فارس/ دستيار ارشد نخستوزير پيشين رژيم صهيونيستي در يادداشتي نوشت، تصاحب کاخ سفيد توسط نامزد دموکرات انتخابات آمريکا تأثير منفي چنداني بر منافع تلآويو نخواهد داشت.
«زِو چفرتس» ستوننويس نشريه «بلومبرگ» و دستيار ارشد نخستوزير پيشين رژيم صهيونيستي، در يادداشتي به تأثيرات رياست جمهوري احتمالي «جو بايدن» نامزد دموکرات انتخابات امسال آمريکا بر روابط واشنگتن و تلآويو پرداخت.
در اين يادداشت آمده است، بسياري ديگر از متحدان آمريکا، با کنار رفتن «دونالد ترامپ» از رياست جمهوري نفس راحتي خواهند کشيد اما چنين اتفاقي براي «بنيامين نتانياهو» نخستوزير رژيم صهيونيستي تا حدي پيچيدهتر خواهد بود.
چفرتس مينويسد، ترامپ در اين چهار سال هداياي زيادي به نتانياهو بخشيد که از جمله آنها ميتوان به بلنديهاي جولان، انتقال سفارت آمريکا به بيتالمقدس، اعطاي پنهاني مجوز جنگ با ايران و لغو برجام و طرح ايجاد يک کشور کوچک فلسطيني در کرانه باختري اشاره کرد. ترامپ در سه کارزار انتخاباتي پياپي در فلسطين اشغالي به سختي تلاش کرد نتانياهو را در دفترش نگه دارد. اکنون که ترامپ به دنبال انتخاب مجدد در آمريکا است، انتظار لطف متقابل نتانياهو را دارد.
او در ادامه ميافزايد، اما قدرشناسي و وفاداري، در اخلاقيات نتانياهو جايگاهي ندارد. نتايج نظرسنجيهاي اخير نشان ميدهد محبوبيت ترامپ نسبت به بايدن به شدت افت کرده است. از سوي ديگر گفته ميشود ديپلماتهاي رژيم صهيونيستي در واشنگتن ميگويند در حال گفتوگو با جمهوريخواهان فاقد روحيه و دموکراتهاي هيجانزده هستند.
در اين يادداشت آمده است، پيروزي بايدن به «ماه عسل» ترامپ و نتانياهو پايان خواهد داد اما لزوماً براي دولت رژيم صهيونيستي به منزله يک فاجعه نخواهد بود. بايدن تمام عمرش يک صهيونيست بوده و زماني که سناتور بود از حاميان رژيم صهيونيستي به شمار ميرفت. همچنين بايدن در دوران معاونت رئيسجمهور پيشين آمريکا و زماني که توافق هستهاي با ايران منجر به نزاع لفظي ميان تلآويو و واشنگتن شد، توانست مانع از تعميق اختلاف ميان دو کشور شود.
چفرتس مينويسد، بايدن به عنوان يک رئيسجمهور دموکرات ميانهرو اقدام به تهديد قطع کمک نظامي به رژيم صهيونيستي نخواهد کرد؛ همچنين بعيد است که اشغال جولان يا انتقال سفارت آمريکا به بيتالمقدس را معکوس کند. با اين مخالفتهايي درخصوص نحوه مقابله با ايران و مسئله فلسطين وجود خواهد داشت اما اين موارد نيز رفع شدني است.
وي مينويسد، هر اندازه که ترامپ در هنگامه انتخابات تا چه حد ضعيف ظاهر شود، نتانياهو تا پيش از مشخص شدن نتايج آن، فاصله گرفتن از ترامپ را علني نخواهد کرد زيرا رئيسجمهور آمريکا چنين کاري را خيانت تلقي کرده و دست به انتقام خواهد زد. حتي اگر ترامپ در انتخابات شکست بخورد از حمايت طرفداران و دنبالکنندگان حساب توئيترياش بهرهمند خواهد ماند. بنابراين اگر قرار باشد ميان اين دو جدايي اتفاق بيفتد، نتانياهو ترجيح ميدهد آن را با ملايمت انجام دهد.
او ميافزايد، در صورتي که بايدن رئيس جمهور آمريکا شود، نتانياهو سه هدف را دنبال خواهد کرد. اول اينکه در خلال رکود جدي در فلسطين اشغالي، حمايت مالي واشنگتن را جلب کند، دوم اينکه ديدگاه دولت جديد آمريکا درباره ايران را با ديدگاه خود که معتقد است تهران دشمن کينهتوز مشترک آمريکا و رژيم صهيونيستي است مطابقت دهد و سوم اينکه «توافق صلح ترامپ» را حفظ کند.
چفرتس مينويسد، نتانياهو ممکن است هدف اول را محقق کند زيرا اسرائيل همچنان از حمايت فراحزبي قابل توجهي در کنگره آمريکا برخوردار است اما احتمالاً در دستيابي به هدف دوم شکست بخورد زيرا [تغيير دادن سياست تهران از طريق] مصالحه با ايران يکي از ستونهاي سياست خارجي دموکراتهاي ميانهرو در آمريکا است. در مورد هدف سوم احتمالاً فقط نام آن از «معامله قرن ترامپ» به «راهحل دو کشوري معقولانه» يا چيزي شبيه به آن تغيير کند.
او در پايان مينويسد، نتانياهو به اندازهاي که دوست دارد خودش در کاخ سفيد باشد، خواهان پيروزي ترامپ در انتخابات است. جدايي از ترامپ براي او دشوار است اما «هميشه نميتواني آنچه ميخواهي بهدست آوري، گرچه اگر کارتهايت را درست بازي کني ممکن است به آنچه ميخواهي دست پيدا کني».
بازار