ايسنا/ طي سالهاي گذشته ۳۳ هزار تبعه کره شمالي به کره جنوبي گريختهاند که در ميان آنها تجار، افسران، زنان خانهدار حتي برخي ديپلماتها هستند که از چين به کره جنوبي رفتهاند. از سال ۱۹۹۶، تنها ۲۰ تن از منطقه غيرنظامي شده به شدت محافظت شده از خدمت گريختهاند که روه چول مين سرباز داستان ما يکي از آنهاست.
به نوشته روزنامه وال استريت ژورنال، سرباز جدا شده از ارتش کره شمالي اسراري خاص از نيروي نظامي اين کشور پيچيده و پر راز و رمز آسيايي منتشر کرده است.
روه چول مين، سرباز کره شمالي که قرار بود نماينده نيروهاي جنگجوي نخبه در ارتش کره شمالي باشد حدود سه سال پيش به منطقه غيرنظامي شده بين دو کره فرستاده و در صفوف خطوط مقدم جذب شد.
در اين گزارش آمده است، سرباز مذکور در پايان سال ۲۰۱۷ در سايه مهارت خوب و قدش که در مقايسه با ديگر همقطارانش در کره شمالي بلندتر بود، به هدفش رسيد اما زماني که در اولين تمرين عملي حضور يافت، شوکه شد، هيچ يک از رقيبانش حضور نداشتند آنها بعد از پرداخت رشوههايي به مسؤولان برجسته از حضور در مانور معاف شده بودند.
اين روزنامه تاکيد ميکند، آنچه نهايتا او را به جدايي از کره شمالي واداشت ظلم و تبعيضي بود که به او ميشد به اضافه گرسنگي و بيپولي که در جريان خدمت نظامي با آن روبهرو بود او ديگر مطمئن شده بود آيندهاي در ارتش ندارد. طبق اين گزارش، داشتن شرايط بهتر، ترفيع سريعتر و راحتتر و غذاي کافي همه منوط به داشتن پول بود.
به رغم اينکه کيم جونگ اون، رهبر کره شمالي بر ارتش کشورش تسلط کافي دارد اما کارشناسان نظامي آمريکايي و آسيايي از ماهها پيش ميگويند، نيروهاي مسلح در پيونگ يانگ از داخل گنديدهاند و از فساد و تصميمات استراتژيک رنج ميبرند که پولهاي اين کشور را صرف سلاحهاي هستهاي و آزمايشهاي موشکي به جاي توجه به نيروهايش ميکنند.
اين روزنامه طبق سند دولتي کره جنوبي ميافزايد، طي سالهاي گذشته حدود ۳۳ هزار تن از کره شمالي از اين کشور از طريق چين به کره جنوبي گريختهاند و از ميان آنها پيمانکاران، تجار و تعداد اندکي ديپلماتها بودند که اکثرشان به کره جنوبي گريختند در حاليکه تنها ۲۰ تن از خدمت ارتش از طريق منطقه غيرنظامي شديدا کنترل شده جدا شدند.
به نوشته اين روزنامه، کره شمالي يکي از بزرگترين ارتشهاي جهان را داراست به طوريکه ارتش آن شامل ۱.۲ نيروي فعال است. طبق سند وزارت خارجه آمريکا، پيونگ يانگ حدود يک چهارم توليد داخلي خود را صرف تجهيزات نظامي ميکند اين بالاترين ميانگين در جهان در بين ۱۷۰ کشور است در حاليکه آمريکا تنها سه درصد توليد داخلي خود را صرف امور دفاعي ميکند.
طبق اين گزارش، اندکي از اين مبالغ به سربازان خطوط مقدم اختصاص مييابند، طبق تاکيد سرباز جدا شده که در مرزهاي مشترک با نيروهاي آمريکايي و کره جنوبي خدمت کرده، او پيشبيني ميکرد منطقه غيرنظامي شده شامل غذاي بسيار، فرماندهي منظم و آموزش متمرکز و بابرنامه خواهد بود اما او شاهد بوده که افسران برجسته غذاها را ميدزديدند.
اين سرباز ميگويد: يکي از افسران گفت: "نميخواهي ترفيع بگيري"؟ او قصد داشت از من پولي به دست بياورد اما من پولي براي پرداخت کردن نداشتم.
وي تاکيد ميکند: شهروندان کره شمالي چيزي از بسياري از امور متداول در رسانههاي خارجي در راس آنها وضعيت جسماني کيم جونگ اون، رهبر کره شمالي نميدانند که از ماه گذشته ميلادي ناپديد شده و شايعات را درباره مرگش داغ کرده است.
اين سرباز جدا شده به برخي رنجهايي که طي هفتههاي آخر قبل از گريختن از ارتش کشيده اشاره ميکند به طوريکه روزهاي طولاني در هنگام نگهباني در منطقه غيرنظامي شده نخوابيده بود. پيامهايي به صورت مستمر از فرماندهاش دريافت ميکرده مبني براينکه بيدار باشد و نخوابد. او همچنين بعدا متهم به دزديدن برنج شد؛ جرمي که اصلا مرتکب نشده بود اما توسط فرماندهاش کتک خورد و جلساتي توبيخي هم داشت.
وال استريت ژورنال اشاره کرد، سرباز جدا شده در حال حاضر در سئول پايتخت کره جنوبي زندگي ميکند و در سايه شيوع کرونا احساس امنيت ميکند اما در عين حال به دليل کرونا نگران خانوادهاش در کره شمالي است چراکه دولت کره شمالي تدابير پيشگيرانه را در مواجهه با اين بيماري کشنده در نظر نميگيرد و متذکر ميشود شهروند کره شمالي هيچ ارزشي در نزد نظام حاکم اين کشور ندارد؛ کشوري ممکن است آنها را رها کند تا بدون هيچ توجهي با مرگ روبهرو شوند.
وال استريت ژورنال در خاتمه مينويسد: روه چول مين بسيار نگران خانوادهاش است نه فقط به خاطر کرونا بلکه به دليل احتمال تحت پيگرد قرار گرفتن خانوادهاش در پي جدايياش از ارتش.
بازار