ايرنا/ دولت هند مجوز آزمايش انساني نخستين واکسن کرونا به نام "کواکسين" که با همکاري شوراي تحقيقات پزشکي و موسسه ملي ويروس شناسان اين کشور توليد شده را صادر کرد.
وزارت بهداشت هند پس از دريافت نتايج مثبت اوليه آزمايش اين واکسن، با ارائه مجوز به شرکت "باهارات بيوتک" براي آغاز مرحله يک و دو آزمايش باليني آن بر روي انسان موافقت کرده است.
دکتر کريشنا الا رييس شرکت باهارات بيوتک گفت: کواکسين اولين واکسن ساخت هند براي درمان بيماري کوويد-۱۹ است. نتايج اوليه اين واکسن اميدوار کننده بوده است و امنيت بالا و همچنين واکنش موثر سيستم ايمني بدن را از خود نشان داده است.
شرکت هندي "باهارات بيوتک" در گذشته چندين واکسن براي فلج اطفال، هاري، روتاويروس، آنسفاليت ژاپني، چيکونگونيا و زيکا توليد کرده است.
خيز هند براي توليد واکسن کرونا
شرکتها و موسسات مختلف هندي براي توليد واکسن کرونا تحقيقات خود را آغاز کردهاند. موسسه تکنولوژي شيميايي هند در شهر حيدرآباد توانسته است مواد اوليه سازنده داروي "رمديسوير" را با موفقيت ترکيب کرده و براي ساخت واکسن کرونا اقدام کند.
داروي "رمديسوير" اولين واکسني است که توسط شرکت آمريکايي " گيلياد ساينسز" توليد شده و به عنوان درمان بيماري کرونا در موارد اضطراري در اين کشور مورد استفاده قرار ميگيرد.
داروي "فاوي پيراوير" يک داروي اميدوار کننده ديگر در درمان بيماري کرونا است. موسسه تکنولوژي شيميايي هند در حال مذاکره با بخش خصوصي براي آزمايشات باليني و توليد احتمالي آن در هند است.
از سوي ديگر دانشمندان هندي مشغول آزمايش يک واکسن چند منظوره هستند که پيش از اين براي درمان بيماري جذام مورد استفاده قرار گرفته است و ميتواند ايمني بدن را تقويت کند. تقويت ايمني بدن در مقابله با ويروس کرونا موثر است.
در حال حاضر چندين دارو براي درمان کرونا در مرحله آزمايش قرار دارد. از جمله اين داروها "لوپيناوير" و "ريتوناوير" است که پيش از اين براي بيماران مبتلا به ايدز مورد استفاده قرار ميگرفت.
داروهاي در حال توليد و تحت آزمايش ديگر براي درمان کرونا شامل "لرون ليماب" براي مراحل اوليه اين بيماري و "فاوي پيراوير" يا " اويجان" ميشوند.
ادعاي شرکت هندي در توليد داروي گياهي کرونا
يک شرکت هندي که در زمينه طب سنتي و گياهي هندي موسوم به "آيورودا" فعاليت ميکند اعلام کرد دارويي توليد کرده که بيماران کرونايي را طي يک هفته کاملا درمان ميکند.
شرکت "پتانجالي يوگ دوو" به صورت رسمي يک دارو گياهي منتشر کرده و ادعا ميکند اين دارو ميتواند بيماران کرونايي را درمان کند.
اين شرکت اعلام کرده است اين دارو تا يک هفته آينده در فروشگاهها در سرتاسر هند به فروش خواهد رسيد.
با وجود ادعاي اين شرکت، شوراي تحقيقات پزشکي هند که مسوليت مقابله با ويروس کرونا را بر عهده دارد هنوز اين ادعا را تاييد نکرده است.
دولت هند همچنين اعلام کرده است شکرت "پتانجالي" پيش ارائه محصول خود در بازار بايد يافتههاي مستند مبني بر موثر بودن اين دارو در درمان کرونا ارائه کند.
آيورودا (به معني علم زندگي) يک علم باستاني و کهن است که در هند مرکز توجهاست، اگر چه در کشورهاي ديگر نيز در قالب طب جايگزين استفاده ميشود. در آيورودا از گياهان طبي، ماساژ و يوگا براي درمان بيماران استفاده ميشود.
شرکت سروم هند همزمان بر روي چند واکسن کرونا تحقيق ميکند
موسسه سروم که بزرگترين شرکت توليد کننده واکسن از نظر حجم در جهان است، در حال حاضر بر روي چندين واکسن آزمايشي ويروس کرونا تحقيق ميکند.
يکي از اين واکسنها، "آسترا زنيکا" است که توسط دانشگاه آکسفورد توليد شده و در اخبار جهان از آن به عنوان اميد درمان بيماري کرونا ياد ميشود. موسسه سروم هچنين در حال توليد واکسن مخصوص خود است.
شرکت سروم که در سال ۱۹۶۶ توسط کوروش پونوالا (يکي از شخصيتهاي مهم جامعه زرتشتيان هند) بنيان گذاري شد، اکنون با شرکتهاي آمريکايي "کودا جنيکس"، "نوا واکس" و شرکت اتريشي "تميس" براي توليد واکسن کرونا قرارداد بسته است.
نگاهي به تلاش کشورها در سرتاسر جهان براي توليد واکسن کرونا
بر اساس گزارشهاي منتشر شده در حال حاضر بيش از هزار آزمايش باليني در سراسر جهان در زمينه ساخت داروي کرونا در حال انجام است.
رقابت براي ساخت چنين دارويي به حدي تنگاتنگ و فشرده است که گاهي پروتکلهاي رايج در اين زمينه ناديده گرفته ميشود؛ از انتشار فوري نتايج روي اينترنت بدون اعتبارسنجيهاي متداول تا صدور مجوزهاي اضطراري و خارج از نوبت.
هم اکنون مجوزهايي براي استفاده از داروي "رمديسوير" در درمان بيماري کرونا صادر شده است. اين دارو پيش از اين براي درمان بيماري ابولا مورد استفاده قرار ميگرفت.
با وجود انتقادهايي که درباره اين دارو مطرح است از جمله عدم تاثير در کاستن احتمال مرگ ناشي از ابتلا به کرونا، طرفداران استفاده از آن ميگويند که چنين دارويي به کمتر شدن بار موجود بر روي بيمارستانها ميانجامد.
برخي محققان ميگويند که رمدسيوير بر موارد خفيف ابتلا به ويروس کرونا موثر است و در مورد کساني که بيماري کوويد-۱۹ در آنان به مرحله پيشرفته رسيده، تاثير چنداني ندارد.
داروي ديگر که دونالد ترامپ رييس جمهوري آمريکا استفاده از آن را تبليغ کرده اما از سوي نهادهاي علمي تاييد نشده است، قرصهاي "هيدروکسي کلورکين" است. اين دارو براي درمان مالاريا استفاده ميشود و هند بزرگترين کشور توليد کننده آن در جهان است.
هم اکنون اين کشور در حال صادرات اين قرصها به کشورهاي مختلف ميباشد.
اما تاثيرپذيري اين دارو نيز قطعي نيست و حتي گزارشهاي مبني بر وخيمتر شدن حال برخي از مبتلايان در اثر استفاده از اين دارو نيز منتشر شده است.
همچنين تحقيقاتي درباره ترکيب دو داروي ضد ويروس ايدز، ريتوناوير و لوپيناوير، در حال انجام است که هنوز نتايج قطعي آن منتشر نشده است.
نتايج يک تحقيق ديگر در هنگکنگ که به تازگي در نشريه معتبر "لانست" منتشر شده، نشان ميدهد ترکيب دو داروي ضدويروسي ديگر، ريباويرين و اينترفرون بتا، از عمر ويروس در بدن به مدت پنج روز ميکاهد.
تزريق پلاسماي خون بيماران بهبود يافته، به بدن مبتلايان به کوويد-۱۹ نيز يک روش ديگر است. هدف پزشکان از اين روش، تسريع در از بين بردن ويروس در بدن بيماران و کاهش آسيبهاي ناشي از اين ويروس است. اکنون اين روش در بسياري از کشورها از جمله آمريکا، فرانسه، چين، اتريش، ايران و هند مورد استفاده قرار ميگيرد.
برخي کارشناسان ميگويند که ميزان تاثيرگذاري چنين روشي بستگي به پلاسماي خون فرد بهبوديافته دارد. همچنين در اين روش، خطر ابتلا به بيماريهاي ديگر و عوارض ديگر نيز وجود دارد.
در نهايت دهها روش درماني هم اکنون براي درمان بيماران کرونايي مورد آزمايش است اما به دليل جديد بودن اين ويروس، تاثير گذاري اين روشها به زمان طولانيتري نياز دارد.
بازار