فارس/ قبايل استان المهره با حضور در نشست ضد يمني، ضمن هشدار به طرحهاي اشغالي عربستان سعودي در يمن، خواستار خروج سعوديها از کشورشان شدند.
قبايل شرق يمن در استان المهره ضمن مخالفت با تلاشهاي سعودي جهت اجراي طرح تجزيه شرق يمن، خواستار خروج نيروهاي عربستان سعودي از اين منطقه شدند.
امروز يکشنبه نشستي به ابتکار «شوراي کل اهالي سقطري و مهره» در منطقه «الغيظه» استان المهره يمن برگزار شد که هدف از آن ايجاد متحداني در شرق و جنوب شرق يمن براي عربستان سعودي بود؛ همانند آن چيزي که امارات در جنوب غربي يمن انجام داده و با حمايت سياسي و تسليحاتي خود، شوراي انتقالي جنوب يمن را ايجاد کرده است.
شوراي کل اهالي سقطري و مهره پيشتر به شوراي انتقالي جنوب يمن که همسو با امارات است، ملحق شده بود.
«احمد بِلحاف»، مسؤول «روابط و تماسهاي خارجي در کميته تحصنات المهره» به وبسايت خبري «الخبر اليمني» گفت که «بزرگان و شيوخ قبايل مهره که در اين نشست شرکت کرده بودند، عليه نيروهاي سعودي در اين استان المهره قيام کرده و خواستار خروج اين نيروها از خاک يمن شدند».
او در مورد بيانيه پاياني نشست مذکور گفت که اين بيانيه «صرفاً حرف» است و منعکس کننده تمايل مشارکت کنندگان در نشست نيست.
احمد بلحاف به «عبدالله عيسي بن عفرار»، رئيس شوراي کل مذکور حمله و او را متهم به فروش جزيره سقطري به امارات کرد و گفت که او تلاش دارد نقشههاي عربستان سعودي در استان مهره را عملي کند.
وبسايت الخبر اليمني مينويسد: «اين اقدام "شوراي کل اهالي سقطري و مهره" بيانگر تمايل آن به سمت شوراي انتقالي جنوب (وابسته به امارات) است؛ چرا که پيشتر ملحق شدن خود به نيروهاي شوراي انتقالي جهت ايجاد متحداني در جنوب [يمن]، آن هم در راستاي فراموش کردن مسئله جنوب را اعلام کرده بود».
بر اساس اين گزارش، اين گونه اقدامات همچنين نشان ميدهد که عربستان سعودي تلاش دارد در استان المهره يک موجوديت سياسي محلي ايجاد کند تا از طريق آن، سناريو و طرحهاي خود را اجرا و عملي کند؛ آن هم بعد از اينکه مشخص شد نيروهاي محلي استان المهره با پيوستن به شوراي انتقالي جنوب مخالف بوده و در برابر تبديل اين استان به دروازهاي براي عربستان سعودي به منظور صادرات نفت خود به خارج مقاومت کردهاند.
شوراي انتقالي جنوب يمن که وابسته به امارات است، يک سال پيش با يورش عليه نيروهاي دولت مستعفي در شهر عدن (جنوب غربي)، مقامات و وزراي دولت مذکور را از اين شهر طرد و با درگيريهاي مسلحانه تا چند استان جنوبي پيشروي کرد.
عربستان سعودي و امارات براي اينکه متهم به دسيسه و همدستي براي تجزيه يمن به وسيله شوراي انتقالي نشوند، زمستان گذشته نشستي را در رياض ترتيب دادند که به توافق رياض معروف شد؛ خروجي اين نشست مشارکت دادن شوراي انتقالي در دولت مستعفي و مقابله با جريانهاي افراطي و اخواني در اين دولت بود؛ اهدافي که هيچ يک محقق نشد و نتيجه آن تداوم درگيريها و سيطره بر جزيره يمني سقطري توسط شوراي انتقالي شد.
از يک سال پيش نيز تظاهرات ضد سعودي در استان المهره که دومين استان بزرگ يمن است، شکل گرفته و ساکنان اين استان خواستار خروج نيروهاي سعودي از مناطق خود هستند.
منابع و رسانههاي عربي سال گذشته فاش کردند که عربستان سعودي قصد دارد با اشغال استان المهره (هممرز با عمان) و ايجاد خط لوله نفت از منطقه «خرخير» در جنوب شرقي اين کشور تا بندر «نشطون» يمن در درياي عرب، خليج فارس را دور بزند.
بازار