي مخرب و گمراهکننده درباره همهگيري کروناست. اين درحالي است که اين قانون در مورد توييتهاي پيشين رئيس جمهوري آمريکا درباره موثر بودن داروي هيدروکسيکلروکين در درمان بيماري کوويد-۱۹ اعمال نشد.
بازار