فارس/ چند مقام سابق امنيت ملي آمريکا مدعي شدهاند رئيسجمهور اين کشور به قدري از اطلاعاتي که به ضرر روسيه بوده عصباني ميشده که آنها کمکم ياد گرفتند در اين خصوص اطلاعات زيادي به وي ندهند.
طبق شبکه آمريکايي «سيانان»، از آنجا که «دونالد ترامپ» در مواجه با هشدارهايي که به وي در خصوص روسيه داده ميشده، از کوره در ميرفته است، مقامات دولتش تصميم گرفتند با وي کمتر در اين خصوص صحبت کنند.
به گزارش وبگاه خبري آمريکايي «بيزنس اينسايدر»، اوايل رياستجمهوري ترامپ مقامات دولت وي دريافتند در ارائه اطلاعات شفاهي در اين خصوص زيادهروي نکنند و همچنين فهميدند گزارشات کتبي آنها هم از سوي ترامپ مورد بيتوجهي قرار ميگيرد.
در اين گزارش به نقل از يکي از کارکنان ارشد سابق امنيت ملي آمريکا ادعا شده رئيسجمهور اين کشور فضايي را ايجاد کرده که باعث دلسردي درباره ارائه اطلاعاتي ميشود که به نفع روسيه نيست.
«جان راتکليف» مدير فعلي اطلاعات ملي و «رابرت اُ برايان» مشاور امنيت ملي کاخ سفيد اظهارات اين مقامهاي سابق را رد کردهاند.
راتکليف در گفتوگو با سيانان، اين اظهارات را «کاملاً نادرست» توصيف کرد. برايان هم آنها را «مضحک» خواند.
نيويورک تايمز جمعه هفته قبل در گزارشي مدعي شد يک واحد اطلاعاتي ارتش روسيه شبهنظاميان طالبان را برانگيخته تا عليه نيروهاي ائتلاف بينالمللي تحت هدايت آمريکا که در افغانستان حضور دارند، عمليات انجام دهد و براي اين کار پاداش مالي تعيين کرد.
به ادعاي اين روزنامه مقامهاي اطلاعاتي آمريکا، دونالد ترامپ، رئيسجمهور اين کشور را نيز در جريان اين اقدام روسيه قرار داده بودند.
اين خبر با واکنشهاي تند ترامپ و همچنين مقامهاي روسيه روبرو شد و آنها قويا اين گزارش را رد کردهاند اما مقامهاي ارشد دموکرات کنگره آمريکا خواستار توضيحات سران سازمانهاي اطلاعاتي اين کشور درباره اين خبر شدهاند.
وزير دفاع آمريکا هم ضمن تاکيد بر اينکه مدرک قابل استنادي درباره اقدام روسيه در تشويق طالبان به کشتن نيروهاي آمريکايي وجود ندارد، به نيروهاي نظامي ايالات متحده اطمينان داد که او تهديدها عليه پرسنل ارتش را جدي ميگيرد.
در ادامه واکنشهاي مختلف به گزارش ادعايي روزنامه «نيويورکتايمز» درباره تعيين جايزه توسط مسکو براي شبهنظاميان افغان جهت حمله به نظاميان آمريکايي، وزارت خارجه روسيه نيز آن را رد کرد.
«زمير کابُلوف» يکي از سخنگوهاي وزارت خارجه روسيه تاکيد کرد که هيچ مدرکي درباره تباني مسکو با طالبان براي هدف قرار دادن نظاميان آمريکايي در افغانستان وجود ندارد.
وي درباره ادعاي برخي رسانههاي آمريکايي مبني بر اينکه شخصي به نام «رحمتالله عزيزي» از قاچاقچيان مواد مخدر در افغانستان، واسطه تماسهاي بين روسيه و طالبان بوده، اظهار داشت که تا کنون حتي نام او را نشنيده است.
بازار