ايرنا/ نشريه آمريکايي نشنال اينترست نوشت؛ فرانسه نميخواهد به هيچ کشوري براي دفاع از خود متکي باشد، از اينرو تسليحات هستهاياش را تقويت ميکند و هم اکنون نيز به زيردرياييهايي هستهاي مجهز است که از امکان کشتار ميليونها نفر ظرف چند دقيقه برخوردار است.
به گزارش روز يکشنبه نشريه آمريکايي نشنال اينترست، زرادخانه هسته اي فرانسه از ويژگي هاي هوايي و دريايي برخوردارند.
برخلاف آمريکا يا روسيه که از سه گانه هسته اي موشک هاي مستقر روي زمين، موشک هاي هواپايه و موشک هاي شليک شونده از زيردريايي برخوردارند، فرانسه به زيردريايي هايي مجهز است که از قابليت شليک موشک هاي بالستيک هسته اي برخوردار است و همچنين از ذخيره موشک هاي کروز هسته اي هواپايه بهره برده است.
موشک ام ۵۱، قلب بازدارنده هسته اي فرانسه در درياست. هر موشک داراي ۶ تا ۱۰ کلاهک بازآي مستقل چند گانه (MIRVs) است و هر کلاهک تخمين زده مي شود که در محدوده ۷۵ تا ۱۱۰ کيلوتن باشد.
برد موشک ها حدود ۸ هزار کيلومتر (حدود ۵ هزار مايل) و موشک ها از زيردريايي هسته اي کلاس «تريومفان» شليک مي شوند.
موشک هوا به سطح ميان برد فرانسه، مولفه هواپرتاب بازدارنده راهبردي فرانسه است. اين موشک نقشي منحصر به فرد در بازدارندگي فرانسه ايفا مي کند و استفاده از آن به عنوان شليک هشداري قبل از متوسل شدن به تسليحات هسته اي گسترده تر در جريان درگيري است.
درهمين حال، سيستم موشکي «هادس» در يک مقطع، يک قطعه زميني از سيستم بازدارنده استراتژيک فرانسه بود، البته فقط در سطح تاکتيکي و نه در سطح استراتژيک که دليل آن اندازه ۴۸۰ کيلومتري نسبتا کوتاه يا برد ۳۰۰ مايلي آن بود.
هادس در سال ۱۹۷۵ به عنوان گزينه اي براي دفاع از مرزهاي فرانسه درصورت حمله اتحاد جماهير شوروي ساخته شد.
بخشي از آنچه اين برنامه را محکوم به شکست کرد، برد موشکي بود که مي توانست آلمان شرقي را دقيقا در تيررس هادس قرار دهد.
بعد از اتحاد آلمان در سال ۱۹۹۰، حفظ انباري از تسليحات هسته اي تاکتيکي که از قابليت دسترسي به آلمان برخوردار است، به لحاظ سياسي غيرقابل دفاع شد و اين موشک ها و پرتابگرها در اواسط سال هاي ۱۹۹۰ برچيده شد.
بازدارندگي هسته اي فرانسه با يک ويژگي مستقل مشخص است. فرانسه در سال ۱۹۶۶ از سازمان پيمان آتلانتيک شمالي (ناتو) خارج شد و در سال ۲۰۰۹ مجددا به آن پيوست.
يکي از موضوعات مطرح اين بود که فرانسه تمايلي نداشت زرادخانه هسته اي استراتژيک خود را زير چتر ناتو قرار دهد.
فرانسه يکي از قدرت هاي موشکي برجسته جهان است و علاوه بر طيف گسترده اي از موشک هاي هسته اي و متعارف، عضو دائم شوراي امنيت سازمان ملل نيز است.
بازار