مهر/ دبيرکل سازمان پيمان آتلانتيک شمالي با نقض منشور ملل متحد پيرامون لزوم عدم دخالت در امور داخلي کشورهاي مستقل، به تصويب قانون امنيتملي چين پيرامون هنگکنگ واکنش نشان داد.
به نقل از خبرگزاري رويترز، «ينس استولتنبرگ» دبيرکل سازمان پيمان آتلانتيک شمالي «ناتو» امروز سه شنبه در واکنش به تصويب قانون امنيت ملي چين در ارتباط با منطقه هنگکنگ، اين موضوع را نقض قانون و تضعيف استقلال هنگ کنگ دانست!
دبيرکل ناتو با نقض منشور ملل متحد در خصوص لزوم پرهيز از دخالت در امور داخلي ساير کشورهاي مستقل در ادامه مدعي شد: روشن است که چين با ارزش هاي ما - دموکراسي، آزادي و حاکميت قانون- مشترکاتي ندارد!
«ينس استولتنبرگ» اضافه کرد: ما اين را در هنگ کنگ مي بينيم، جايي که قانون امنيتي جديد، استقلال آن را تضعيف ميکند.
گفتني است پيشتر قانون امنيتي هنگ کنگ توسط پارلمان چين به تصويب رسيد.
به موجب اين قانون، چين به خود حق ميدهد آژانسهاي امنيتي در هنگ کنگ مستقر کند و از اين پس، ميتواند قضاتي را براي کميته تحت امر رئيس اجرايي هنگ کنگ منصوب کند که وظيفه آنها نظارت بر اجراي قانون جديد است.
رئيس اجرايي نيز تحت نظارت دولت مرکزي پکن خواهد بود و مصوبه جديد نيز به قوانين فعلي هنگ کنگ ضميمه ميشود.
بازار