باشگاه خبرنگاران/ طبق جديدترين پژوهشها، در صورتي که چين قراردادي هستهاي با آمريکا به امضا برساند، خسارتهاي فراواني را از لحاظ ظرفيتهاي موشکي خود متحمل خواهد شد.
پايگاه ديفنس نيوز در گزارشي اعلام کرد پژوهشگران با انتشار نتايج تحقيقاتي جديد، در خصوص امضاي پيماني هستهاي از سوي چين با آمريکا هشدار داده و اعلام کرده اند اين مسأله ميتواند خسارتي فراوان را براي پکن به بار آورد.
بر اين اساس، طبق يک ارزيابي امنيتي منطقه اي، در صورتي که چين يک پيمان کنترل تسليحاتي جديد با آمريکا به مانند پيمان «آي ان اف» (پيمان منع موشکهاي هستهاي ميان برد که ميان آمريکا و شوروي سابق منعقد شده بود) به امضا رساند، ممکن است به از دست دادن ۹۵ درصد از ظرفيت موشکهاي بالستيک و کروز پکن منجر شود.
پژوهشگران موسسه بين المللي مطالعات استراتژيک (IISS) که در لندن مستقر است، در تحقيقات خود با عنوان «بررسي امنيت منطقهاي آسيا- اقيانوسيه ۲۰۲۰» اعلام کردند پکن در صورتي که به يک پيماني جديد شبيه «پيمان منع موشکهاي هستهاي ميان برد» (آي ان اف) ملحق شود، مجبور خواهد شد ۹۵ درصد از موشکهاي موجود بالستيک و کروز خود را منهدم کند.
همچنين در ادامه اين تحقيقات آمده که انتظار داشتن از چين براي امضاي چنين قراردادي بطور کلي امري غير منطقي است؛ چرا که بيشتر موشکهاي چين در رده موشکهاي کوتاه برد و ميان برد قرار دارد و همين مسأله سبب شده تا به اين کشور امتيازي قابل مقايسه در برابر کشورهاي ديگر در منطقه داده شود.
طبق برآورد موسسه بين المللي مطالعات استراتژيک، چين بيش از ۲۲۰۰ موشک دارد که ميتوانند در صورت امضاي چنين قرادادي، شامل اين پيمان شوند. همچنين بنابر يک ارزيابي که در سال ۲۰۱۹ انجام گرفت، چين تنها ۹۰ موشک بالستيک قاره پيما دارد که ميتواند به خاک آمريکا برسد.
پيمان منع موشکهاي هستهاي ميان برد موسوم به «آي ان اف» پيماني براي کنترل تسليحاتي ميان آمريکا و شوروي سابق بود که در تاريخ ۸ دسامبر ۱۹۸۷ ميان «ميخائيل گورباچف» دبيرکل حزب کمونيست اتحاد جماهير شوروي و «رونالد ريگان» رئيس جمهوري وقت آمريکا به امضا رسيد.
برپايه اين معاهده، توسعه و ساخت تمامي موشکهاي زميني با بُرد ۵۰۰ تا ۵۵۰۰ کيلومتر ممنوع شد. اين توافق در سالهاي پاياني جنگ سرد ميان آمريکا و شوري به امضا رسيد.
گفتني است در اکتبر ۲۰۱۸ دونالد ترامپ، رئيس جمهور آمريکا رسما خروج کشورش از اين پيمان را اعلام کرد.
بازار